Je možné tehotenstvo po užití Escapelle?

bibikus123
22. mar 2020

Ahoj žienky 🙂 Rada by som sa vás opýtala. Pred mesiacom som mala chránený pohlavný styk, ale, zlyhala ochrana, inými slovami - praskol kondóm. To, že praskol mi bolo jasné keď som ucítila, ako všetko skončilo vo mne. No tsk do dvoch dní mi priateľ dal tabletku po - Escapelle. Ale, nedošlo žiadne špinenie ani krvácanie, proste nič. To, keď sa do mňa urobil mi vychádzalo akurát na moje plodné dni, mám tak trochu posunuté. No ale, mala som dostať menzes, no neprišiel. Ani špinenie, ani krvácanie, stále. Už to budú čoskoro dva týždne čo mi mešká a rada by som sa opýtala, či je tam nejaká šanca, že by som mohla byť v tom? Test som si zatiaľ nerobila, povedala som si že ešte nejaký čas počkám či sa menštruácia nedostaví 🙂 len chcem vedieť, či je to možné, po užití tabletky po alebo je to len rozhádzaný ciklus

horarenka
22. mar 2020

@bibikus123 samozrejme že je. Dokonca poznám osobne pár prípadov 🙂

daniela1911
22. mar 2020

@bibikus123 ak si predtým nemala takto “rozhádzaný” cyklus, tak si s veľkou pravdepodobnosťou tehotná.

barborav
22. mar 2020

@bibikus123 áno je možné že si gravi, ale tak isto je možné že ti to rozhádzalo cyklus. 🙂

bibg
22. mar 2020

@bibikus123 Ta tabletka je poriadny bordel. Aj v pribalovom letáku je že ti to môže rozhádzať cyklus. A samozrejme je možné aby si zostala tehotná. Najlepsia ochrana je nesexovat 😉 skus spraviť test budeš múdrejšia. Už ti určite ukáže výsledok

julka828
22. mar 2020

@bibikus123 ano je to mozne v tom case si mala plodne dni a kedze si ju brala do dvoch dni odvtedy, za ten cas mohlo dojst k spojeniu. Pretoze to su cele hodiny kedy sprrmia mohla dojst tam kam mala 🙂 a to ze ty si uz potom zobrala tabletku je uolne nepodstatne . Mam kamosku ktorej sa presne toto stalo.

nistika
22. mar 2020

možné to je...tieto tabletky fungujú tak že čím skôr tým lepšie, účinok sa vzďaluje spolu s neskorším užitím až sa nedostaví vôbec....ale tieto tabletky sú aj lopata hormónov, čo ti môže dočasne rozhádzať cyklus. takže ak ti meškajú, neznamená to určite, že si tehotná.

bibikus123
autor
22. mar 2020

@daniela1911 nie, práveže môj cyklus bol donedávna úplne v poriadku. Meškali mi vždy maximálne deň. Len nikdy som si nerobila test ešte. Po akej dobe to asi treba od meškania urobiť?

veronika1234512345
22. mar 2020

@bibikus123 test si môžeš kľudne urobiť aj teraz.
Po 2 týždňoch meškania ti test ukáže aj večer aj na obed aj neviem kedy.

amelia89
22. mar 2020

@bibikus123 hned prvy den od meskania uz by si videla ci je pozutivny alebo nie. Moja kamoska si dala tabletku po asi 24 hodin po styku a aj tak ostala tehotna. Mozes aj nemusis byt ale test si sprav.

pininka1
22. mar 2020

Aj moja kamarátka ma po tabletka PO krásneho synčeka. A to bola ešte aj plne dojčiaca s predchádzajúcim dieťaťom a ešte ani menzes nemala. Lekár jej povedal že toto je ozaj šanca jedna k miliónu, ale je

bibikus123
autor
22. mar 2020

Dobre, ďakujem žienky 🙂 tsk si teda skúsim zajtra urobiť test

daniela1911
22. mar 2020

@bibikus123 ako píšu dievčatá, už ti test určite ukáže dobre, či áno-nie.

marylon
22. mar 2020

@bibikus123 áno môžeš tabletka PO posúva ovuláciu... ale ak nastala ovulácia skôr (deň pred stykom, v deň styku, deň po styku) mohla si pokojne otehotnieť a tabletka PO už nemala teda čo posunúť🤷🏻‍♀️

kiki68
22. mar 2020

Je to mozne, ten koktejl funguje iba v ten cas a idealne tych prvych 12-24hod , potom to posobi opacne a teda plod skor udrzi. Ale akonahle by mi meskala ms tak robim test. A teda nech sa uz kazdy za seba rozhodne o dalej a konzultuje moznosti s lekarom.

whatever1
22. mar 2020

@bibikus123 jasne ze môžeš byť tehu ak si mala práve vtedy ovulaciu. Ale menzes si môže meskat aj kvôli tej tabletke. Sprav si test

hrasocek12
22. mar 2020

Kamoska otehotnela po tejto tabletke a malunke ma uz dva mesiace ☺️

beckinka
22. mar 2020

Ono cim skor sa uzije escapelle, tym je ucinnejsia. Aj mne sa to stalo, presne ta ista situacia. Ale v ten vecer sme leteli do lekarne a hned som si dala tabletku. Tehotna som nebola, ale dost ma to rozhadzalo. Uz par hodin po tej tabletke mi bolo totalne zle, nevladala som ani zit. Nasledne mi menzes prisiel sice na cas, ale brutalne silny.

bibikus123
autor
23. mar 2020

Test bol síce negatívny, no priateľa to zlomilo, a chceme už bábätko bez tabletky a podobne 🙂 ďakujem vám za rady a podelenie sa so skúsenosťami 😊

lula3322
29. máj 2020

Ahojte mne tá tabletka nezabrala , užila som ju do 10 hodín a mala som vtedy neplodne dní takže je jedno v ktorej fáze cyklu si aj tak nepomôže

nikanikk
31. aug 2020

Ja som dnes bola u gynekológa kvôli niečomu inému ale spomenula som mu, že som pred 2 mesiacmi užila Escapelle. Povedal mi, že tento mesiac tam mal 5 tehotných žien, ktoré tiež užili túto tabletku. Urobil mi pre istotou sono, tehotná nie som, asi som mala iba šťastie...

saska121212
7. nov 2020

@nikanikk 😳😳😳tak to nebude náhoda..

lenkavuduy
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
slawka22
1. aug 2021

@lenkavuduy ahoj no ako ?

lilope
Autor odpoveď zmazal
Zobraz

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre