Falošne pozitívny Clearblue digi test

3. sep 2024

Stretli ste sa s tým? Digi test mi poobede ukázal + 1-2, znovu robený digi večer bol negativny. Na druhý deň ráno taktiež digi a tiež negativny. Skúsila som aj obyč aj ten bol negativny.

katariiinkaa
3. sep 2024

Teraz v poslednej dobe sa to tu nejako rozmohlo s podobnými príspevkami 😕 žiaľ asi je nejaká vadná šarža testov, aspoň to tak vyzerá.. doteraz to boli jedny z najspoľahlivejších testov vôbec

majamat
3. sep 2024

ono ide o to, ze oznacenie 1-2 oznacuje tak nizky stupen tehu, ze v tomto stadiu je HCG vlemi nizke, cize prakticky tak nizke HCG spolahlivo test zachytit nevie a teda ak test nieco take ukaze, je otazne, ci je to pravdive. testy mozu zachytiti HCG v moci az v pripade, ze v krvi je hodnota minimalne 50-100.

a ano, opakuje sa to tu.

majamat
3. sep 2024

takze treba pockat, az test ukazde aj 2-3, tomu uz sa verit da.

debnl
4. sep 2024

Ahoj, aj mne to včera ukázal a dnes test z krvi <2.00 🙂 takže testy sú naprd očividne… 🙈

dota6
4. sep 2024

Aj mne ukazoval Clear blue + 1-2 niekedy na začiatku augusta. Dnes som bola u gyn a nevidel nič v maternici. Našiel len útvar na vaječníku (cysta? /vajíčko z predchádzajúceho cyklu?/ mimomaternicové tehotenstvo? ) , odobral pre istotu ešte krv na hcg ale ja som medzi tým aj dostala menštruáciu.
Ja si skôr myslím, že tie testy Clear blue sú nejak chybné teraz 😑

zzzza
5. sep 2024

@dota6 dajte vedieť ako ste dopadli...

fidorka0508
5. sep 2024

Mne sa stalo to isté, po 11 dňoch meškania menštruácie som si v nedeľu (1.9.) urobila test s Clearblue na odporúčanie od známej (ktorá reálne aj je tehotná naozaj). A potešili sme sa, tiež som mala na ukazovateli 1-2 t. Hneď som sa objednala na krvné testy, no tam som mala len hodnotu 4,5, čo je pod rozpätím tehotenstva. Včera som si test zopakovala. Vzala som 1x Clearblue a 2 ďalšie inej značky. Na Clearblue mi vyšiel opäť výsledok 1-2 t. Ostatné testy boli negatívne. A dnes ráno som dostala menštruáciu. Takže sa len pripájam k tým, ktoré už Clearblue nikdy nepoužijú, zbytočne sme sa tešili.

majamat
5. sep 2024

@fidorka0508 podla mna ale nei je chyba v testoch. to je fyziologia organizmu, v obdobia 1-2 je hladina HCG tak nizka, ze tst to jednoducho zachytiti nemoze, resp je velmi vlemi nizka ravdepodobnost, ze to zachyti. smaozrejme v tkaom pripade by mal byt sice negativny,a le teda zachytila som vyjadrenie jednej farmaceutky, ze aj duch na teste neznamena pozitivny test, co sa tu hojne presadzuje. ide o to, ze to prostredie " v rozkroku " obsahuje nejaku mikrofloru a to moze sposobovat to, ze tieto testy takto vychadzaju. ze testy su tak citlive, ze zachytia nieco ine, rpiapdne nejake ine zlozky, ktore su podobne HCG.
kazdy test je dobry a spravne ukaze, ak sa urobi v psravnom case. ak sa testy robia minimalne 2t po ovulacii, resp viac ako 2t po ovulacii, tak sa im verit da.
chbou je, ez sa robia skoro a zaychytava sa na nich nieco ine. keby sa takto skoro nerobili, resp mozu sa robit skoro, ale netreba to hornotit ako tehu, treba vysledok brat s rezervou, v takom priapde by sa na ne spolahnut dalo.

ked som ja bola tehu 1x, robila som test 2dni pred ms. bol tam duch. ja som si to vyhodnotila tak, ze to este nie je iste, kldune to tehu byt nemusi. a takto by sa to malo brat.
potom som silou vole pockala tusim 5dni a tam kolajnce.

ked som bola tehu 2x, hoci som bola tiez nedockava, ale nerobila som test, kym mi ms nemala prist. a bolu tam uz kolajnice.

majamat
5. sep 2024

a teda tento postoj, ze duch je tehu, ze ak ukaze 1-2 je to tehu, sa tu presadzuje celkom dost a vznika mylny nazor, mylny trend posudenia testov.
a ked to nevyjde, tak sa vytvara "konspiracia", ze je to bochemicke tehu, hoci nasledny odber casto potvdi, ze nemohlo ist ani o biochemicke tehu,
dokonca su tu zeny, tore budu tvrdit, ze to biochemicke tehu je,a le HCG pokleslo. na to aby bol aspon duch na teste, musi byt hcg v krvi na urcitej urovni. niekde som cilatla, ze hodnota by mala byt okolo 100, ale keby prizmurime oci, na ducha podla mna medzi 50-100. na za 1-2dni by tato hodnota na nemohla klesnut na normu. minimalne aspin hranicne zvysene HCG by sa naslo.

katariiinkaa
5. sep 2024

@majamat no neviem, ja som mala hcg v krvi 9,14 keď klasický 10tkovy test ukázal 2 čiarky - nebol to žiaden duch, ale zároveň logicky ani nie úplne rovnako silné čiarky. Bola to proste zreteľne viditeľná druhá čiarka. Rovnako som robila testy po každom odbere a vôbec nie je pravda že treba mať v krvi hcg aspoň 50 ako píšeš aby bolo niečo vidieť na obyčajnom teste. Som tehotná druhýkrát a v oboch tehotenstvách to takto bolo.

majamat
5. sep 2024

@katariiinkaa a mala si ducha, ci realne kolajnice?

katariiinkaa
5. sep 2024

@majamat tu sa nebavíme predsa o koľajniciach, koľajnice má človek pri hcg oveľa vyššom a nie pri hcg 50. Bola to pekne viditeľná druhá čiarka, žiadny duch. Pozri, pekne viditeľná ružová druhá čiarka, kde netrebalo hodiť na fotku milion filtrov ako to tu niektoré ženy zvyknú robiť, len aby bolo vidieť nejaký tienik. Vtedy to síce nedopadlo dobre, ale naschval som chodila aj na odbery krvi stále aby som si vedela k testom poznačiť hodnotu z krvi a porovnať si to. Ale ano suhlasim že teraz sa tu celkom rozmohlo že automaticky keď je nejaký náznak čiarky (väčšinou kanálik) a na druhý deň nič tak automaticky to každý prisudzuje biochemickému a podobne.. To je trošku pritiahnuté za vlasy, ale zároveň rozumiem na druhej strane aj tie ženy, lebo túžba po pozitívnom teste je naozaj veľká a občas nás dokáže prevalcovať.

majamat
5. sep 2024

@katariiinkaa no a taku ciarku som videla aj u zien, co tehu nebolki, tu na MK. cize je kludne mozne, ez keby si zena, ktor anie je tehu, urobi rovnaky tes, ciarka jej mozno vyjde podobna.

majamat
5. sep 2024

@katariiinkaa a teda uplne jasne to je az pri hodnote cez 100.

majamat
5. sep 2024

@katariiinkaa mne ani nevadi, ze sa take zeny testuju, len nechapem fakt, ze taky vysledok beru tak strasne vazne. aj keby chcem byt tehu, tak by som skor mala obavy, ci ma tst neklame, ci mu mam verit, nie aby som mu verila, ze som tehu.
opripadne daju foto, aby hladali duchov a tiene , ako si napisala.
akoze tomu nerozumiem,a ky to ma vyznam, ci tam vidime to,a lebo to. dolezita je realita.

katariiinkaa
5. sep 2024

@majamat no to áno, ja osobne som mala napr. s týmito testami len a len dobré skúsenosti.. keď som tehu nebola, neukázalo mi to absolútne nič. Keď som bola, bola pekná čiarka. Tieto testy majú veľa farbiva, čiže keď sa neurobia podľa návodu a neodčítajú naozaj v limite tak je jasné že je možné že tam nejaká ta čiarka môže vybehnúť, preto je ich tu tak veľa kde je nejaký tienik a nakkoniec nič z toho.Práve preto radšej veľa žien siahne po digi, aby nemuseli loviť žiadnych duchov, ale naozaj to vyzerá že je momentálne nejaká vadná šarža lebo hrozne veľa ženám vychádza pozitívne (aj na CZ koníku) a krv negatívna, resp. hneď ďalší digi test je negatívny.. Musí to byť hrozné, hlavne pre ženy ktoré sa naozaj dlho snažia, konečne sa dočkajú toho pozitívneho výsledku a nakoniec je to len falošné..

zzzza
5. sep 2024

@katariiinkaa aky to je test mamatest?

katariiinkaa
5. sep 2024

@zzzza ano

zzzza
5. sep 2024

@katariiinkaa mne ukazuje čiarku niečo medzi tou prvou a druhou farebne, digitálny +1-2

katariiinkaa
5. sep 2024

@zzzza tak potichučky gratulujem, len nech pekne silnie 🙂 tuším že 1-2 ukazuje do hcg 152 alebo tak nejako, čiže by to aj sedelo.

dota6
5. sep 2024

@zzzza dnes som mala výsledky z krvi a boli negatívne. Tehotenstvo to nie je. Zrejme je nejaká vadná šarža tých digitálnych testov 😭 držím palce, nech vám to vyjde 😇😇😇

zzzza
5. sep 2024

@dota6 mohlo to byt biochemické co s menštruáciou odislo alebo chybny test

debnl
5. sep 2024

Baby ak sa ešte môžem pripojiť do diskusie, ja by som povedala že ide o chybne testy. Lebo mne ukázal 1-2, deň na to krv s výsledkom pod 2.00hCG takže úplne negatívne.
Zároveň v tom obdobi som mala veľmi slabé krvácanie lebo beriem HAK a akurát to bolo v týždni keď som mala pauzu.
A 10tkovy papierikovy test negatívny, spravila som ich niekoľko a jeden dokonca z rovnakej vzorky ako clearblue ktorý ukázal 1-2. 🤷🏻‍♀️

Tie testy boli parádne ale teraz sa s nimi čosi porobilo podľa mňa

katariiinkaa
5. sep 2024

@debnl ano tiež si myslim, bola by to veľmi veľka nahoda aby toľkym ženam vyšli zrazu falošne pozitivne

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre