Tehulky... 🙂
Ráno mi je veľmi zle, nemôžem sa ani z postele pohnúť a večer mi už je úplne v pohode akoby som ani tehotná nebola.
Stále sa bojím či to nie je miznutie príznakov :(
Buď rada že aspoň niekdy počas dňa je ti dobre 😉
Ja som to mala naopak. Rano super a ku veceru horsie a horsie 🤢.
@beata_k ja som to tiež počúvala že keď býva zle tak je všetko v poriadku a ze treba spozorniet keď príznaky náhle vymiznu , ale žiaľ tiež nie vždy je to tak... zle mi bolo ešte v to ráno a aj par dni potom ako som sa dozvedela ze sa jedna o zamlknuty potrat... Až keď sa rozbehlo krvácanie tak príznaky ustúpili
@michluc no nemám ten pocit kopírujem zo stránky a na každej jednej sa uvádza že sú preto ranné lebo sú bezprostredne po prebudení
Ranné nevoľnosti počas tehotenstva sú bežným a známym javom. Pocit nevoľnosti bezprostredne po prebudení však nemajú iba tehotné ženy. Podobné ťažnosti môžu vzniknúť aj v súvislosti s menšími zdravotnými problémami. Toto je 5 najčastejších príčin.
A naštuduj si kedy sa pise ranný a kedy raný
a potom poucuj
1. prídavné meno raný znamená skorý, včasný. Používame ho napríklad v spojeniach: rané detstvo, rané jablká, raná zelenina, raná odroda, raný stredovek, rané štádium - tu všade ho môžeme nahradiť synonymami (slovami s rovnakým významom) skorý, včasný; opozitum (slovo opačného významu) k nemu je prídavné meno neskorý,
2. prídavné meno ranný je odvodené príponou -ný od slova ráno, preto sa píše so zdvojenými spoluhláskami -nn-. Vzťahuje sa teda k ránu
pekný večer
@sense bože ženy ja som pedagóg ja viem kedy je ranný a kedy raný
no nemám ten pocit kopírujem zo stránky a na každej jednej sa uvádza že sú preto ranné lebo sú bezprostredne po prebudení
Ranné nevoľnosti počas tehotenstva sú bežným a známym javom. Pocit nevoľnosti bezprostredne po prebudení však nemajú iba tehotné ženy. Podobné ťažnosti môžu vzniknúť aj v súvislosti s menšími zdravotnými problémami. Toto je 5 najčastejších príčin.
A naštuduj si kedy sa pise ranný a kedy raný
a potom poucuj
1. prídavné meno raný znamená skorý, včasný. Používame ho napríklad v spojeniach: rané detstvo, rané jablká, raná zelenina, raná odroda, raný stredovek, rané štádium - tu všade ho môžeme nahradiť synonymami (slovami s rovnakým významom) skorý, včasný; opozitum (slovo opačného významu) k nemu je prídavné meno neskorý,
2. prídavné meno ranný je odvodené príponou -ný od slova ráno, preto sa píše so zdvojenými spoluhláskami -nn-. Vzťahuje sa teda k ránu
Môžete byť rada že sú len ráno a nie celý deň. Aj keď vám náhodou príznaky zmiznú stále to nič neznamená. Mna tiež niektoré dni prestanú bolieť prsia, niektoré dni nemám zrazu nevoľnosti ale potom sa zas všetko objaví. Niektoré ženy nemajú nič a sú v pohode. Nestresujte sa lebo tým sebe a bábätku len škodíte.
ja som nemala ani ranne, ani ziadne ine nevolnosti.. ani 5 min. mi nebolo zle.. a vsetko v pohode 🤷♀️😊
Ženy 😀 ráno mam nevoľnosti, ale večer tiež, celý deň, ale dnes večer proste nič. Preto mám obavy.
Veľmi sa bojím zamĺčaného potratu ☹️
@radanna11 to ze si pedagóg neznamená ze vieš všetko 😉 to preto ze bývajú bezprostredne po prebudení trpí nimi veľa žien celý deň alebo večer...
Ja si to študovať nemusím, poznám rozdiel medzi ranný a rany... okrem toho po 20rokoch v zahraničí a používaní prevažne 3 iných jazykov sa mozme baviť o gramatike a spisovnom jazyka ale vďaka za gramatické okienko Pekný večer...
Ahaaa tak to nič. Mne niektoré dni nič nie je, druhý deň len ráno, tretí len večer, štvrtý celý deň a takto sa to rôzne opakuje. Takže sa tým absolútne netrápte. Včera som revala pri raňajkách že je mi zle, dnes mi nič nie je. 😄
@sense a ja som napísala,že viem všetko ?
ja som napísala že mna netreba poučovať o slovnom spojení ranná nevoľnosť lebo ta je jednoducho len ráno mysli sa tým ranné zvracanie a potom sú tehotenské nevoľnosti tak nazveme všetky všeobecne
a vetu,že viem všetko tam nikde nevidím mnou napísanú
Ženy nehádajte sa... ☹️ Ja som len chcela vedieť, že či to je v poriadku, nechcela som hádku.
Co by som dala za takéto príznaky v prvom trimestri, mne bolo celý deň ako dve sekundy pred zvracanim, tri mesiace som žila na maslovom chlebe s rajčínou 😃
Asi budeš mať prvé bábätko, však. Nemysli na najhoršie, mne ked bolo pred troma dňami po dvoch mesiacoch nevoľností konečne dobre, akurát som si to užila 😊 Pri prvom tehotenstve mi nevoľnosti zmizli zo dňa na deň a všetko OK.
@radanna11 akože k čomu je toto dobré? Autorka sa nepýtala na rozdiely v slove raný a ranný. 😄 Mne ako tehotnej s nevoľnosťami je mi totálne u pr*ele ako sa to volá. Je mi zle a je mi jedno či sú to ranné, rané, večerné, nočné alebo proste len nevoľnosti. Autorke je to predpokladám tiež jedno. Ste pedagóg ale trpezlivosť moc nemáte. Chytať sa tu za slovíčka je asi potrebné a pomôže autorke v stresovaní 🤦♀️
@kkovacovak ale ja som to nezačala ja som jej napísala že sa nemá čoho báť lebo už malé deti vedia že tehotné ženy ráno grcaju a majú ranné nevoľnosti,že je to úplne normálne a ostatne pani sa do mna pustili s nezmyslami 😀
@radanna11 nechcelo sa mi hľadať ostatné 😄 Ale áno aj na ne to platí. Je to zbytočná debata. A zbytočne sa rozčuľovať.
To iba vo filmoch a serialoch maju tehotne herecky nevolnosti rano, na obed a vece. Niektorym nie je nic a porodili.. Ukludni sa a nehladaj vo vsetkych prejavoch symboliku
Mne bolo zle rano,cez den som to ako tak horkotazko predychala ale najhorsie bolo vecer , pomahala tepla sprcha a plechovkova coca cola riadne vychladena a bublinkova 🙂
@michluc Všetky útočíte na mna bez toho aby ste si všimli,že ja som nič o gramatike nepísala.
Napísala som autorke,že je to normálne ranné nevoľnosti,že tehotné ráno zvracaju a tu dámy sa do mna pustili,že ranné nevoľnosti nie sú ráno ale preto,že sú včasné tak som im len vysvetlila ako to je.
Či som to mala nechať tak,nech píšu,že som to napísala zle ? Ja som sem vôbec gramatiku nezasiahla prvá stačí si to celé prečítať .
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
ach žena,myslim,že už niekde na základnej škole sa od mám, z telky, od tiet , z filmu stretame s pojmom že tehotné majú ranné nevoľnosti to znamená že ráno zvracaju je im zle
nieje to žiadne vymizovanie príznakov len normálny jav bežnejši než bežný