Ahojte, v týchto dňoch čakám mrchu, už tu vlastne mala byť, ale zatiaľ nič. Už pár dní ma trápi zvýšená teplota, no chorá nie som. Len slabá a unavená. Dnes som namerala rekord 37,7 v pošve, ale poobede. Bazálnu ráno som nemerala ani predtým, čiže teraz to nemá veľký význam. Pichá ma v podbrušku, som plačlivá a podráždená. Je možné že ide o tehu,a ak áno, tie teploty sú normálne,aj takto vysoké? Budem rada za skúsenosti a rady. Vdaka 🙂
@ariz no tak som si to vygooglila toto radi jedna doktorka na otazku : Teplota v pošve
Čo to zanemená, ak mám teplotu 37,5°C v pošve už 10 deň?
odp.: To je normálne teplota. Naznačí ani zápal ani nič podobné. Obvykle teplota nameraná v pošve, konečníku alebo v ústach môže byť rozdielna od 0,2 až do 0,9 °C v porovnaní s teplotou nameranú v podpazuší. Ak si meriate teplotu v pošve, nejedná sa o telesnú teplotu, ale o tzv. bazálnu teplota, ktorá stúpa v čase ovulácie a pokiaľ dôjde k oplodneniu, tak ostáva zvýšená až do termínu menštruácie a ďalej. Pokiaľ pred menštruáciou klesne, tak tehotná žena nie je. Viac o presných technikách a hodnoteniu merania bazálnej teploty sa dočítate na našej ďalšej stránke: http://www.tehotenska-kalkulacka.esvet.eu/
dakujem za prispevok 🙂 pytam sa preto, lebo poznam baby co si merali bazalku aj neskor ako ráno, co nie je moc spávne, ale sedelo im to a cakali babo, ked im teplota neklesla. Ibaze skoro nikde som nenasla taku vysoku ako mam ja, maximalne tych 37,5. Uz som mala dostat,ale zatial nic a teplota sa drzi takto uz par dni. Nechcem sa predcasne tesit, i ked ...mam pocit....🙂)
@ariz a skusila si merat rano? Ja som zacala s meranim az nedavno, lebo hlien pocas dojcenia moze byt vseliaky, ale co si pametam, tak svagrina hovorila, ze cely zac tahu mala zvysenu teplotu...ale kolko tak netusim. Asi pockaj a uvidis. Necitis napnute prsia? Lebo podrazdenost moze byt aj PM syndrom.
nie iba jeden deň, merala som par dni,sice nie rano. No v termine menštruácie by teplota mala klesnúť a mne stúpa. Mrchu som stále nedostala,dnes ráno som robila test a je tam iba úplne mizivá čiaročka, keď chceš vidíš. S partnerom sme ju lúštili 😀 On si myslí, že to nič neznamená, že sa nemám predčasne tešiť. Tak neviem. Prsia mam iba trochu citlivé,skôr bradavky. Každé ráno sa zobúdzam taká hladná,až mi je z toho trochu zle. A cítim sa celkovo trochu inak ako pri PMS.
Ahojte baby prosim o radu aj ja mam jedno dieta a pokusame sa o druhe.Poslednu menstruaciu som mala 19.12 2012 a plodne dni vraj od 28.12do 6.1.2013 milujeme sa casto a skusame no neviem ci by som uz mohla byt tehu mam zvysenu teplotu posve 37,1 a mala som ju aj rano aj vecer alebo je to tym ze mam este plodne dni? neviem mozno je skoro na to aby som zistovala ci som alebo nie som ale som opatrna a bojim sa nakolko mi jedno babo odislo..
ved mala bi si vediet ked bola si uz vtehu
prosim poradte mi merala som si teplotu v pošve a višiel mi 37.1c a neviem či su to plodne dni prosim poradte 😨
Ja som si merala teplotu v vag.... a. Mala som.37.6c.co.to.znamena
Poradte meriam bazalnu teplotu....a v posve.mam 37,1 ... co.to.znamena?? Ked.je 37,1
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@ariz Nepocula som nikdy o tom ze by teploty znamenali teho. ja si skor myslim ze dostanete menzes. A ani to aby si volakto meral teplotu v pošve.. ked vám dojdu komenty budem mat aspon novu skusenost 😀