Ahojte, ja som sa dlho snažila vyhýbať všetkým diskusiám a podobne, pretože viem, že keď je žena tehotná alebo má podozrenie okamžite musí ísť do lekárne a kúpiť si test. Avšak ja som si situáciu skomplikovala, pretože som sa presťahovala do Talianska a problém je ten, že tu sú testy veeeľmi drahé a ak náhodou bude neplatný, tak mám jednoducho smolu. Mám taký problém - mám problém so štítnou žľazou už asi dva roky a beriem normálne lieky L-Thyroxín 75 a 50. Bola som u doktorky pred mesiacom a všetko je v poriadku. Môj menštruačný cyklus sa mi upravil na cca 30 dní, avšak už pred mesiacom som mala problém ten, že mi menzes trošku dlhšie nechodil, tak som si kúpila test ešte na SR, vyšiel mi pozitívny a to iba taká slabučká čiarka, tak som si skúsila urobiť ešte jeden a ten mi už vyšiel negatívny. Asi o týždeň sa mi menzes dostavil, takže som to brala už ako nepotrebné. Nuž teraz, keď sme sa odsťahovali mi menzes nechodí už asi 55. deň a ja neviem čo robiť. Pred asi troma týždňami sme sa s priateľom pokúšali o bábo a teraz ja ani neviem čo očakávať 🙂 bazálu teplotu si nemerám. Môže to byť teda iba zo stresu alebo fakt sa mám klepnúť po vrecku a ísť si kúpiť ten test čo ani neviem či vôbec bude za niečo stáť 😒 Prosím o pomoc. Ďakujem
Samozrejme že je možnosť že si tehotná, pre pokoj duše by som si kúpila test , a len tak pre zaujímavosť koľko tam stojí?
@lagatta my chces povedat ze stoji tehu test viac ako 5 € ? Kolko das za bezny nakup ?To ti vazne nestoji zato vediet co a ako?Obzvlast ak beries hormony a v tehu treba hodnoty stitnej zlazy striktne sledovat a podla potreby nevyhnutne navysovat davku.Nie koli tebe ale koli babatku
Vraj keď tehotná žena ociká púpavu, tak očervenejú listy. Ale vážne som to minule čítala. Natrháš listy (viacej) a keď na ne nacikáš, tak ak si v tom tak okraje by mali na niektorých sčervenieť.
No prepac, ale dieta je potom veeeeelmi draheeeee 😕
kludne ten najlacnejsi test, cim je to drahsie tym to vobec nezaruci presnejsi vysledok. Ja stale pouzivam taky,co stoji kus 4 eura a nikdy nesklamal. Ale test by som si spravila,aspon ma clovek jasnejsie. Alebo k lekarovi,kde je to zadarmo,ze vezmu krv.
@lagatta no čo ja viem, tak najlacnejši test v taliansku stal 15 eur...a clearblue digital stal 20 eur...klasicky tyčinkovy na namačanie som si pýtala v lekárni a farmacista na mna kukal jak na puka...všetky su tam kazetove a fakt drahe...
mna napadlo že tá posledna ms bola silna? vies ked si uz pred nou mala pozitivny test ci ti uz tehu neostalo odvtedy??
@lagatta toto su drahe testy? 😕
http://www.trovaprezzi.it/prezzo_prodotti-salut...
tu za ani nie 5€ http://www.farmaermann.it/prodotto-143011/CLEAR...
Baby ahojte, mam taku otazku, omylom som vyhodila tehot.test znacky mamatest,ten pruzkovy do kosa,ale bol vybraty aj z toho ochranneho sacku, cely den aj noc bol v kosi,myslela som ze je davno znehodnoteny, dnes som ho vytiahla,ze len tak skusim spravit, mam 1den do MS, hned vysiel pozitivne. Neverila som tomu, sla som do lekarne kupit druhy, tiez mamatest, ale kazetovy, a tam vobec nic, okrem jednej ciarky cista beloba emoticon Je mozne, ze ten prvy bol znehodnoteny a vysiel falosne?
http://www.amazon.it/s/ref=nb_sb_ss_i_4_5/279-3...
Tak ja akoze neviem co je drahe. A preco kupujete v lekarni. Ja som nikdy nijaky test ani tehu ani ovu nekupila v lekatni. bud v drogerii alebo objednala cez net. U nas v Nemecku su tiez dost drahe a postovne je tiez od 5 € ale treba najskor pokukat, kde co najdes lacnejsie.
@frca mozne je vsetko. A ja dokonca typujem, ze bol na 100% znehodnoteny. Ved v pokynoch je stale napisane, ze z obalu sa ma vyberat az teste pred robenim testu. Pruzkovy tehu som este nerobila (mam ich zatial odlozene), robim ale pruzkove ovu testy a tam je ten postup podobny., Ktovie co vsetko sa na tu testovaciu plochu dostalo.
Ďakujem za odpovede. Ja nevravím, že nemám na to, len sa bojím jedného, že ten test neukáže pravdu. Toho jedného sa bojím a práve preto zvažujem, či si to vôbec kúpiť. Je pravda, že taký test tu stojí minimálne od 10 € vyššie a to je iba jeden kus v balení, Cez internet sa objednať dá, ale doprava stojí ďalších 5 € naviac čiže tak. Moja posledná menšturácia bola normálna, bez nejakých väčších ťažkostí, čiže ani neviem nič určiť...nuž asi mi nič iné ani neostáva iba ísť do obchodu a test si kúpiť. Tak aspoň držte palce 🙂
@lagatta no akoze smykaj si po test aj k lekarovi
nad desiatimi eurami uvazujes?
ak ti je to teda luto, preco nejdes k lekarovi, ved zravotnu starostlivost tam musis mat tiez nejak zabezpecenu
ak si tehotna, mali by ti vylucit alebo posudit jednak pripadny vplyv liekov na plod, jednak ci sa nejedna o mimodelozne tehotenstvo....nemas na vyber, musis ist k lekarovi, ci ten test kupis alebo nie
ja som v sr a kupovala som si test cez osem eur v lekarni, ten najspolahlivejsi, co mali
tak ak si v zahranici a pokusate sa o babo ,tak nech ti tu na SK mamina alebo nejaka kamoska kupi viac a posle naraz v liste ,ked su u vas take drahe.ale inak to nezistis,bud doktro alebo test
@lagatta suhlasim s @bianca kvoli stitnej by si mala ist okamzite ku dr. prve 3-4 mesiace plod v brusku nema este vytvorenu vlastnu stitnu zlazu= "vyjedava" tvoje hormony. Lekar ti zoberie krv a hned budes vediet 2 veci- ci si tehotna alebo nie a ako sa ti zmenila hladina hormonov SZ. Nemusis sa bat, aj lekari v zahranici beru stitnu zlazu vazne. 😉
katkasofi - skôr sa bojím testu, že ukáže, že nie som tehotná. Už raz sa mi stalo asi pred troma rokmi, že mi menzes vynechal na 55 dní, ale to som ešte nevedela, že je v tom štítna žľaza, od kedy som sa začala liečiť také problémy som nemala. Bola som na krv asi pred dvoma týždňami, ale to iba čisto na štítnu žľazu a ukázalo sa, že je v perfektnom stave. Bojím sa toho, že ak som tehotná a nevedela som o tom, tak sa bojím iba o malé, pretože som si dala pohár vínka každý deň a aj dobrú kávu a ide samozrejme aj o tie lieky. Takže idem po budúceho ocina a poviem mu pekne krásne nech zariadi nejakú doktorku :D no tak držte palce. V každom prípade ďakujem za odpovede. Chcela som sa skôr uistiť, či by sa to inak nedalo zistiť, ale to asi nie je možné. BTW test som si nerobila, pretože som myslela, že mi menzes mešká, ale bežne do tých dvoch týždňoch príde, len teraz akosi nie a nie 🙂
A okrem toho prvýkrát sme sa naozaj pokúšali pred troma týždňami, takže ono by aj tak ten test neukázal skôr odpoveď.
@lagatta keď ste sa pred troma týždňami pokúšali tak už bude pozitívny...a aké lieky si brala? Ja som tiež brala všelijaké lieky a aj rtg hrudníka som mala robený...
Keď chceš odpovedať konkretnej osobe daj pod prispevkom odpovedz, lebo takto nám nepríde upozornenie že si písala 🙂 a v ktorej časti it si?
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@lagatta prečo si nekúpiš cez internet? najlepšie viac kusov v balení, oni sa ti nepokazia 😉