Jedna čiarka silnejšia, druhá slabšia. Som tehotná?

1. jún 2021

Baby prosím poraďte mi.

Včera mi vyšiel pozitívny mamatest (ten hore). Mám aj príznaky, hlavne ma pobolieva brucho, pichá ma vo vaječníkoch, vadia mi pachy, žalúdok mám ako na vode, jemnulinko špiním. Žiaľ, úprimne neviem povedať, koľko DPO som, keďže som otehotnela neplánovane, počas užívania HAK a MS som mala 21.05., ale už vtedy bola iná ako obyčajne. Je možné, že k odplodneniu došlo tesne predtým, ale naisto to neviem. Sex sme mali aj pár dní po tom a to ma už riadne bolela maternica. Dnes mi vyšla na mamateste síce druhá, ale slabšia čiarka. Obe sú robené z prvého ranného moča. Neviem či na to môže mať vplyv aj to, že som v noci okolo pol jednej bola cikať, čiže to eventuélne dnes nebol prvý ranný moč. Alebo z toho, že som si včera už nedala tabletku HAK, keďže som nechcela riskovať, už keď sa mi objavila druhá čiarka. Dieťatko sme síce neplánovali, ale teraz, keď už tu je sa oň bojím a chcem, aby bolo všetko v poriadku. Bojím sa, že by to mohlo byť biochemické alebo mimomaternicové tehotenstvo. Ďakujem vám.

bert22
1. jún 2021

hlavne nestresuj, vyzera, ze test je pozitivny ale este by som ho o par dni zopakovala.

iva289
1. jún 2021

Mala som takú istú čiarku asi 5 krat🤦‍♀️som robila test... A teraz som v 15 TT.❤️.. Ak ti za tyzden nepride menzes volala by som Dr

luckalukas_1
1. jún 2021

jasne, je pozotivny 🤗 slaba testovacia ciarka znamena len tolko, ze je to skore tehotenstvo a hcg je este nizke 🤞 nech pekne tmavne 🍀🍀🍀❤️

autor
1. jún 2021

@luckalukas_1 veď práve, že včera bola silnejšia a celkom som sa zľakla. 😕 ale krvácať som nekrvácala, ranné nevoľnosti mám, brucho ma pobolieva stále aj keď teda o niečo menej ako včera.

petus998
1. jún 2021

Takúto čiarku som mala aj ja a teraz som 14+6tt 🤣

luckalukas_1
1. jún 2021

mas fotku po uschnuti? lebo nemozem porovnat suchy test s mokrym ..ale teda ja som myslela ze naopak, ze ten so silnejsou ciarkou je novsi.. ale mne tmavla ciarka tiez strasne moc pomaly, prikladam fotku (testy robene kazde 3-4dni) velmi som si robila starosti a pritom hcg stupalo az do nebies ako treba 🙂 a dnes som uz v 14tt 🤗

iva289
1. jún 2021

@luckalukas_1 napodobne.. Veľmi pomaly tmavla.
Ale to záleží aj od testu, v niektorých je vraj veľmi málo farbiva....

autor
1. jún 2021

@luckalukas_1 nechala som ho doma 🙈 ale je to ten prvý. Na fotke to asi nie je dobre vidieť, ale slabučká čiarka tam bola. Asi mi nič iné nezostáva iba si spraviť test zas o pár dní.

luckalukas_1
1. jún 2021

@iva289 prave ze ja som robila mamatesty, tie maju najviac farbiva na trhu 😃 niekto ma viditelne silnejsiu ciarku uz na druhy den, a ja ledva ze trosilinku tmavsiu o 3 dni 🤷 ale hlavne ze je vsetko v poriadku, chodila som na krv kazdy druhy den a paradne stupalo hcg 🙏 nechapem preco tmavla tak strasne pomaly 😆

luckalukas_1
1. jún 2021

tak drzim ti velmi palce, nech to dopadne dobre

autor
1. jún 2021

@iva289 ono možno si pomyslíte, že som na hlavu, keďže sa testujem tým istým testom, ale ten včerajší test sa mi zdal, že mal viac farbiva, hneď celý sčervenel, dnešnému dlho trvalo, kým sa objavila vôbec kontrolná. 🤷🏻‍♀️

luckalukas_1
1. jún 2021

prave ze musis testovat tym istym testom, lebo sa nedaju porovnat 2 ine znacky ..test si vybrala dobre, ma najviac farbiva, kup si zase taly isty aby si mohla porovnat ci silnie ciarka

iva289
1. jún 2021

Neboj nie si na hlavu, ja kým som šla k Dr na potvrdenie tehu tak som spravila asi 5-6 testov...

autor
1. jún 2021

@luckalukas_1 ďakujem krásne. Dúfam, že to bude v poriadku. Síce sme bábätko neplánovali, ale teraz som sa už začala tešiť (asi chyba v takomto skorom štádiu) a hlavne je to pre mňa úplne nový druh strachu, aby bolo v poriadku a nič sa mu nestalo. Na pondelok som sa objednala k doktorovi, možno ešte nič neuvidí, ale aspoň mi spraví z krvi vyšetrenie hcg.

iva289
1. jún 2021

Bude v pohode neboj... Ja idem dnes po 3 týždňoch na kontrolu a tiež mam stres ci je ok,ale to je asi normálne... Doma mám už 9 ročného tak tiež je toto pre mňa po dlhom čase novinka

autor
1. jún 2021

@iva289 tak držím palce, aby bolo všetko v poriadku. Malý má určite radosť, že bude mať súrodenca. Toto je naše prvé, asi by sme sa do toho tak skoro nedokopali, keby netrafíme tie 2 %, ktoré otehotnejú aj napriek užívaniu HAK. 🙈😄 celkom to beriem ako malý zázrak, akurát som trochu v strese z tých testov. Vyskúšam si spraviť další až o dva-tri dni a uvidím. Predsa len, asi je to ešte skoro. 🙂

hacula1816
1. jún 2021

skoro neskoro, ja by som povedala, ze sa zadarilo. nooo, pekne ale tesite sa ak by to vyslo ci? niekedy ani hak nezaruci ,, bezpecnost bez nasledkov ,, 🙂

iva289
1. jún 2021

Ďakujem.... Tak to je pekná reklama pre Hak😃😃... Ale zas pri prvom som mala ešte svoje dni a aj tak je tu... A to sme mysleli ze sa nemôže nič stať...

nina19833
1. jún 2021

Test je dobré ešte zopakovať, čiarka by mala zosilnieť ak si tehotná 🙂

autor
1. jún 2021

@hacula1816 veru, aj ja hovorím, čo má prísť príde aj keby kamene padali 🙂 po prvotnom šoku, kedy som si veru aj poplakala z tých zmiešaných pocitov, veľmi. 🙈😄 práve preto sa teraz bojím, aby bolo všetko ok. Už keď sa nám takto zázračne zadarilo.

autor
1. jún 2021

@iva289 ja keby nemám príznaky ani mi nenapadne spraviť si test. 😄 ale hovorím si, že ma už týždeň bolí brucho ako pred MS a ako keď som hladná dokopy, intenzívnejšie vnímam vône, že niečo teda nie je v poriadku. Ešte v sobotu ráno bol test negatívny, v pondelok už bum hneď druhá, myslím, že tá je aj relatívne silná 🙈😄len akurát dnes je slabšia ako včera. Čo by malo byť asi naopak. Ale tak hcg stúpa obdeň, skúsim naozaj spraviť ďalší test o dva tri dni. 🙂

iva289
1. jún 2021

Skus držím palce... A potom už jedine Dr ti povie 100% a potom už budeš kľudnejšia

autor
1. jún 2021

@iva289 ďakujem pekne 🙂 potom sa ozvem, ak by pre niekoho náhodou táto diskusia mohla byť prínosná do budúcna.

grankosko
1. jún 2021

Vyzerá to, že budeš tehuľka, no ešte ti nebudem gratulovať aby sme to náhodou nezakríkli 🙂

lalenka33
1. jún 2021

Kúp si digitálny clear blue, ukáže ti presne a nebudeš stresovať či čiarka tmavne alebo nie.

autor
1. jún 2021

@lalenka33 ale digitálny má vyššiu citlivosť ako tieto prúžkové, ak je to naozaj skoro, ešte mi nemusí ukázať nič.

autor
2. jún 2021

No baby tak dnes takto. Samozrejme som sa nevydržala netestovať, keďže som sa včera najviac opustila, že určite nie som tehotná, že si to len namýšľam a aj brucho ma bolí z niečoho úplne iného a dnes som si povedala, že aspoň miniem posledný test z balenia. Čiarka je silnejšia ako včera, slabšia ako v pondelok. Sú ale z rôznych lekární a aj keď si pomyslíte, že som šiši, mne sa zdalo, že ten pondelkový mal viac farbiva ako tieto...Myslíte, že by mi test tri dni po sebe mohol spraviť falošné čiarky? A ešte, keď je to mamatest, ktorý si tu baby chvália do nebies, že je najspoľahlivejší na trhu?

iva289
2. jún 2021

No je tam... S mama testom ja nemám skúsenosť, kupovala som si v tescu popri nakupe😃 pepino test,...ale tiež prvý týždeň a pol veľmi slabá čiarka.
Asi by som sa ohlásila k Dr a nech ti spraví krvné testy.

autor
2. jún 2021

@iva289 už tam mám ísť v pondelok 🙂 tak som zvedavá, čo mi povie. Keby ma nebolí brucho ako keby som mala kameň v maternici a do obeda nemusím predýchávať každý dúšok vody, ako mi je zle, tak naozaj uverím tomu, že mi tri dni po sebe vyšli falošné čiarky. 🤷🏻‍♀️

dollyzv
2. jún 2021

Podľa mňa pôjde o biochemické :/ čiarka nesilnie ako má,čiže samo odíde s oneskorenou ms..snáď nie mimomaternicové..to by bol problém..a ešte môžeš skúsiť zajtra alebo napozajtra ale podľa.mna bude už negatívny..

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre