Dnes je 29. deň cyklu a menzes ešte neprišiel

matusa_153
13. aug 2021

Ahojte, s priateľom sme si povedali že už je čas na bábätko.. no môj cyklus je nepravidelný, niekedy menzes meškal aj mesiac, niekedy neprišiel vôbec. Na gynde vyvolávacky, predpísala mi dupastlon, ako ho beriem cca rok tak menzes príde každý mesiac ale niekedy 22 deň cyklu, niekedy 26 a pod. S priateľom už druhý mesiac ideme na plno, ovuláciu neviem kedy mám, sex máme takmer každý deň a na plno. Dnes je 29den cyklu, no menzes ešte neprišiel, neviem či môžem byť tehotná alebo mi to proste zase len klasický mešká aj keď beriem ten dupastlon. Test som si urobila včera ráno a bol negatívny, asi bolo skoro. Ale čo má tak viac trápi tak po poslednom sexe pred 3 dňami tak ma intenzívne boli ľavý vajecnik, taká pichava bodava bolesť, takmer celý deň to cítim a hlavne večer keď ležím v posteli, vtedy to cítim najviac a neviem o čo ide. Na gyndu som objednaná až o týždeň. Ďakujem za rady

ikonica
13. aug 2021

@matusa_153 je to duphaston bez L... To len na okraj... Neostava ti nic ine len vydrzat, po par dnoch zas testnut a potom po kontrole u dr budes mudrejsia... Ak budu bolesti na nevydrzanie, tak radsej smer pohotovost...

matusa_153
autor
13. aug 2021

Áno to L tam nemalo byť.. no tá bolesť není silná len taká pichava dá sa to vydržať. Ja len či to nemôže byť nejaká cista alebo čo. Lebo ešte sa mi nestalo že by ma bolel vajecnik takto celý deň

janetinka27
13. aug 2021

@matusa_153 zatial sa este nepozoruj 🙂 teraz si len uzivajte snazenie. mala si aj predtym nepravidelny cyklus a ani pri duphastone sa ti neupravil. takze 29. den je este tazko hadat, treba cas 🙂

ikonica
13. aug 2021

@matusa_15 ja som mala take bolesti pri uhniezdovani a za cca 3-4 dni uz bol prvy duch na teste... Aky test si pouzila?

matusa_153
autor
13. aug 2021

Pri dupastone sa mi cyklus neupravil úplne ale aspoň mi príde ms každý mesiac ale vždy v iný DC. A test som použila z lekárne Pregnancy test 2v1

ikonica
13. aug 2021

@matusa_153 skor ide o to aku cistlivost ma test... Skus si kupit v benulekarni test livsane pruzkovy tiez 2v1... Kamoske pekne ukazal este pred ms...

ikonica
13. aug 2021

Ak si mala tento, tak ten ma tiez dobru citlivost https://www.drmax.sk/dr-max-pregnancy-test-2v1-...

matusa_153
autor
13. aug 2021

Áno tento test som mala

ikonica
13. aug 2021

@matusa_153 tak ostava len chvilku pockat... Ak si mala posunutu ovu, budes si na vysledok este trosku pockat... A mozno su tie bolesti este len ovulacne...

miskamicha
13. aug 2021

@matusa_153 posunuta ovu a z toho holest vajecnika? Zeby prave ovulacia? Moze to trvat aj 2-3 dni

matusa_153
autor
13. aug 2021

No môže byť že sa mi posunul ms aj teda ovulácia len zato sa pýtam lebo som zatiaľ nemala takto bolesti 3 dní pri ovulácii. Som sa zľakla že či by to nemohla byť cysta alebo niečo iné

bebotka
13. aug 2021

@matusa_153 Ahoj ono duphaston je dobrý liek, len v tvojom prípade kedže ho, užívaš už rok asi nebude ten čo ti pomôže , on by sa mal dávkovať cca ten 16 deň cyklu, ked je už istotne po ovulácii, lebo ovuláciu blokuje kedže je to progesteron čo je hormon druhej fázy cyklu. Ked sa nasadzuje ten 16 deň užíva sa 10 dní a cca na tej 28deň dostaneš menzes. Neviem ako môžeš pri ňom dostať menzes raz 22deň a inokedy neskôr. Kedže mávaš cykly nepravidelné aj bez duphastonu, skôr tam bude nejaká porucha ovulácie, najskôr asi anovulačné cykly a vtedy sa môžete snažiť aj neviem koľko. Nechápem gynekologa, čo predpisuje duphaston niekomu už rok a nerieši nič okolo toho. K tej bolesti čo si mala, ak to už bolo počas užívania duphastonu tak to ovulácia pravdepodobne nebola a cysta ktovie.

ikonica
13. aug 2021

@bebotka pravdu mas....

@matusa_153 robili ti niekedy hormonalny profil? Ale nie taky, ze raz v mesiaci ale taky co sa robi tusim 3x v mesoaci v roznych fazach cyklu...

matusa_153
autor
13. aug 2021

No dr mi vzala krv a vytery cca pred rokom, dala má dupasthon a že mám užívať od 11 dňa do 28 tuším.. to mi zle robilo a chodilo mi to ešte horšie. Tak potom že od 16dna do 28 to mám brať. A keď som ho jeden cyklus nevzala vôbec lebo som zabudla tak ms neprišlo vôbec a som išla k dr a dve vyvolávacky lebo na prvú vôbec neprišli.. a keď som sa jej pýtala či môžem otehotnieť keď sú takéto tie krámy nepravidelné tak že áno môžem že máme skúšať .. to bolo všetko čo som od nej počula.. ešte mi odporučila že môžem na podporu brat isonic či ako sa.to.vola.. ale to som si nekúpila.. hormonalny profil mi nerobila.. iba tu krv brala a výtok.. pri krvi mi povedala že sa mi tvorí malo progesteronu aspoň sa mi tak zdá, už si to nepamätám.. ale každopádne budúci týždeň pôjdem k dr

nevenka
13. aug 2021

@bebotka ano, ale napriklad, mne to raz kazal doktor takto uzivat, ale mala som aj 35-39 dnove cykly. Blokovala som si ovulaciu vlastne, lebo 16-ty den som este po ovulacii fakt nemala 🙃. Teraz som napriklad 20 DC a istotne este ovulavia nebola, kedze si meriam bazalnu teplotu a je nizka. No mozno uz dnes to je, ovu testy nerobim.
Takze ak autorka ma nepravidelny cyklus, tak vlastne ani nevie, kedy ovulaciu vlastne ma. A ci ju ma. A ak ho berie v kuse, to je uplne zle. Ked ma cykly kratsie, tak je pravdepodobnost vyssia, ze ten 16-ty den uz bude po. Tak by ho mala brat takto, ako pises. A odporucala by som
@matusa_153 , merat si bazalnu teplotu. Mne to dalo riadne zaujimavy obraz o tom, ako mi to funguje. Takto som vlastne aj vedela, kedy testovat. Lebo ked by som mala ovu na 22 DC, co byvalo, tak zbytocne si tehotensky test budem robit 29 DC. Logicky.

nevenka
13. aug 2021

@matusa_153 kup si teplomer na meranie bazalnej teploty na 2 desatinne miesta meria a meraj si teplotu hned rano po zobudeni, este predtym, nez vstanes, zapisuj si do nejakej appky, ja mam Ovuview, podla toho zistis, ci mas anovulacny cyklus alebo hocijako ovulaciu. Ja som takto zistila, ze ovulaciu mam od 17-23 DC. Nepravidelne a potom od toho dna po 14 dnoch mi prisiel menzes, hore dole 1-2 dni. No ale mozno aj budes tehotna, ktovie, tak uz bude bezpredmetne. Ale vie to pomoct troska sa zorientovat. To, ked si brala progesteron tak skoro, tak Ti to blokovalo ovulaciu, to co za doktorka tipovacka? 🙄

matusa_153
autor
13. aug 2021

@nevenka ďakujem, tak určite si teda pôjdem kúpiť ten teplomer a budem si merať aspon budem vedieť kedy bude ovu

bebotka
13. aug 2021

@matusa_153 takýchto doktorov by som poslala do teplých krajín, ked už nieje schopná ti urobiť riadny hormonálny profil z krvi, tak, už žiadať od nej folikulometriu by bolo na nu asi veľa. ono fakt by bolo najlepšie keby si si ty odsledovala tu ovuláciu bud teda tým meraním, alebo testami, to meranie je fajn, len ked človek robí na smeny je to trošku problem a skresluje to. ten inositol čo ti odporúčala by ti relatívne mohol pomôcť, lebo je to na tvorbu vajíčok a hlavne pri nepravidelných cykloch ho odporúčajú. to či tvoríš málo progesteronu je otázne kedže riadny profil ti nerobila a nemala s čím porovnať hodnoty, kľudne si mohla mať anovulačný cyklus a výsledky boli aké boli

bebotka
13. aug 2021

@nevenka to ja ešte za mladých, hlúpych čias som ho poctivo užívala od 15 dňa a tešila sa ako krásne my to upravilo môj chaotický cyklus, snažili sme sa o sto dvesto a až keď som prešla k novému, my stanovil pco, a ovuláciu ak aj bola tak až 18-20deň cyklu, sám doktor mi povedal, že pri takomto užívaní sa často stáva, že folikul aj začne rásť, no tým progesteronom ho bloknem a spraví sa cysta, po tom mojom slávnom tiež dlhodobom užívaní som mala vaječníky v takom stave, že ani po troch tabletkách clostylu a dvoch pregnyloch ten folikul nebol schopný prasknuť, takže som musela podstupiť drilling vaječníkov, aby sa to všetko nakoplo nanovo.

matusa_153
autor
13. aug 2021

@bebotka no to je to že robím na smeny od rána do večera krátky dlhý týždeň.. vtedy sa mi nedá vôbec robiť testy . To skorej merať ráno bt.. zatiaľ som nekupoval ten inositol lebo sme si s priateľom povedali že zatiaľ sa nejdeme nejako veľmi snažiť proste buď to príde alebo nie.. ak by sa nedarilo dlhšie tak by som zvážila aj niečo na podporu.. mám 26r a veľmi sme neriešili že či chceme dieťa.. až nedávno sme sa rozhodli že teda už je čas, on je starší.. zatiaľ som teda ani veľmi neriešila že či mám ovuláciu alebo plodne dní

matusa_153
autor
13. aug 2021

@bebotka tiež si užívala dupaston? No ja mám roky nepravidelný cyklus ale proste nikdy som to veľmi neriešila .. no a dr mi predpísala ale aj tak mi to chodí ako chce.. síce príde každý mesiac ale raz tak raz tak.. nemám to tak že každý mesiac presne napr 28 dní ... Ak si dobre pamätám tak dr mi povedala že moje telo vytvára malo progesteronu a preto mi predpísala ten dupaston.. nechcela som žiadnu antiku hlavne

radkamotoskova
9. aug 2024

@matusa_153 ahojte baby ja mám problém už 29 dní mi mešká mrcha a test. Na tehu je negatív

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre