Doktor v 7. týždni nič nevidel

3. máj 2021

Ahojte maminky,
dnes som bola na utz, som 7 tt a doktor zatial nic nevidel 😔😔😔
Potvrdil mi, ze som tehotna, ale za zatial je tam len mala machulka a teda mam prist o 2 tt na kontrolny utz.
Som z toho velmi smutna, bojim sa ci je vsetko ok.
Doktor ma sice utesoval ale aj tak.
Mali ste to daktora podobne???
Dakujem za info.

mattkapd
3. máj 2021

Toto je moje tretie tehotenstvo.. A dve z nich boli posunuté o 2 týždne.. Proste bola ovulácia neskôr.. Ja mávam ale nepravidelný cyklus

sili82
3. máj 2021

Práve preto sa chodí k lekárovi na vyšetrenie až v 10.týždni. Mne vždy povedala Dr., že nemá význam robiť skôr, lebo tam nič nebude vidieť a potom budem mať iba stres.

patricka
3. máj 2021

Ano bola som v 7tt a tiež nič nevidel o 2t uz bolo vidieť krasne srdiečko, žiadny stres...klud a všetko bude dobre

aknamorka22
3. máj 2021

Ahoj, ja som tiež mala posunutú ovulaciu o dva týždne a teda mi to nesedelo. Prvý krát bolo niečo vidno až v 8tt co bol reálne 6tt. Mala som potom posunutý aj termín pôrodu. Pritom cyklus som mala vždy pravidelný a just v ten jeden mesiac keď nám ušlo som mala posunutú ovulaciu. Hovorím tomu osud. Takže ty pokiaľ nevieš kedy presne máš ovulacii, nemusí ti to sedieť. Uvidíš za dva týždne na kontrole 🙂

nafka0483
3. máj 2021

Preco by si z toho mala byt smutna? Ak ti hcg rastie a lekar potvrdil maternicove tehotenstvo, videl tam uz pravdepodobne zltkovy vak, tak je predsa vsetko ok. Ak lekar nevyjadril ziadne obavy a nepovedal nic negativne, tak naco sa ty sama stresujes? Ved on vie najlepsie ci je ten nalez takto v poriadku.

@sili82 Kto povedal, ze k lekarovi sa chodi az v 10. tyzdni? To nie je ziadne pravidlo, moja lekarke objednava od 6. tyzdna prave preto, aby mohla cim skor vyvratit mimomaternicove tehotenstvo, ktore moze byt velmi nebezpecne. Nemusis o tom vediet a cakat do 10teho tyzdna moze byt nebezpecne.
V skorych tyzdnoch je uplne normalne potvrdit tehotenstvo len z krvi podla hcg a na ultrazvuku vidiet len malu dutinku v maternici, pripadne zltkovy vak. A na neskorsich kontrolach uz potom aj akciu srdca.

petrisa213
3. máj 2021

Ja som mala prípad 2:2. Tiež v tom 7tt na sone nič nebolo a 2x z toho bolo po 2 týždňoch ❤️ a 2x MA. Takže je to teraz úplne otázne. Neovplyvnís to nijako, treba len vydržať 🙏 držím palce

danka808
3. máj 2021

Este by som nepanikarila. Preto sa chodi az po 10tt aby bolo vidiet srdiecko, drzim palce

autor
3. máj 2021

@patricka dakujem ❤

autor
3. máj 2021

@nafka0483 nie, MMT vylucil. Povedal ze je to v maternici, len ze este nic nevidi... pravdepodpbne je este velmi malicke. ze o 2 tt budeme mudrejsi. To je vsetko. Nenapadlo sa ma nic viac vypytovat.

nafka0483
3. máj 2021

Tak vidis, pockaj 2 tyzdne a dovtedy bud v pohode a ver, ze je vsetko ok 🙂 Ja som bola podla menstruacie 6+1 a bolo vidno tiez len to, ze je v maternici, malicka machulka - zltkovy vak, bez akcie srdca. V 7+4 uz nadherne bilo srdiecko, ale mala som posunutu ovulaciu o 4-5 dni, takze lekarka zhodnotila ze 7+0.

kkovacovak
3. máj 2021

Tiež som to tak mala lebo som mala posunutu ovulaciu. Tehotenstvo mám posunuté o dva týždne takže som na tom bola rovnako ako ty. Je zbytočné sa tým stresovať. Treba len počkať a uvidíš 😉 dôležité je že tam je a je na správnom mieste

h_petra
3. máj 2021

@mattkapd v 6+2 bolo vidiet akciu srdca u oboch plodov sama lekarka ma na tento tyzden objednala, takze by som to az tak nehrotila s tym desiatym tyzdnom 😉.
Je to individualne...

sasanka605
3. máj 2021

Mna doktor neutesoval a vsetko bolo ok. Aj som zacala krvacat a na pohotovost som sla s malou dusickou. Krpata je uplne v poriadku.

barborka1154
3. máj 2021

Držím ti palce nech je všetko v poriadku. U mna v 7 tt nebolo nič vidieť iba gestacny vak a tak to aj ostalo musela som ist na kyret.

mattkapd
3. máj 2021

@h_petra ja som nič o 10 týždňoch nepísala

michellia
3. máj 2021

Vydrz este, mozno je babatko mensie, preto nic nevidiet

petamich
3. máj 2021

@nafka0483 uplne suhlasim! moj lekar tiez objednava skor, aby vyvratil mimomaternicove a skontroloval, ci aspon gestacny vak, je kde ma, 10tt ako tu mnohe baby radia uz moze byt na vela veci neskoro...

autor
3. máj 2021

@petamich pozerala som sa, minule tehu som bola u neho 9tt a vsetko bolo ok. Len to bolo preto lebo boli dovolenky v lete. Cize tam predtym ani nebol.
Tehu mi potvrdzovali v nemocnici, lebo vtedy po sexe som slabo krvacala. Tak som tam sla. Vtedy mi tam brali aj krv (v podstate som mala iba pozit.test) a lekarka mi vtedy napisala ze 5-6tt. do spravy.
Uz len cakat mi ostava, len dovtedy sa asi zblaznim 😔😔😔

autor
3. máj 2021

@mattkapd mali sme sex len 2x za ten mesiac... 21 a 30. 21 by teoreticky mohla prist do uvahy ovu, ale nic som vtedy necitila...ze by teda mala byt.
Smazim sa rozpamatat a dufam ze vsetko bude ok. 😔😔😔

autor
3. máj 2021

@michellia ano, presne to mi doktor povedal... ze moze byt male a este nic nevidi.. preto mam prost o tie 2 tt.len je to tazke.. asi to kazda pozmame 😔😔😔

petamich
3. máj 2021

velmi drzim paste! 🤞🏻🤞🏻 chapem, ze dat sa do kludu a nemysliet na to, je tak trochu nesplnitelne ale silno drzim paste

autor
3. máj 2021

@petamich dakujem ti ❤❤❤

miirka123
3. máj 2021

mna gynekologička zobrala až na 9tt že do vtedy vyšetrenie nerobí lebo nemusí byť vždy vidno. ale určite to dopadne dobre verím ťomu 🙂

marianna_peskova
3. máj 2021

Smutná byť nemusíš. Ja som išla na prvý ultrazvuk až v deviatom týždni. Skôr som sa ani nechcela zahlásiť.

mattkapd
3. máj 2021

Nemusíš byť smutná.. Ja som ovulaciu tiež niekedy necítila.. Možno preto ze som mala zamestnanu mysel aj telo.. Hlavne žiaden stres zo bábätku v brušku nepomôže.. Musíš mu veriť.. Všetkom je tak ako ma byť ✊😘

autor
3. máj 2021

@mattkapd
@marianna_peskova
@miirka123
Baby moc dakujem za povzbudenie ❤❤❤
Ano, budem cakat... uz som si aj poplakala ze co ked to predsa len nevyjde 😔😔😔
Ale priatel ma povzbudzuje, ze netreba vesat zbytocne dopredu hlavu.
V kazdom pripade to budu tie najdlhsie 2 tt v mojom zivote 🕊🕊🕊

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre