Dá sa zistiť za 6 dni, či som tehotná?

enjyy_k
30. aug 2021

Ahojte s priateľom mame zatiaľ vždy len chránený sex ale v posledných dňoch sa u mna prejavili možné príznaky toho že možno budem budúcou mamičkou, Chcem sa vás opýtať aký je ideálny čas zistiť či som ozaj v tom ? Je to možné aj za 6 dni po pohlavnom styku ? Alebo mi to tehotenský test / ultrazvuk tak skoro neukáže , vopred dakujem za všetky odpovede alebo rady

domka222
30. aug 2021

Za 6 dní po styku pochybujem, že máš príznaky. Možno ešte ani vajce nie je uhniezdené

enjyy_k
autor
30. aug 2021

@domka222 takze sa mi neoplatí robiť si ešte test ? A po akom čase asi cca ?

anjelicek26
30. aug 2021

Pfu... nie, neda...vajicko cestuje dole vajecnikom a trva to par dni, kym dojde k maternici a zacne sa uhniezdovat... 6-10.den sa uhniezduje +2 dni, kym hcg zachyti ten najkvalitnejsi test... takze ak chces mat istotu, ci si/nie si tehotna, sprav si test 15 dni po styku... spermie tiez vydrzia a na vajicko si par dni pockaju, ak nevies, kedy ovulujes, je to istota az vtedy ... teraz su to vyhodene peniaze za testy. Lebo to budes musiet aj tak zopakovat...

martinka13
30. aug 2021

Určite nie. Ideálne po vynechani menštruácie.

ckatka
30. aug 2021

Mne sa prvýkrát "niečo nezdalo" a prišlo mi zle pri pohľade na čokoládu, deň predtým ako som mala dostať menštruáciu. Na 27 deň cyklu. Vtedy mi už test ukázal slabú druhu čiarku.
Ved si vygoogli nejaké video, ako to reálne s tým uhniezdenim je, a koľko trvá, kým sa začne vylučovať do krvi hcg...naozaj sú to takmer dva týždne od spojenia buniek, kým je level hcg merateľný.
Iné je, keď niekto pravidelne sexuje bez ochrany a netuší kedy ma ovuláciu. Vtedy môže byť test pozitívny aj týždeň pred menštruáciou, k oplodneniu vajíčka však došlo skôr ako v strede cyklu.
Dovtedy môžeš robiť akurát to, že prestanes fajčiť a piť, ak si to doteraz robila, a nasadis si vitamíny s kyselinou listovou. Nič viac už pre seba nemôžeš urobiť, len čakať, čo bude.

sense
30. aug 2021

6 dní po styku nemôžeš mať tehu príznaky keďže ak aj došlo k oplodnení vajíčko nie je uhniezdene

marpel
30. aug 2021

@enjyy_k ak máš pocit, že máš príznaky, tak jedine zo styku predtým. Z tohto posledného (tých 6 dni dozadu) určite ešte príznaky nemáš, aj keby sa zadarilo.
Ak už máš príznaky, test ti ukáže výsledok keďže hormón HCG spôsobuje príznaky a zároveň to je hormón, ktorého prítomnosť testy zisťujú.
Ako som ale spomenula, bude to z pred 2 a viac týždňového styku.

enjyy_k
autor
30. aug 2021

@ckatka u mna je aj ten problém že som dlhé roky trpela anorexiou a už rok som zdravá ale stále mávam nepravidelný menštruačný cyklus , ale teraz sa cítim inak ako keby mám to tušenie že niečo v mojom vnútri je a rastie .. popravde aj keď to nebolo plánované budem rada ak sa to malé narodí a budem ten najšťastnejší človek na svete …😊❤️

ikonica
30. aug 2021

A ako ste sa chranili pri sexe? preco myslis, ze si v tom, ked pises, ze ste sa chranili?

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ankare
30. aug 2021

Podľa mňa je malá pravdepodobnost, že si tehotná, keďže sa chránite. Vyckaj do menzesu. Ak bude meškať, sprav si test. Držím palce!

enjyy_k
autor
30. aug 2021

@ankare nič nieje sto % ani kondom

ankare
30. aug 2021

@enjyy_k určite. Ale je tam len malá pravdepodobnost otehotnenia, ak sa používa správne. Si ešte mladučká, mali by ste kde bývať? Žijete s priateľom spolu?

enjyy_k
autor
30. aug 2021

@ankare jasne mali A bývali by sme spolu uňho, Všetci traja

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre