Ahojte mamičky . Chcela by som sa opýtať , mám za sebou zamlčaný potrat . Posledné dni mi nebolo dobre ( ms by som mala mat o päť dni ) , len žalúdok na vode , boľavé prsia a únava , tak som si urobila test , na každom jednom sa objaví aj druha čiarka ale veľmi svetla je to duch ? Alebo pozitívny test ?
Chcela by som este vedieť či je tu nejaká mamička po potrate , ako riešila ďalšie tehotenstvo , lebo ja som v strese aby to nedopadlo ako prvý krát . Ďakujem
@anjelicek26 po kyrete som 5 mesiacov .
@danielka1905 podľa mňa je pozitívny, dôležité je aby o 2 dní bol silnejší. Inak ja som mala pred rokom MA, v januári biochemické a teraz som zas v 7tt ale zatiaľ plod nebolo vidno takže ťažko povedať čo z toho bude. Stresovať nepomôže, treba to brat pragmaticky, telo vie co robí. Ja viem, je to na nervy.
pozitiv
@danielka1905 tak potom mozeme gratulovat
@stannkal dosť a hlavne cez víkend som bola na dvoch pretekoch keďže športujem . Takze tiež tomu som asi nepomohla .
@danielka1905 ahoj,ja som po biochemickom,a tiez mám strach,že sa to bude opakovať.Dnes ráno som si našla pozitívny test,tak držím aj Tebe palce 👍
@naty_10 napodobne ❤️
@danielka1905 Áno pozitívny ❤️
myslim, ze aj vrchovole sportovkyne su tehotne a uspesne donosia dieta - takze v tom to uplne nebude, rozhodujuci faktor urcite nie je ci si sedela na gauci alebo behala a plavala 🤷♀️ treba verit, ze to proste dobre dopadne aj ked nebudem ti klamat, mala som dva potraty v skorom stadiu a pri tretom uspesnom tehotenstve by som sa najradsej nastahovala k lekarovi do ordinacie a napojila sa na ultrazvuk 🤪 po tom 12. tyzdni uz som zacala byt kusok kludnejsia, obavy ma ale neopustili az do konca
kazdopadne vyzera to na pozitivny test a moc drzim paste! 🤞🏻
@petamich presne toho sa bojím . Aj keď mi manžel povie nemôžeš byt negatívna a myslieť na zle hneď . Tak niekde podvedome to tam je aj pri prvom som si hovorila že mne sa to nemôže stať a stalo sa . Tak jasne že sa bojím . Bola si na rizikovom alebo si chodila normálne do prace ? Myslím pri tom treťom bábätku .
@danielka1905 normalne do prace som chodila 🙂 u nas je ale mozny (aj) home office, tak som si to striedala, podla mna ist na PN je este horsie na psychiku (ak teda nie je realny dovod alebo narocna praca, to uz si musi kazdy zvazit), ja som su cele tehotenstvo pichala injekcie, tak som si vravela, ze ja uz asi velmi pomoct tej "prirode" neviem
moj manzel reagoval rovnako, uplne to nevedel pochopit, co mu nijako nezazlievam, proste to nepochopi, kto nezazil
@danielka1905 Ja som mala dva zamlcane potraty a jedno uspesne tehotenstvo na preskacku. A v strese budes, lebo to inak nejde, budes sa kontrolovat ci mas nejake priznaky a ked ich nebdues mat, budes sa bat preco. To asi kazda tak ma, ja som si myslela ze ked sa to stalo raz, prabdepodobnost ze sa to zopakuje je minimalna. No a predsa. Ale je lepsie mysliet pozitivne samozrejme. A inak pokial si zvyknuta sportovat tak by som sa toho vobec nebala 😉
@petamich ja samozrejme nechcem ísť na pn jedine že by som musela kvôli bábätku . Ale ja mám fyzicky náročnú prácu ,ale aj tak radšej by som chodila do práce ako bola doma to už bude na dohode so šéfom samozrejme keď to bude oficiálne . Len riešim či to oznámiť po treťom mesiaci alebo skôr . Áno ja tiež chapem že to naši chlapi nevedia tak úplne pochopiť keďže pre nich je to iné ako pre nás . Ja som tiež mala kamosku ktorá potretila predo mnou bolo mi to veľmi ľúto ale po pravde pochopila som to až keď som sama potratila to prázdno vo mne . Len riešila si to hneď ako si vedela že je to maternicove a všetko je ok či si čakala po troch mesiacoch ? Išla si k doktorovi hneď alebo si čakala ? Lebo ja predpokladám že som úplne na začiatku max 4 týždne
@danielka1905 mala som MA pred rokom a teraz uz som v 35tt. V prvom trimestri som pár krát špinila, všetko bolo ok a odvtedy bezproblémové tehotenstvo. A áno, sledovala som sa a aj ty sa budeš, nezabrániš nijako tomu. Podvedomy strach tam vždy bude. Ale neboj, ak má byť tehotenstvo zdravé, tak bude a nič sa nestane. Telo je múdre a vie, čo robí.
@danielka1905 vyzera pozit. Ak sa ma udrzat tak sa udrzi aj keby si neviem co robila 🙂 nech je vsetko v poriadkuuu
@lusanko dúfam že máš pravdu ❤️
@miskamicha dakujem ❤️ Však je mi jasné ze to nijako já neovplyvnim len ten strach z toho ako to prvý krát dopadlo je velký
@danielka1905 s lekarom som bola dohodnuta, ze mu zavolam po pozitivnom teste (ak to vyjde opat), aby mi predpisal injekcie (u mna zistili hematologicky problem) a potom cca. 10 dni meskania cize asi 5-6tt ma objednal na prvu kontrolu, videl prazdny vak v maternici a potom som chodila kazdych 10 dni a oznamila som to v praci az po 3M, dokonca aj rodine sme to oznamili niekde blizko tym trom mesiacom
ja by som zopakovala test o 2-3 dni ci silnie ak ano zavolala by som lekarovi, ci ti nechce nasadit aspon nejaky progesteron a on ti uz termin da aj s ohladom na predchadzajuce tehotenstvo
@danielka1905 ja som po 4och biochemickych isla PN...krvacala som opakovane do 16tt.. nevahala som ani sekundu... nehovorila som nic v praci...az potom
Áno je pozitívny gratulujem 😊
Človek už po takých skúsenostiach je asi ustrachanejsi... 🙏 Držím palce
Ked ti lekar potvrdi tehotenstvo nechaj sa vypisat na rizikove. Budes cele tehotenstvo pn a budes doma. Ak sa bojis alebo sa na to necitis tak nepracuj.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Testy su pozitivne, ako dlho si po potrate? Ja som mala este 5 tyzdnov po kyrete pozitivny tehotensky test, klesalo to pomaly. Vyzera to nadejne, ak je to nove hcg