Je vždy po ovulácii hlien mliečny a hustejší?

summersunny94
22. nov 2021

Ahojte prosím vás vždy po ovulácii je hlien taký mliečny, hustejší? Lebo robila som si ovulacne testy tento mesiac a stále mi silneli, a dnes zrazu úplne slabá čiarka na teste a už aj hlien mám taký mliečny , reku či sa taký hlien môže len tak hocikedy objaviť , alebo vždy len po ovulácii? Prikladám aj foto , dnes som 18DC a test mi úplne zbledol ...je možné že sa nestihla zachytiť na testoch vrchol ovulácie? Ďakujem vám vopred za odpovede.

frantisska
22. nov 2021

Väčšinou keď hustne tak je aj menej priehľadný. Najplodnejší je priehľadný a elasticky s pocitom klzkosti pri utierani. Až keď je tri dni po sebe sucho - bez hlienu vieš že ovulacia už prebehla. Môže sa stať aj to, že hlien pozorujeme ako plodný a potom zrazu ako hustejší .. niekedy sa stane že sa tie procesy v tele bloknu.. a ten hlien sa ešte vráti a až vtedy prebehne ovulacia. Tak možno ešte neprebehla. Lebo podľa tých testov ani jeden nebol pozitívny že? Ale možno je tam aj iný problém. Rôzne takéto výtoky môžu znamenať aj infekciu inak.

summersunny94
autor
22. nov 2021

@frantisska nie nie infekciu vďaka Bohu nemám, to viem aké je , nemám žiadne ťažkosti len som mala takéto testy a taký priesvitný hlien, a teraz dnes mám hlien mliečny už a hustejší a test slabší. Takže sú len 3 možnosti,
1.) Že ovulácia bola a nestihla som jej vrchol zachytiť testom
2.) Že ovulácia ešte len bude, a má len falošné navnadili tie testy že silnejú že by už ovulka mohla byť
3.) Alebo že ovulácia zase neprebehne, na čo som už bola celkom zvyknutá...

summersunny94
autor
22. nov 2021

@frantisska takže po ovulácii býva úplne sucho? Lebo niekde som čítala že hneď po ovulácii nastáva biely hlien , taký hustejší

frantisska
22. nov 2021

@summersunny94 ono ten hlien je tam stále len mimo ovulácie je taký hustý že tvorí hlienovu zatku akokeby a my ho vôbec nepozorujeme… ako sa približuje ovulacia tak hlien redne a môžeme ho pozorovať a potom zas zhustne. A počas toho rednutia/ hustnutia môže byt všelijaký- biely, žltý. Ale toto je ideálny prípad, je veľa žien ktoré majú len jeden príznak plodného hlienu ( napr že je priehľadný ale nenatahuje sa veľmi pripadne je neprítomný pocit klzka) a potom je veľa žien, ktoré majú všelijaké neplodné formy hlienu počas celého cyklu. Ja viem svoj hlien dobre pozorovať ale nie som úplný odborník. Testujem veľmi malo, ale myslim že je možné že si proste netestovala presne vo chvíli keď by bol test pozitívny ale trebárs o pol dňa neskôr a preto si to nezachytila.

summersunny94
autor
22. nov 2021

@frantisska oki ďakujem ti. Uvidíme no ako to teda dopadne 🙂

roztlieskavacka
22. nov 2021

Tento uz neplodny hlien ti potvrdí naisto iba to, ze uz si v druhej polovici cyklu. Ci uz bol alebo nebol ovulacny.

anonym00000
28. dec 2021

@summersunny94 ahoj mam rovnaký problém. Na 11 deň som mala ovulačny hlien a na 13 dc už kremovy ale nie hustý. Mala si vtedy ovulaciu?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre