Ahojte baby
Dnes je 24.den cyklu, príznaky ako bolesť podbruška, občasná bolesť krížov, bolesť hlavy, malátnosť, pocit nízkeho tlaku a slabý duch na pepino test. Prvý test 23.den cyklu, druhý test dnes ráno. MS +- 30dňová a trvá 6-7dni.
Čo si o tom myslíte?
teraz pozream, ze testy boli robene s odstupom 1t. nie ej tam ziadny postup.
po prvom pozitivnom trste po tyzdni by museli byt na druhomteste kolajnice.
@majamat no ved to mi je jasne .. aj skoro ma urýchlene závery. Ja len skrz príznakov, či by teoreticky mohlo byť. Hlavne kvôli tej únave poobede, čo ja nezvyknem mávať a kvôli bolestiam v podbrušku ako pred MS.
Ešte taka otázočka, včera mi robili rtg brucha, myslíš že by to mohlo uškodiť?
@janka1698 fuha, tak to neviem.
je mozne, ez by to mohlo uskodit, ale neviem to posudit. moja teta mala takto robene rtg brucha a jej dcera ma DS. ci je to ale dosledok toho rtg v rannom stadiu, to netusim.
ak by si teda tehu bola, treba aby to dr oporiadne odsledovali, ci nahodou sa babo nevyvija zle.
a poviem ti, ze sesterka nielenze ma DS,a le a aj chore srdiecko. kedysi chodila do skoly pre postihnute deti, vozili ju tam. ked bola dieta, chodilis me k babke, nevladala, presla par metrov do kopca a oddychovala. postupom casu ( teraz ma okolo 40r ) je v stave, ze je na kysliku, ma stale fialove pery a je zazrak, ze este zije. je naozaj dost chora. jej mama sa o nu cely zivot stara a nepracuje. no evidentne robia co mozu, lebo vseobecne ludia s DS sa dozivaju nizsieho veku ako je bezne a teda este ked ma taky clovek aj ine zavazne postihnutie, tak sa tym zivot skracuje.
Ak som dobre pochopila, test bol robený na 23.den cyklu a cykly mavas 30-dnove. Čiže 7 dní do mensesu. Predpokladajme, že máš pravidelné cykly. Keďže lutealna fáza trvá 12 dni cca, tak ovulacia by si mala mať na nejaký 18.den cyklu. Ak si tehotná, tak si otehotnela pred 5 dňami a oplodnené vajíčko sa ešte gúľa vajcovodom a žiadne HCG sa neprodukuje. Nemôžeš mať žiadne tehotenské príznaky a testy sú falošne pozitívne.
Ahoj. Počkala by som do času kedy by mala prísť ms a potom testovala.
Mne dnes jeden deň mešká menštruácia a mám veľmi slabého ducha. Obávam sa,že zas test zle ukazuje,ale musím počkať 🥹😂
@janka1698 stav u ludi sa meni, ci menst. cyklus, ci celkovy stav a je to ovplyvnene hocicim. nedavno som volala so sestrou a t ami hovorila, ez spi 7hod a normlane jej niekedy este oci ujdu, ja som jej popisala,a ko sa mi drieme vecer pri telke a ona, ez to iste. aj teraz mama akysi utlm.
kludne to moze byt aj tym pocasim, zo slnecnych dni nahly skok do zamraceneho pocasia s ovela nizsimi teplotami.
@janka1698 ahojky, no mne vysiel takto slabucka ciarka na tehu test ale teraz po menzese, tiez som pepino test mala....a nechapem tomu ci su to chybne testy alebo som tehu , alebo mam sa este testnut kedy ,? Co si o tom myslis....preto ti neviem poradit aj, prepac....ale drzim palce az si tehu....
@jzuzka v navode sa uvadza, ze pozitivitu znamena aj slaba ciarka, ale tym sa nemysli takmer neviditelna ciarka. ta takmer neviditelna - to nedokazuje tehu.
a teda dolezity je vyvboj. ked sa porovnaju testy po tyzdni, musi tam byt viditelne zvyraznenie ciarky, cize po tyzdni by mal byt ajsne a silno pozitivny, ak ide o tehu.
@majamat ok jasne chapem tak som si aj nejak myslela, ze treba to asi zopakovat , dnes mi konci menzes.. otestujem sa zajtra pre istotu , len si musim ist test kupit....co som sa digitalnym pred tehotenstvom testla bol negativny...tak pochybujem s malou dusou dufam ci bude teraz pozitivny po menzese, citala som kdesi tu davnejsie ze zena moze byt tehotna a mat zo zaciatku aj menzes par mesiacov....neviem ako to je ale presne, uz mam pocit ze to sylim....radsej si upracem myslienky a nejdem sa sustredit tak na tehu...aj ked viem ze nadej zomiera posledna ako sa hovori , ja bude dufat stale ....no vsak uvidim aky bude test zajtra, a ty co mas nove , ako sa mas , ak sa smiem spytat ty uz si tehu ci to riesis nejak ?
@jzuzka to iste co o ostatnych. toto tehu nedokazuje, z tohoto byt nic nemusi.
predpokladam, ze test je Pepino, pricom toto robia najviac pepino testy,a j u zien, ktore nie su tehu.
neviem ako si na tom s cyklom, ci uz ti ms meska, ci vies, kedy si mala ovulku, ale teda takyto test by som absolutne neriesila, pockala by som a testovala znovu.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
naisto pozitivny bude, ked nebudes musiet patrat po druhej ciarke. toto je neisty yvsledok, nemusi nic znamenat. treba pockat a otestovat znovu.