Ahojte bola som na prehliadke u gynekológa a povedal že som v strede cyklu. Nedá sa to zmýliť že to je tehotenstvo? Prosím neodcudzujte ma možno za blbú otázku 🙈. A ďakujem za odpovede.
ovulacia sa sleduje cez vajecniky a tehotenstvo v maternici. neda sa to pomylit.
@ayanamirei Ďakujem za odpoveď a keď robí vyšetrenie od "spodu" vaječníky a aj maternicu?
Vidi aj jedno aj druhé
No tak, ak bol nejaky folikul dominantny alebo uvolneny, tak vie presne povedat, ze ovulacia prebehne/nedavno prebehla. Ale inac nie, nevie v rannom stadiu do cca 5-7tt. povedat ci je to mozne tehotenstvo alebo ovulacia...
Ale však keď je žena tehotná už neovuluje alebo sa mýlim?🙈
Nie, neovuluje, ale do tych 4 tyzdnov po zadareni sa, to lekar nevie podla sona s urcitostou urcit ci si/nie si tehotna alebo si na zaciatku/konci cyklu. Uhniezdenie, vytvaranie hormonov, to vsetko trochu trva.. Ak prave prebehla ovulacia (asi 3-4dni vopred az po 2 dni po), to vidi na sone a vie ti povedat, no a teraz sa snazte. Ale pomimo to je dost tazke, pokial nie je vidiet plod- co je okolo 5tt.
Ďakujem krásne za odpovede🍀 lebo nejak sa nechcem na to pýtať lekára. 🙈 Keďže tu ženy viete tiež skoro "všetko".
Ja len, že ak ti nie je niečo jasné, určite sa pýtaj skôr lekára ako žien na MK, aj keď nepochybujem, že niektoré sú takmer rovnako ,,nadupané”. Od toho tam ten lekár je, vieš koľko žien mu dáva denne možno ,,sprosté” otázky? Vôbec by som sa nehanbila. Najmä nie, keď človek u gynekológa platí len čo prekročí prah dverí. 😄
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Či je to jasne viditeľné že je to ovulácia a nie tehotenstvo.🙈