Ahojte baby/žienky, chcela by som sa vás opýtať, že či máte nejaké skúsenosti ohľadne PMS. Nerozumiem tomu, vždy keď som mala dostať mrchu, tak aj týždeň pred ňou som mala veľké bolesti v podbrušku. Veľmi silné vždy boli niekedy sa mi ani hýbať nedalo, no teraz zrazu nič.😨 Žiadne bolesti podbruška, či prsníkov. Myslím, že je aj dosť podstatné zmieniť, že týždeň dozadu som mala s priateľom nechránený pohlavný styk. A áno šlo to všetko do mňa. Sme rozhodnutý mať bábo aj keď viem, že to nikdy nemusí vyjsť na prvýkrát. A preto si myslím že by som mala dostať v pohodičke menštruáciu. Ešte k tomu, keď to bolo mimo plodných dní. Neviem s týmto som sa ešte nestretla.😶😝 Poprosím vás iba úprimný názor.😉 Nie sme z tých párov, čo sa veľmi snažia o bábo, čiže nemám stresy či príde alebo nepríde mrcha.👌😇
@lilyianka Ďakujem za názor... a ty s tým máš nejaké skúsenosti? 😊 Čiže sa nemusím zľaknúť ak by mi neprišla mrcha môže aj meškať? Poprípade kedy je najlepšie si urobiť tehotenský test? Ako aj to s tou ovulkou posunutou môže byť pravda, pretože mňa vždy pri ovulke bolí pravý vaječník a bolel má v ten deň ako došlo ku styku.
@nikol2122017 urob si test už aj dnes alebo zajtra, mal by ti už niečo ukázať.
@alexandra523 dnes to ešte nechám tak. Popravde ani nemám test kúpený ešte ak nepríde zajtra ms tak v pondelok zbehnem do lekárne. Len neviem nebolo by to ešte skoro robiť ten test?
Tiez som mala nechraneny styk 20.den cyklu,presvedcena ze ovulacia uz bola a aha 32.tt 😀 a termin porodu zodpoveda oplodneniu v tento den. Pozitivny test = test so slabunkym duchom mi vysiel na 5.den meskania
@maarlie Tak to ti teda Gratulujem. 😁 Ja všade čo som čítala bolo, že nie je možné otehotnieť mimo plodných dní tak mi to nešlo do hlavy. Lebo ako dobre mám nejaké tie príznaky že mám nafúknuté brucho a slabosť či závraty pri postavení sa. Ale ničomu som to nepripisovala.😄 No uvidíme čo to bude.
@nikol2122017 najlepšie je, ako píšeš, počkať či ti príde MS. Ja len, ak si nedočkava, tak skús. A áno, v deň MS by ti už mohol test niečo ukázať. Mne ukázal už 3 dní pred MS.
@alexandra523 ja ako nie som nedočkavá ale na druhej strane by ma to potešilo, to je jasné 🙂. No nejdem na to tlačiť. Ak príde príde ak nie nie. 🙂 Tak to fajne teda a aý test si si robila? Jeden z tých drahších alebo?
@nikol2122017 nie, obyčajný dr.Max. Ten je vraj aj jeden z najspolahlivejsich. Tak daj potom vedieť ako sa to vyvinulo 😉
@alexandra523 jáj dobre 🙂. Jasne dám vedieť . ;)
Toto sa parkrát stalo aj mne vždy pred mrchu bolesti pŕs podbruška,keď to nemám viem že mi bude meškať a aj sa tak stalo ,napr teraz mám dostat cca za 7 dní a citim aj prsia aj podbrusko.. Ale to nemusí byt tvoj príprad ,hovorim len svoju skúsenosť,veľa štastia..😉
Moze sa zadarit aj na prvy krat 😉 My sme tak mali 🙂 Isli sme naplno len 1x, to som mala 4dni do ms a neverila som, ze by sa zadarilo. Este som priatelovi vravela, ze to bolo zbytocne, ze je davno po plodnych dnoch 🙂 Po 6 dnoch meskania som si robila test a bol pozitivny. A dnes mame 3,5 rocnu bambulku 🙂
@nikol2122017 Mne sa toto presne v poslednej dobe stava, vzdy mam dost vyrazne priznaky PMS a v poslednej dobe akoby ani neboli. A to mi aj parkrat meskal menzes, co zvyknem mat este horsie priznaky v takom pripade. Ale na tvojom mieste by som este pockala. Aj keby si mala pozitivny test, moze ist o chemicke tehotenstvo, potom budes zbytocne nestastna, ak menzes pride neskor. A takisto teraz este pozitivny test nemusi byt. Pockala by som tak 3-5 dni ked bude meskat a potom by som si spravila test. Ani vtedy vysledok nemusi byt 100%, ale uz bude vacsia sanca, ze to co ukaze, bude aj pravda.
@misel0806 no veď to, že aj ja som to mala presne ako ty a teraz zrazu nič prvýkrát sa mi to stalo 🙂. Ďakujem, veď uvidím či príde a či nie. 🙂 Kto vie možno ma ráno prekvapí ms :D.
@hanka_se jeej tak to gratulujem a nech ste všetci zdravý. Si musela byť veľmi šťastná vtedy. Ja síce nemám žiadne prínaky tehu okrem nafúknutého bruška a únavy plus to zahmlievanie sa pred očami ale to môže byť aj z nízkeho tlaku alebo čo. 🙂
@cervenaruza123 Ďakujem ti za radu 🙂. Veď to aj tak všetko zaleží od okolností 🙂. A aj tak najistejšie je keď zájdem ku gynekologičke. Uvidím teda čo a ako 🙂. Ale ešte ani teraz nemám žiadne príznaky, žeby mala prísť ms. A čo sa týka toho PMS aj ja ho mávam výrazný a to veľmi a najmä ma bolieva pravý vaječník, neviem síce prečo doktorka mi povedala že môžu tam byť zrasty od operácie slepého čreva, alebo cysta, ale tú mi nezistila. A mala som už cystu a to ma ani nebolelo vtedy tak neviem. :D Nechávm všetko na osud. Čo sa má stať sa stane a aj keby prišla ms tak to asi tak má byť nie je ešte ten správny čas na drobca.
@nikol2122017 Aj keby, co nie je tento mesiac, moze byt buduci 😉. Drzim prsty tak ci tak 🙂
otehotnies mozes iba pocas plodnych dni. druha vec je, plodnedni nemusis mat v strede cyklu. ak sinesledujes ovulaciu, nemas istotu, kedy mas plodne dni.
@ukulela Áno to je pravda, ale práveže ja si to ani sledovať nemusím lebo keď mám ovuláciu tak mám aj ovulačné bolesti pri tom, čiže viem kedy mám plodné dni 🙂. Len nie som si istá, či zrovna vtedy som mala, avšak uvidí sa. 🙂 Nie vždy sa dá spoliehať na plodné dni. Niektoré páry nemajú šancu splodiť dieťa cez ovuláciu. 🙂 Je to u každej individuálne, teda aspoň čo som čítala či už blogy ale aj rady od lekárov a tak. 🙂 Ale každopádne ďakujem za názor.
@cervenaruza123 presne tak 🙂. Ďakujem ti veľmi pekne!! ...si zlatá 🙂
@nikol2122017 treba počkať no,,možné je aj tehu,ja som pri prvom zistila v plovičke tretieho mesiaca,mávala som nepravidelnú mrchu ,cize mala som skoky ze aj dva mesiace meškalo potom prišla a zas dookola takže som si nemyslela ze by som bola vtom síce podbruško pobolievalo aj prsníky inac nič a strašne sa mi chcelo spat celé dni sa mi driemalo únava,atak žiadne vracanie závraty,potom som mala ružovskastý výtok myslela som že sa mi spúšta mrcha lenze trvalo to len den dva nic len kvapky nedalo mi to reku spravim test ked mi to skoncilo a uz som mala riadne kolajnice a testovala som sa večer,,je to individuálne každá sme iná,nie každá máme rovnaké príznaky,držím palce 👊✊✊✊
@misel0806 jaj tak. No ja mám dobré to, že mávam pravidelne ms. Presne tak ako píšeš, každá sme iná a inak sa to prejavuje. Ďakujem ti veľmi pekne. 🙂 dnes som mala dostať ms a akosi ešte neprišla tak neviem, ale ešte si počkám pár dní lebo sa mi mohla aj posunúť.
@nikol2122017 Jasné skús počkať,mne sa ms upravila po pôrode čiže už ju mávam každý mesiac,takže teraz si to viem lepšie ustriehnúť nehovorím zvykne mi aj teraz meskat ale to už max týžden ,ze uz tam nemám také velké skoky ako predtým... Drž sa potom daj vediet ako to dopadlo😉😉
@misel0806 no uvidíme teda, zajtra budem test kupovať a spravím si hneď zajtra ak nevyjde skúsim neskôr a ak ani vtedy, tak zájdem ku doktorke.
@nikol2122017 oki ✊✊✊🍀🍀🍀
@misel0806
Tak dnes som si robila test a nevyšiel mi. Nerozumiem síce prečo mi mešká ms, ale skúsim neskôr testovať ak bude stále meškať. 😊😊Je tiež pravda, že som skoro testovala.
@nikol2122017 a kolko ti mešká??? Skús ešte počkat pár dní ,máš aj nejaké tehu príznaky,,,??? Drzim palce✊✊✊✊🍀🍀🍀🍀
@misel0806
V nedeľu som mala dostať a neprišla. Počkám do piatku alebo do víkendu a ráno si budem robiť. Neviem nepozorujem žiadne príznaky. Ani PMS nemám ani nič. Jedine tak unavená som stále a blbé pocity pri pomyslení na jedlo a pocity, že mi je zle od žalúdka, keď dlhšie stojím. Inak to je všetko, tak neviem.😉😊😊 A Ďakujem ti😇😇. Nech to dopadne ako má nejdem na nič tlačiť. Len sa skôr bojím toho meškania, že to má iný pôvod a že mám niečo s vaječníkmi no..😧😕
@nikol2122017 možné je všetko ,uvidiš kolko ti bude meškat ,mne minuli mesiac meškala osem dní ,a nemala som žiadne bolesti ani prs ani podbruška,teraz mám dostat okolo dvadstiateho,neskutočne ma bolia prsia na dotyk aj podbruško tak hádam dostanem,neviem možnosti vynechanie ms je vela,okrem tehu,stres,vyčerpanost,choroba,poprípade užívanie liekov,veď uvidiš,daj potom vediet a určite sa nemas coho bát zatial ti to mešká len pár dní ,iné je keby ti to meškalo mesiac aj dva tak ako mne kedysi este pred tehu...😉😉✊✊
@nikol2122017 ahoj ,ako si natom???😉
@nikol2122017 PMS sa veľmi odvíja od životosprávy, celkovej psychickej pohody ktora bola pred cyklom. Možno si len jednoducho v pohode 🙂 buď rada 😉
@misel0806 Ahoj, Prepáč že som sa neozvala ale nebolo akosi času. Nakoniec sa mrška dostavila takže tak. Ako nie som sklamaná. Som toho názoru, že keď to má prísť tak to príde. Budeme sa snažiť teda ďalej. 😍😇
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@nikol2122017 tak bud sa stalo to,ze tento mesiac pms mat nebudes a pride ms ako zvycajne prip.ti mozno moze meskat alebo mozes byt tehotna,len to zistis az za par dni...
Pises,ze si mala neplodne dni...mozno nie,mozes mat posunutu ovu