Je to biochemické alebo mimomaternicové?

5. apr 2024

Ahojte, hľadám niekoho kto si prešiel niečím podobným. Merala som si bazalnu teplotu a aplikacia vyhodnotila, že ovulácia bola 12dc. Už 17dc som mala slabo pozitivny tehotensky test, robila som ho už tak skoro, lebo musím v prípade tehotenstva vysadiť lieky. Myslela som, že ide o omyl, robila som ďalšie a ine značky a boli tiež slabo pozitívne. Asi 5 dní nesilneli, potom zosilneli, zas 6 dní rovnaké, a teraz posledné tri dni zoslabli. Dnes lekar na sone v maternici nic nevidel, povedal ze to bude biochemické, že to je oveľa pravdepodobnejšie ako mimomaternicove. Mne však nejde do hlavy, že boli testy pozitívne tak skoro, logicky mi z toho vyplýva, že sa mohlo hcg začať uvoľňovať uz vo vajcovode. Na druhu stranu vyzerá podľa testov že to klesá, co by bolo dobré. Od pondelka budem chodiť obden na krv. Mate niekto skúsenosť? Ďakujem, prikladám posledné 3 testy

dadka1997
6. apr 2024

Nie je možné, aby 5 dni po ovulacii si mala tehotenský test už pozitivny.. celý ten proces oplodnenia trva dlhšie, čiže k tomu vsetkemu došlo skôr, a toto skóre testovanie k ničomu nevedie. Tie pridane testy mám odcitavat z dola hore alebo z hora dole ?
A menstruacia ti meška uz?

autor
6. apr 2024

@dadka1997 horný je najstarší

ysseba
6. apr 2024

Ten horný test je ten čo je 5 dní po ovulácií?

autor
6. apr 2024

@ysseba nie, toto sú len posledne 3 dni, prikladám ten po 5 dňoch (17dc), teraz som už 31dc a mešká 5 dní

autor
6. apr 2024

Hore je pred 4 dňami, posledný dnes, vyzerá to, že to kolíše ☹️ pri biochemickom by asi len slabol

floki1994
6. apr 2024

Pri biochemickom zoslabne az ked pride MS ...ale toto by som sa skor bala mimomaternicoveho lebo ciarky su silne

ysseba
6. apr 2024

Na piaty DPO aj tak dost silny, je to cele divne 🤔 a ten dnesny je ovela silnejsi ako vcerajsi. A u Dr. si bola kolko DPO?

autor
6. apr 2024

@ysseba u doktora som bola včera, čiže 30dpo a v maternici nic nie je

dadka1997
6. apr 2024

Ty mavas 26 dnovy cyklus? Ja si myslím, ze mozeš byt nejaky 4-5tt a to fakt teda nie je nic vidiet.. testy mas fajn, nie v kazdom je rovnake farbivo.. a dr ti nevzal krv ? To by malo byt základom vysetrenia pri podozreni na tehotenstvo .. za tyzden by malo byt uz vidiet gestacny vak, ak by to nebolo mimomaternicove

autor
6. apr 2024

@dadka1997 áno, mávam 26 dní. Zatiaľ mi krv nevzal, lebo som prisla az na konci ordinačných. Ale povedal, ze prosperuje to určite nebude. Na krv začnem chodiť až v pondelok. Tie testy sú rovnaká značka robene ráno, určite hcg kleslo, potom stúplo za posledne dni. Predtým to stupalo úplne pomaly, už vtedy som vedela, že to nebude ok. Dúfam že v pondelok mi nameria hcg viac ako 1000 a začne to čím skôr riešiť. On povedal, že to bude biochemické len kvôli štatistike, že mimomaternicove býva oveľa menej časté. Nemám z toho dobrý pocit.

dadka1997
6. apr 2024

Doktor ti povedal ze to prosperujuce nebude? Tak doktor teda, klobuk dole .. pokym nie je ms sanca stale je.. a netestuj kazdy deň, aspon si den vynechaj

autor
6. apr 2024

@dadka1997 tak ukázala som mu fotku ako slabne čiarka, nič v maternici nevidel, tak to tak zhodnotil. Keď som sa pýtala, kedy mam čakať ms, tak povedal ze podla sliznice v najbližších dňoch ešte nie. No mne to vychádza na to mimomaternicove. Prešla som si všelijaké diskusie a keď slabla čiarka, tak nikdy z toho nič normálne nebolo.

veronika0310
6. apr 2024

Autorka je to hlúposť, kým ti mešká ms tak to stále tehotenstvo môže byt. V 4-5tt v ktorom cca si nemôže dr na utz nič vidieť, preto sa dávajú prvé kontroly na cca 7-8tt aby vedel potvrdiť či vyvrátiť tehotenstvo. A kľudne tá čiarka môže kolísať, veľa závisí od toho kedy si test robila, pripadne ak si robila z ranného mocu ale večer vypila viac vody tak to môže skresľovať. Uvidis co povie krv ešte ale šanca je stále, niekedy aj doktori sú takí ze to hneď odpisu. Mali sme v rodine podobný prípad v tehu. Jeden dr povedal ze z toho zrejme nič nebude a islo sa k druhému po iný názor a ten povedal ze kým nie je ms a nie je na 100% potvrdené niečo iné tak vždy je šanca.

veronika0310
6. apr 2024

No a chvalabohu 7 ročný chlapec z Toho je už 😊 takze netreba sa vzdať kým to nie je na 100%

dadka1997
6. apr 2024

Doktor je šibnuty.. len z testov zhodnotit vlastne nič .. na 30dpo nic nikto neuvidi na sone a testy nemusia byt nejak silne.. nezodpovedne od lekara, ze ti nespravil riadne testy..

mamina7070
6. apr 2024

naco chodis tak skoro k lekarovi ved pockaj ked bude meskat dva tyzdne

autor
6. apr 2024

@mamina7070 tak podľa veľmi včasného pozitívneho testu, veľmi pomalého tmavnutia čiarky, následného kolísania intenzity mam podozrenie na mmt. Nechcem, aby mi praskol vajcovod.

autor
6. apr 2024

@dadka1997 testy sú pozitívne už 2 týždne, to už mala byť tá testovacia ciarka silnejsia ako kontrolná. Keď som bola normálne tehotná, tak išla zo slabej do úplného maxima za pár dní.

dadka1997
7. apr 2024

Ci su pozitivne alebo nie, doktor ma vziat krv, ak by islo o mimometernicove môže byt v ohrození tvoj život

sense
7. apr 2024

Podľa mňa si bola veľmi skoro u lekára, preto nič v maternici nevidel. Zvláštne ze ani krv nezobral. V pondelok chod na krv a uvidíš. Takto ti nikto nepovie ci je to biochemické, mimomaternicove alebo normálne tehu len hcg stúpa pomalšie. Ak by si mala bolesti chod na pohotovosť

24natalia11
7. apr 2024

Ja som tiež v strese. Momentálne som 6+3tt. No od včera mam kŕče, hlavne v noci som mala na jednom mieste. Ja už som po jednom mimomaternicovom a veľmi sa bojím drahého. Na sono bolo vidieť prázdny vačok, krv mi nebrali..doktorovi idem až v utorok a dovtedy. Spinim už 5 dní aj napriek tomu ze beriem progesteron a ascorutin
Čítala som ze kým je vacok prázdny, stále môže ísť o MMT.

autor
7. apr 2024

@24natalia11 toto som aj ja čítala, že aj keď je prázdny vacok, môže to byť iba nejaký "pseudo"

autor
12. apr 2024

Aby táto diskusia neostala neukončená a mohla v budúcnosti niekomu pomôcť - zatial som sa nikam nepohla. Prvé hcg 320 a o dva dni 330. Normálne sa to určite nevyvija. Tak uvidíme pri ďalšom odbere.

nevenka
11. máj 2024

Ahoj, ako sa to skoncilo? 😑

autor
11. máj 2024

@nevenka bolo to biochemické, menzes som dostala po 2 týždňoch meškania. V ďalšom cykle sa zas podarilo, teraz čakám, či budú testy silniet normálne

ysseba
12. máj 2024

Juuuj, držím palce, daj nám vedieť 🙂

autor
13. máj 2024

@ysseba jasné 🙂 zatiaľ to vyzerá lepšie ako minule

ysseba
13. máj 2024

Ou jeee, tak toto vyzerá ukážkovo 🙂 Parádička, držím palce

autor
13. máj 2024

@ysseba ďakujem 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre