Je podmienkou že hcg sa musí zdvoj ci ztrojnasobit?
Ahojte. Začínam byť zúfalá. Poraďte, ak môžte, pripadne mate podobnú skúsenosť. Doteraz krásne rástlo hcg až viac ako som čakala. No posledné hcg z nejakých 18 tis za 4 dni necelých 47 tisíc. Keď máme rátať dvoj ci troj to nevychádza.
Ďalej vám poviem, ze podla ms mam byt 5+4 no dr na ultrazvuku badal síce gestacny vraj je oplosteny aj žĺtkovy ale plod zatiaľ nie vôbec, ( co som ani nečakala) ale s tým, ze mu to vychádza na 4+...cize nejaký týždeň smerom nadol.
Prestala som tomu dávať nádeje mrzí ma to moc, nakoľko mi od začiatku nebyva zle, co pri iných tehotenstvach som bola v koncoch ako mi bývalo zle
Akurát keď som mala MA vtedy mi nebolo zle.
Môžem rátať s najhorším scenárom však? Teda podľa toho či ste mali rovnaký priebeh.
Ďakujem 🙏😪
Ja keď som mala splosteny vak, bolo to MA. Ale nestrácaj nádej, až kým sa nepotvrdí 🙂 držím palce!
@dadka1997 vďaka. 🙏 To mi už nepomôže k dobru, ci stres ci nie, stačilo mi z ultrazvuku ze tam niečo nesedí... Trz uz len pockat. Chcela som len vedieť ani neviem vôbec že čo..
@lenka098123 ďakujem, ani ti zle nebolo?
Prestalo mi byť zle
Co na utz nesedi? Veľkosť plodoveho vaku ? Prosim ta, ukludni sa, dychaj.. mohla byt posunuta ovulka, oplodnenie uhniezdennie .. alebo sa pomylil dr .. ja som mala v 6tt hcg 81 .. co je minimum všetkého... a mam uz krasneho zdravého sikovneho 6r syna tak nezufaj ...
Preco ti testuju hcg tak neskoro a preco ti robia sono tak skoro? Maju nejake pochybnosti?
Mne testovali 14, 16, 18 dni po ovulacii a aj to len preto lebo to bolo IVF a kedze rastlo dobre, prestali testovat a potom som cakala na prve sono az v 7 tyzdni.
Toto co robia ta len prilis stresuje.
@andreatytler hcg brali skôr krásne sa nasobilo dtrz dokonca viac ako norma a zrazu miesto 4 dni sa znasobilo len o dva.
@dadka1997 písala som vyššie ze dr nesedelo termín ms s výpočtom podľa ultrazvuku.
@dadka1997 a plus ten splosteny gestacny
Preto sa teda pýtam, ci je nutnosť mať pokazde dvojnásobok. Doteraz to platilo.. Až teraz to nesedí... Ja neviem... Pomaly sa nato chystám psychicky 😪
@dadka1997 a ozaj to tvoje hcg bolo malinke, ptm sa zrejme začalo krásne násobít.
takze HCG sa ma zdvojnasobit za 2-3 dni a cim vyssie tehotenstvo tym vyssie HCG. mas aj predosle hodnoty a dni alebo nie? ze aka je krivka? To ze slo z 18 na 47 za 4 dni by ma nesokovalo ako take.... navyse v tomto tyzdni je ten interval obrovsky od 7.400 do nejakych 240.000. Aky velky bol gestacny vacok? Ja by som zatial flintu do zita nehadzala...
Nezacalo .. mali podozrenie na mimomaternicove, po tyzdni bolo 190 .. a uz nebola ziadna nadej, a potom dalsi tyzden to bol utorok som zacala špiniť.. a bum krasne bijuce srdiečko sice som potom brala progesteron na udrzanie malicky bol cely cas pozadu presne 16 dni este som aj 3 dni navyse prenasala a narodil sa 4,5 kg 53cm čiže neboj sa , este nic nie je stratené
@cookie29 ahoj ďakujem za záujem ano mám viac hcg. Napr 12.3 to bolo 7 dni po meškaní hcg bolo 1200, dva dni nato 2800, ptm 4 dni nato 18tis a ďalšie 4 dni "len" 47 tisic
@dadka1997 tak to vyzeralo zle a takto sa to krásne rozbehlo. To je super. A zdravucky je maličký teda?
A gestácny 15x5mm aj žĺtkovy 3,8mm zatiaľ ze to je v norme len teda gest oplosteny
Hcg sa uz nad 10 tisic neznasobuje kazde 2 dni ale az kazde 3-6 dni,rsp.uz rastie pomalsie.povedali mi to v nemocnici ked som lezala s krvacanim v 6-7tt.mala som HCG okolo 45 tisic. Potom o 5dni merali bolo okolo 55tis.
@marticka85po anooo??? Tak trošku si ma potešila moc nie trosku
@marticka85po ďakujem krásne
Ja som mala v 6tt presne 10 tisic výšku hcg. Termín pôrodu mi dali o týždeň neskôr ako by vychádzal podľa ms. Mala som posunutú ovuláciu, aj keď neviem ktorým smerom lebo viem kedy som mala styk atď, len viem že som hneď na to zostala mega chorá. Proste dátumovo nesedelo absolútne nic. A už mám aj 8 mesačného syna.
@petruska173 veru, toto je cudne ale aj mne 🤣 ze vieme kedy styk, vieme ovu a aj tak to nevychádza 🤣 príroda je nevyspytateľna. Tiez som nato ochorela extra nadku som mala takú akoby alergickú nevidela som na oči pomaly.
No uvidíme co sa z toho vykľuje 🙄 a diky za komentár. 😊
Vravis ze 12.3 bolo 7 dni po meškaní, cize menstruaciu si ocakavala 5.3?
Ak ano, to znamena ze:
5.3 si bola 4+0 tyzdnov
12.3 si bola 5+0 tyzdnov
dnes 22.3 si bola 6+3 tyzdnov
Na zaciatku ale vravis ze podla ms mas byt 5+4. To velmi nevychadza. To kedy si mala prvy den poslednu menstruaciu?
Aj podla vysky tej Hcg by si mala byt niekde v 6 tyzdni, lebo normalne maximalne hodnoty v 5 tyzdni som nasla ze su 7400, cize tvojich 18000 a 47000 je privysoke na 5 tyzden.
Tiez som nasla ze v 6 tyzdni sa uz hodnoty prestanu zdvojnasobovat za 24 hodin, ale trva to dlhsie. Takze to by boli dobre spravy pre teba, ale ak by si naozaj bola v 6+ tyzdni, uz by mali vidiet na ultrazvuku.
A este je moznost ze si mala dvojicky ale jedno umrelo v priebehu tych poslednych 4 dni a uz iba jedno embryo vyraba Hcg a tak nastal pokles v raste. Ja som tak mala.
Kedy mas dalsiu kontrolu?
Jasne a velmi inteligentny ;) naše zlatičko 💙💙
@andreatytler ajoj ďakujem za tvoje pátranie a tvoj čas. Ale uz som aj ja domylena 🤣 budeš mat pravdu niečo tam nesedí. No ja som mala poslednu ms 11feb, a mala som to tak, ze jeden cyklus bol 29 dňový a druhy 26 dnovy. Normálne ze na striedačku.... Takže zle asi rátam aj ja. 🙈 A hento tie dvojicky ma hneď napadli lebo od začiatku vysoké... Nemám ani síl rátať ale určite je to zle co rátam ja neviem..
@andreatytler a ďalšiu kontrolu dal 4 apríla ale mam na drate, ďalšieho co by mi vedel urobiť skôr sono, ale nechcem moc tak často po týždni chodiť neviem ci mam ist lebo nie.
Choď aj skôr ak ťa to upokojí. Ja som si tiež platila aj hcg sama aj súkromného dr. Môj lekár ma vyšetril keď som bola v 10/11 týždni a hneď mi dal aj knižku.
Niektorí doktori vyšetrujú zospodu ešte aj počas druhého trimestra.
@petruska173 ahoj ďakujem za komentár, ja by som šla to není problém len sa bojím ze tak často zas ultrazvuky po týždni ci to neuškodí
11 februara bol prvy den menstruacie, alebo posledny?
Ja by som na ultrazvuk ani na kontroly uz nesla kedze nevies ani v ktorom si tyzdni. Ak si v siestom, tak je normalne ze Hcg sa nezdvojnasobuje, ale potom by ti malo ukazat na ultrazvuku nieco viac a ak si len v piatom tak je uplne o nicom chodit na ultrazvuk.
Ja by som isla na kontrolu az toho 4 aprila. U mna je ten problem ze ked nie je dobry vysledok tak ma to neskutocne stresuje a vsetko vidim cierne. Takze radsej zijem v nezname a dufam ze to dobre dopadne. Az ked uz kontrola definityvne ukaze vysledok, az vtedy by som sla, lebo tie vysledky uz budu urcite smerodajne a nebudes mat ziadne pochybnosti. Ak nekrvacas a nemas krce v brusku, tak to samo je podla mna dobry znak.
@andreatytler si zlata 🤗 11feb bol prvý deň ms. Lenže ja som to mávala také všelijaké, ze špinenie, sem tam krv po utreti, ptm zas nič jeden deň, ptm zas špinenie také cudne ms som mávala vieš... A ked mam rátať to prvé "zakrvácanie" tak toho 11 večer, ptm 13 uz načisto krv. Ale malilinko. To ja som bola z toho na nervy kazdy mesiac. No a nie nemám ani bolesti, ani kŕče, akurát som včera večer už vracala, ráno ma len napínalo až doteraz. Ozaj možno sa to len zle javilo a som menej. Ďakujem ti za tvoj čas a tvoje spolupatranie somnou 🥰
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
V 5 +4 moze tak na sone ozaj vidiet iba ten žĺtkový vak, tam viac ani neuvidí.. a podla mňa mňa hcg más dost vysoke.. to ze si tehotna neznamená, ze ti hned bude ako nevolno, ja mam tretie tehu a znovu mi byvalo zle ale pri prvom nie... a este k tomu pri tomto tehu mi ani hcg nekontrolovali
Takze preco zbytočne sa stresuješ ?