Je tento test spoľahlivý?

zenazturca
3. júl 2023

Pekný večer prajem, idem si po radu od skúsenejších.
Posledná MS bola 2.6 cyklus mávam pravidelný, ovulaciu tiez + odsledovanu testom +potvrdenu Dr.
MS mi aktuálne mešká 3 deň (podľa kalendára) a na teste (upozorňujem ze ovulacnom) mi vyšli 2 //. Nakoľko iný nemám k dispo.
Je možné že test vyšiel falosne?
Alebo ako mám tomu rozumieť?🙈

petamich
3. júl 2023

ovulacny test ma vzdy dve palicky predsa a ta testovacia tmavne podla toho, ci sa blizi ovulacia 🤷‍♀️

vanilkovazmrzka
3. júl 2023

Ovulacny test nahradza tehotensky?

bety19
4. júl 2023

Ak sú obe čiarky rovnako silné alebo je druhá tmavšia... môže to znamenať aj tehotenstvo... veľa žien to tu písalo či majú posunutú ovulku a znamenalo to tehotenstvo 🙂 ale skús samozrejme kúpiť riadny tehotenský test... určite ti už ukáže kedže ti mešká MS.

lauritka
4. júl 2023

dve rovnako silne ? ak ano, sup tehu test. ak slabsia, tak je to ok a normalne. LH hormon mas pritomny stale.. akurat ak je urcita hladina teh. hormonu HCG v krvi- reaguje na to aj ovulacny test a teda bude silny.

zenazturca
autor
4. júl 2023

@lauritka jedná silnejsia a druhá slabšia v limite.
Ovulaciu som mala cca 2 týždne dozadu.
Viem to podla pocitov a ovu hlienu. Aj to tak sedi.

zenazturca
autor
4. júl 2023

@bety19 jedna bola tmavšia ako druhá v limite este.
A áno mešká mi 3 dni.

nevenka
4. júl 2023

Ale ktora bola tmavsia? Kontrolna, ci testovacia? U mna toto neplatilo, ovu test negativny, testovacia ciarka bola slabsia ako kontrolna a tehotensky test bol pozitivny. Az po tyzdni meskania som skusala zo srandy ovu test, tak vtedy mi testovacia ciarka skoro oci vybila, taka bola tmava.

zenazturca
autor
4. júl 2023

@nevenka tal to mi to vyšlo večer

emma2782
4. júl 2023

@zenazturca toto je negatívny ovulačny test

emma2782
4. júl 2023

Ak je to teda ovu test 🙂

zenazturca
autor
4. júl 2023

@emma2782 aj napriek tomu ze sú tam 2 čiarky?
Áno ovu test po 3 dňoch meskania ms

lauritka
4. júl 2023

@zenazturca uplne normalny ovulačny test. LH maš pritomny v moči stale. odporučam teda radšej skusit thu test a ked mas potvrdenu ovulaciu lekarom a budes cca 18 dni po ovuke, test negativny, treba ist za nim. Pokial to nie je tehu, tam to nema prečo meskat a ms treba asi vyvolat.

emma2782
4. júl 2023

@zenazturca toto je pozitívny test

zenazturca
autor
4. júl 2023

@emma2782 pozitívny tehu ci ovu test?

zenazturca
autor
4. júl 2023

@lauritka clerblue v limite nič neukazal dnes ráno

sense
4. júl 2023

@zenazturca toto je negatívny ovulacny test
Takéto čiarky môžeš mať celý cyklus.
Ak bol tehu test negatívny počkaj 2 dní a ak ms nepríde správ test znova

emma2782
4. júl 2023

@zenazturca ovulačny

lauritka
4. júl 2023

@zenazturca no ak ti bude este dva dni meskat a negytivny test, skoc za lekarom.

zenazturca
autor
4. júl 2023

@lauritka čiže najskôr testovať o 2 dni iným testom?

lauritka
4. júl 2023

@zenazturca jj. pockala by som dva dni a skusila znovu. Skus nejaky pružkovy klasicky.

zenazturca
autor
4. júl 2023

@lauritka ok ďakujem, ale nechcem sa sklamať za tie roky snahy

lauritka
4. júl 2023

@zenazturca verím..držim palce

ysseba
4. júl 2023

@zenazturca Ja keď som bola tehotná (už mi vyšla slabá druhá čiarka na tehotenskom teste), tak som tiež skúsila ovulačný test. Lebo tiež som o tom počula, že aj ovulačný test dokáže odhaliť tehotenstvo, tak ma to zaujímalo 😀 A tak aj bolo - ovulačný test som mala pozitívny. Taký aký sem pridala @emma2782 hoci žiadna ovulácia nebola keďže už som bola tehotná. Ten čo si ty pridala, tak ten je negatívny. Myslím, že tehotná nie si. Ale sprav si tehotenský test, hoci ti veľmi držím palce, myslím, že tento mesiac to nevyšlo.

sajmonka_1216
4. júl 2023

v prvom rade si urob tehotenský a nie ovulačný omg..

jaskolka
4. júl 2023

Ovulačny test môže "ukázať" tehotenstvo, ale v tom prípade by bol veľmi silno pozitívny. Ty máš negatívny, dve čiarky mozes mat kľudne na ovu teste aj celý mesiac každý deň.
Keď ti Cleaeblue test nič neukázal, zrejme tehotná nebudeš.

123el123
4. júl 2023

Ja som mala pri oboch tehotenstvach najskor pozitivne ovulacne testy , lebo ine som nemala doma🤭ale to boli fakt silne obidve ciarky..

zenazturca
autor
4. júl 2023

@123el123 Progestenall pomáha zvýšiť šancu na počatie?
Ma vôbec význam ho užívať?

sajmonka_1216
5. júl 2023

@zenazturca to je progesterón, ktorý sa užíva ako liek práve pri nedostatku progesterónu, poruchám ovulácie a pod., nie len tak ako doplnok

zenazturca
autor
5. júl 2023

@sajmonka_1216 čiže šancu na úspešné počatie nezvyšuje.
Mne ho Dr predpisala v CAR že mám skúsiť keď sa nám tretí rok nedarí (a všetky testy sú v pohode aj vyšetrenia).

123el123
5. júl 2023

@zenazturca to veru neviem :( ja som progesteron uzivala uz ked som bola tehotna..

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre