Je možné, aby nebolo vidieť tehotenské bruško?

25. dec 2020

Ahoj,
Keď som videla, ako si tu maminy aj nemaminy pomáhajú a dokážu sa psychicky podporiť, rozhodla som sa, že sem napíšem aj ohľadom môjho príbehu. I keď sa mi o yom hovorí ťažko, preto preferujem anonymitu.
Žijem si vlastný život, s partnerom. Avšak.. pred 4 mesiacmi som bola znásilnená. Svojim bývalým priateľom. Nevie o tom nikto okrem partnera. Hanbím sa za to, vyčítam si, že som sa nedokázala ubrániť. Tento čin mi však spravil v hlave Blok..
Asi mesiac po tomto incidente, som si povedala, že pre istotu si spravím tehu test.. ani neviem ako mi to napadlo, keďže príznaky žiadne a menzes plnohodnotný - teda veľmi silné krvácanie (u mňa bežné) .. test chvála Bohu negatívny. Avšak nejakým spôsobom sa už mesiace nedokážem zbaviť predstavy že čo ak som tehotná. Doteraz to bolo ok, ale včera som si všimla že moje bruško v oblasti pupku mierne vytŕča.. mám 42kg - 164cm (veľmi rýchly metabolizmus) a v páse 52cm.. prosím, poraďte mi či je možné aby to bruško reálne nešlo vidieť.. ten malý hrbol ide zatiahnuť úplne na nulu.. len ako bonus si nahováram, že niečo cítim v bruchu . Prosím, berte ma s rezervou.. cítim sa úplne mimo od toho činu čo som zažila.. veľa si domýšľam jee to ako začarovaný kruh.

whatever1
25. dec 2020

To čo opisujes vyzerá ako fantomovo tehotenstvo. Vygoogli si niečo o tom. Maju to ženy keď zúfalo túžia po babatku a naopak aj ženy ktoré sa tehotenstva z nejakého dôvodu velmi boja. Je mi veľmi ľúto co sa ti stalo🥺, myslím ze by bolo najlepšie aby si navštívila psychológa.

nelca0510
26. dec 2020

Ahoj. To si ty. Už si tu písala viackrat. Všetci sme ta posielali za psychológom. Znásilnenie nebola tvoja vina. Nie je možné byť tehotná, vyhľadaj psychológa.

orchidea89
26. dec 2020

🥺🥺viem ako sa cítiš aj ja som bola znásilnená 🥺 ... 🥺 trvalo mi to dlho kým som si uvedomila, že som bola takto zneužitá :( .... 🥺

cloviecka
26. dec 2020

Myslím, že toto je skôr dôsledok psychickej traumy a toci sa ti teraz deje je jej prejav. Tehotenstvo si nahovárať, nie je reálne, i keď to v hlave ako reálne prežívas. Urob si ešte raz tehu test, prip. Choď za gynekológom, aby ho vylúčil a povedz mu pravdu. Uvidíš, že všetko bude negatívne. Uľaví bsa ti a viac to už potom nerieš a nezapodievaj sa tým. neustále hrabanie sa v tom by mohlo narušiť tvoj aktuálny vzťah. Neboj sa, prejde to.

jaskolka
26. dec 2020

Jednoznačne chod za doktorom, gynekológ, psycholog a na políciu. Neviem, ako si to riešila bezprostredne po tom, ale bola si znásilnena, je jedno, kto to bol, nebola to tvoja vina. Traumu z toho môžeš mať bez pomoci aj do konca života. Nenechávaj to tak, aby to postupom času nemalo aj horšie a trvalé následky.

patusikk
26. dec 2020

Odfoť to bruško...hm?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre