Dobry den, moja posledna MS bola 21.9.24. Po tyzdni meskania MS som si robila tehotensky test s pozityvnym vysledkom. Druha ciarka bola slabsia, ale bola tam. Neskor po par dnoch alebo mozno aj tyzdni som si robila dalsi tehotensky test, ktory bola uz ta druha palicka uplne silna. No 28.11. Som na intimke nasla dost vela hnedeho vytoku s krvou. Zlakla som sa tak sme hned z prace volali zachranku a v nemocnici mi povedali, ze podla poslednej MS som v 9 tyzdni tehotenstva no na sone plod nie je. Robili mi aj tehu test tak isto bol pozityvny a aj mi brali krv, kde tak isto namerali hcg. Druhy den som navstivila mojho gynekologa a ten mi povedal ze na sone je vidiet embryo, ale 7 tyzdnove. Ze to necha este sledovat, ci je embyro zive, alebo nie. Co si o tom myslite? Mala to niektora z vas podobne? Myslite si, ze je tam nadej? Bolesti nemam ziadne a ani uz spinenie. Dakujem
Ano mohla si mat posunutu ovulaciu takze termin podla MS moze byt skreslujuci. Do tyzdna-dvoch sa rozhodne, musi uz byt vidiet aj akciu srdiecka, ak uz tam je embryo. Niektore zeny krvacaju - spinia cele tehotenstvo a je to ok. Ale aj nemusi...
Drzim palce.
My sme mali nieco take asi 4x v prvom trimestri a vsetko dopadlo super. aj ked vtedy som bol dost z toho vystresovany 🙂 Takze sa moc nestrachuj, lebo stres je najhorsie co moze byt a spolupracuj s lekarmi. Odporucam nejaku meditaciu a uzivat si tehotenstvo. Panikarit je veelmi kotraproduktivne a nic ale nic nevyriesi, len zhorsi. Porozpravaj sa s gynekologom ci by ta nemohol dat na rizikove, to by si nemusela chodit do prace a relaxovat bez stresu doma. Drzim palce, nech vsetko dobre dopadne.
@bystrozraky ďakujem velmi pekne
Bola som u lekára a žiadna zmena. Vraj by to mohlo byť zamlčané tehotenstvo/potrat. Ale ešte ma nechal čakať lekár 2 týždne. Myslíte si, že mi to nijako neublíži tak dlho čakať?
@sabin29 tak v prvom rade v tomto tyzdni tehotenstva doktor musi vidiet, ci srdce bije a ci je plodik zivy. Krvacanie ti mohlo prestat aj preto, ze ti dali pre istotu progesteron, ak si nie su isti. Ale poviem ti moju vlastnu skusenost a dufam, ze tvoja bude ina. Tiez som bola cca v tom istom tyzdni tehotenstva co aj ty, mala som potvrdeny zivy plod a po necelych 2 mesiacoch som si tiez nasla hnedu krv, tak som isla na pohotovost a tam my skonstatovali, ze plodik je o 2 tyzdne mensi ako by mal bit a ze bohuzial srdiecko nebije a bol to zamlknuty potrat. Mala som sa rozhodnut ci pojdem chirurgicky, alebo to nechame odist samo prirodzene. Rozhodla som sa pre druhu variantu a do par dni to odislo same.
@sabin29 ak je to zamlknuty potrat, tak dovtedy to odide aj same, mne to neublizilo, ale samozrejme sa sleduj. Ak by sa ti mala zvysit teplota, alebo by si mala mat bolesti, tak chod ihned k lekarovi. Mne sa to rozbehlo same po teplej vani, prisli bolesti a bol to ako mini porod.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Nádej je stále , k ovulacii mohlo prísť neskôr . Držím palce