Ide o uhniezďovanie vajíčka?

2. jan 2021

Ahoj ráda by som sa Vás opýtala ohľadne uhniezdovania.

S priateľom sme mali pohl.styk 30.12.2020
- a ja mám dostať menštruáciu za 3 dní - (5.1.2021)
Menštruačný cyklus mám 28 dňový, ovulaciu si nesledujem..

Včera večer sa mi zatočila hlava a dnes ráno som trošku zašpinila. Môže sa to považovať za uhniezdenie?
A potom kedy najskôr je možné urobiť test? (Pokiaľ by mi neprišla ms za3dni) ďakujem.

zojanka
2. jan 2021

Ak sa vajíčko oplodní, tak sa embryo dostáva do maternice až na 5-6 deň od oplodnenia a až potom sa začne uhniezďovať a tvoriť HCG hormón. Test môže niečo ukázať cca na 10 deň po ovulácii (ale aj nemusí, niektorým aj oveľa neskôr ukáže), najlepšie robiť v deň očakávanej ms (to by malo byť +/- 14 dní po ovulácií pokiaľ niesú dáke výkyvy v cykle) a ešte lepšie až keď mešká.

petamich
2. jan 2021

nie nemozes 🙂 je velmi nizka pravdepodobnost, ze 30.12.2020 si mala plodne dni ak mas 5.1.2021 dostat MS (ale su aj take pripady a zensky cyklus je haluz), kazdopadne ak by to aj mozne bolo a podarilo sa, tak trva cca. 5-7 dni kym sa vobec vajicko so spermiou najdu a doputuju do maternice a moze sa zacat uhniezdovanie, pockaj ci sa MS zacne alebo nie, uprimne si skor myslim, ze nebola vhodna doba na oplodnenie
a nemusis si sledovat/merat ovulaciu ak mas ale standardny pravidelny cyklus, je velmi vysoko pravdepodobne, ze ovulujes niekde v jeho strede a tam by ste mali zintenzivnit snahu :D drzim paste!

klarissa25
2. jan 2021

niekto asi nedaval pozor na biologii...

zojanka
2. jan 2021

Ak máš 28 dňový cyklus tak ovuláciu by si mala mať niekedy 12 až 16 deň cyklu.

sense
2. jan 2021

Ak máš dostať ms 05.01. Tak je veľmi malá pravdepodobnosť ze si tehotna, plus od 30.12. Sú ešte len 3 dní by sa vajíčko nestihlo ani uhniezdit... A na nejaké testovanie aj keby zrovna bola teoreticky posunutá ovulácia je veľmi veľmi skoro

vandica
2. jan 2021

Ak máš dostať MS 5.1. tak ovulku si mohla mať niekedy okolo 20.12. Ja mám tiež dostať MS 5.1., reálne neviem kedy som mala ovulaciu, ale podľa appky 22.12. pri 30dnovom cykle. 30teho je veľmi malá pravdepodobnosť že si mohla otehotnieť. Jedine že si mala ovulaciu posunutu. Ak by to tak aj bolo, uhniezdenie by si ešte necítila, podľa mňa.

tmonika1
2. jan 2021

ak planujes otehotniet tak je potrebne aby si vedela kedy mas ovulaciu a ci vobec mavas ovulaciu... pretoze ak neovulujes tak tazko otehotnies... potom treba hladat dovody... ci mas prechodne vajcovody atd

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre