Je možné otehotnieť počas dojčenia?

4. sep 2020

Dobry den, poradte, podari sa mi otehotniet ak dojcim? Cca 6x denne a v noci. Sym ma 14mes.
Ms mam pravidelne kazdy mesiac uz od 3mes po porode.
Chcem vediet ci musim zacat malemu redukovat kojenie alebo nie. Nerada by som ak nemusim.
Poprosim Vase skusenosti, nie spekulacie.
Dakujem
Pekny zaciatok vikendu 😊

ciernana
4. sep 2020

Mne sa podarilo hneď po prvej ms,kojila som intenzívne a kojim oboch doteraz.

angel993
4. sep 2020

Pripnem sa, som na tom tak isto. Syn má rok, snažíme sa 4 mesiace. Tiež kojím, na požiadanie a zatiaľ nechcem prestať.

danielina30
4. sep 2020

podľa mňa nemusíš prestavať dojcit, ak máš pravidelnú menštruáciu tak by nemal byť problém, samozrejme ak prebieha ovulácia. To by bolo možno dobré zistiť. Poznám viac Báb čo otehotneli počas kojenia, väčšina neplánovane teda

lenkatt2
4. sep 2020

Otehotnela som keď mala dcérka rok a kojila som ju ešte ráno a večer. Tehotenstvo bolo neplánovane, teda nebol problém otehotnieť. Možno stačí skúsiť 🙂 krasny víkend i Vam

taga
4. sep 2020

Starsi bol ma cecku nonstop, taky mliekofil ze az 😂 ked mal rok, neplanovane som otehotnela, takze za mna urcite nemusis prestavat 😉

ivangeline
4. sep 2020

Keď menstruujes, tak určite.

whatever1
4. sep 2020

Kojenie sa redukuje v prípade keď k menštruácii nedochadza vôbec. Pokiaľ mas normálny pravidelný cyklus tak si na dobrej ceste, treba od sledovať ovulaciu, pripadne navštíviť gynekológa.

acrobaleno
4. sep 2020

Veď to sú iba povery, že dojčenie je antikoncepcia.

cookie29
4. sep 2020

dojcenie funguje ako antikoncepcia najma prve mesiace... ale v podstate za normalnych okolnosti uz 2 tyzdne pred menzesom moze byt ovulacia... pokial mas normalne ms tak cyklus nabehol a nie je dovod redukovat. Mne osobne dojcenie nesposobilo odklad cyklu, dostala som ho okamzite a to maly na prsniku visel 24 hodin denne

katka2505
4. sep 2020

Tiež poznám ženy,ktoré plne kojili a otehotneli lebo verili povere,že počas kojenia sa nedá otehotnieť

vilma7
4. sep 2020

Záleží aj od tvojho veku. Čím mladšia, tým väčšia šanca. Ja dom prvé rodila tesne pred 41,a po 16.mes som prestala kojiť, aby sme mali aj druhé. Na 5.ty mesiac od odstavenia som v 42 otehotnela a opäť kojím. Takže mne Dr.vzhľadom k veku odporučila okamžite odstaviť.

simona92101
4. sep 2020

Kojenie nema absolutne ziaden vplyv na otehotnenie,to su len povery.dojcit sa odporuca prestat,len ak uz si tehotna..

barbora237
4. sep 2020

Ja som cyklus nemala rok aj pol kym som kojila na poziadanie,ked som prestala,tak sa mi cca do 3 tyzdnov dostavil cyklus. Ale babatko sa nam pocas kojenia spodit nepodarilo. Nemala som ovulku. Asi je kazda zena ina. 😕😕😕😇😇😇❤❤❤ Drzim palce

kataka10
4. sep 2020

Kamaratka neplanovane otehotnela ked este plne kojila. Kojenie nie je antikoncepcia. Ak uz zena ma menstruaciu, ma vacsinou aj ovulaciu.

h2
4. sep 2020

Na to je ľahká odpoveď: pokiaľ máš pravidelnú menštruáciu, môžeš otehotnieť.
A ak chceš aj skúsenosť, moja sestra tak otehotnela a aj dojčila prvú dcérku, ako tehotná, až kým sa jej nenarodila druhá.

basska_b
4. sep 2020

Ak máš MS, nemal by to byť problém

kiki68
4. sep 2020

Mne povedal ze aj ked nemam ms uz vidi ze som plodna

ildiko36
4. sep 2020

Nemusis prestat kojit, to nema nic spolocne s kojenim.je podstatne kedy dostanes prvy krat ms po pôrode, vedy sa ti dozrie vajicko.hovori sa ze kym kojis nemusis dostat ms..robia to hormony..ale ked uz mas pravydelne si zase plodna

zuzu1122
4. sep 2020

Pridám svoje skúsenosti. Kojila som plne na požiadanie. Otehotnela som, keď mala malá pol roka ale potratila som v 9tom týždni. Lekár mi vysvetlil, že žena môže niekedy otehotnieť ale hrozí potrat. To bol môj prípad. Že ženy ktoré koja málokedy otehotnejú a donosia. Opäť som otehotnela po takmer 9tich mesiacoch. To som ešte stále kojila. Nerobila som z toho žiadnu vedu, radšej som sa netešila, čakala som, že znova potratím. Avšak namiesto potratu sa mi malá odstavila samovoľne. Nie preto, že by som mala málo mlieka ale proste to mlieko vraj inak chutí. A teraz mám 5 dní do termínu pôrodu. Takže áno, žena môže otehotnieť aj počas kojenia.

diaalex
4. sep 2020

Kojenie nie je antikoncepcia 😁 jasne že mozes otehotnieť ...

cammille
4. sep 2020

Jasne, ze mozes otehotniet, ak mas menstruaciu...ja som pri kojeni otehotnela 5x, vzdy velmi rychlo😊 deti som kojila dost intenzivne a vsetko bolo vzdy v poriadku🙏😍 drzim palce !

emiliamilka
4. sep 2020

Otehotnieť môžeš kedykoľvek aj počas dojčenia ... Dojčenie nie je antikoncepcia a pokiaľ to nejaký lekár tvrdí tak ho treba vymeniť 🙂

cecilia29
4. sep 2020

Presne v tom case som otehotnela planovane. Mala sa vtedy kojila casto, malo papala prikrmy 🙂

sterea
4. sep 2020

švagriná má medzi deťmi 10 mesiacov, takže dá sa 😉

ivangeline
4. sep 2020

@zuzu1122 zaujímavé. Ja som dojcila aj tehotná a aj porodila a dojčim ďalej. :D

zuzu1122
4. sep 2020

@ivangeline tak to si jedna z tých šťastnejších 🙂 ja som veľmi dúfala, že mi kojenie vydrží počas tehotenstva a potom budem kojiť tandemovo, žiaľ, nebolo mi to dopriate. no, hlavne aby všetko dobre dopadlo 🙂 som vďačná aj za ten rok a pol, keď si zoberiem, že koľko žien by rado kojilo a nemajú vôbec možnosť. Prvé som kojila do dva a pol roka. Jedna lekárka mi povedala, že nie som normálna, že decko treba kojiť max pol roka a potom odstaviť.

emlaju
4. sep 2020

Áno, ja som otehotnela a dokonca 4 mesiace po pôrode ( podotýkam s dvojičkami)

kitycat
4. sep 2020

Kojenie ma antikoncepcne ucinky? 🤔🤔🤔

miskooo1987
4. sep 2020

@kitycat môže mat na chlapa...🤪

ivangeline
5. sep 2020

@zuzu1122 keby som vedela,že je riziko,asi by som prestala. Mne mlieko pomaly odišlo. Ostalo kolostrum od 20t.. takže malý aj fľaša aj prsko. XD Teraz už len fľaša.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre