Ahojte baby, mam taku otazku, myslite ze sa da otehotniet aj 2 dni po ovulacii? Je tam nejaka sanca? Mate s tym niektora skusenost? dakujem 🙂
otehotniet sa da kazdy den v mesiaci :-P
Nie. Ovulacne vajíčko po 12 hodinách zaniká
dá, prečo nie 🙂 ja som otehotnela 1x tesne po MS a teraz podľa tabuľky na nete 2 dni pred ovu 🙂
presne ako pise @zuziklc29 zivotnost vajicka sa pocita na hodiny. vacsinou sa uvadza, ze vajicko prezije maximalne 12-24 hodin, takze 2 dni je uz asi trochu moc. na druhej strane urcit presnu hodinu ovulacie asi nedokazes, takze aj tak nevies, na com si 😉
urcite ano pretoze ja som toho zivym prikladom pretoze my máme vdaka tomuto posunuty termín o tyzden pretoze k oplodneniu doslo az týzden po ovu. Takze podla mna je to mozne. 🙂
nie, dva dni po ovulacii sa neda, vajicko je oplodnenia schopne maximalne 24 hodin, ale ak si nie si dnom ovulacie na 100% ista (!!!) - ultrazvukove potvrdenie, meranie bazalnej teploty - tvar sa nadalej, ze nebola a ak sa snazis o otehotnenie, normalne majte sex a ak je to opacne, tak sa zase chran.
Joooooj boze baby...kde vy na tieto veci chodite????? Ako sa moze otehotniet bez ovulacie??????? Najskor si precitajte nieco o tom a potom piste.....!!!!! Otehotniet sa da len pocas ovulacie! A to,ze v kalendariku mate napisane,ze na 14dc je ovulacia tak potom sa necudujem,ze pisete taketo keci.....Kazda zena ma ovulaciu inokedy. Niektore aj pocas ms,niektore tesne po a niektore (ako napriklad aj ja) az na 23dc....navyse,spermie v tele zeny dokazu prezit 2-3-4 dni cize ak "otehotniete" dva dni pred ovulaciu tak to,ze ste mali styk dva dni pred, neznamena ze ste v ten den aj otehotneli.tak netrepte tu blbosti!
Cize odpoved na tvoju otazku,po ovulacii sa otehotniet neda.Zisti si,kedy mas v skutocnosti ovulaciu pomocou bazalnej teploty alebo ovu testov alebo folikumetrie.
Chcem sa spytat ci ked mam ovulaciu dnes z muzom maly styk a do 8 dni mam dostat mrchu ci sa da otehotnet dakujem za radu
Ahojte babi mešká mi MZ už 4 dní je to možné abi som bola tehotná mavám 28 cviklu a bolia ma prsia a pot brúško mám bieli vitok je to možné prosím poraďte mi
Teoreticky mozno ano lebo podla prirodzenych metod ked sa chranis pred tehotenstvom tak az 4 den po ovu mozes mat styk aby bol bezpecny. Lebo niekedy mozes mat ovu aj dve v kratkom case za sebou a preto az na 4ty den mozes.
Baby môžte mi poradiť?
@nigguska presne taaaaak;) nedaaaa.technicky nemozne....ja tu s udivom citam co tie baby dokazu povymyslat🙂))))
@1234lubka 😂😂😂😂😂😂jezisku na krizkuuuu
@zonjushe skôr si myslím, že tieto otázky vznikajú skrz to, či existuje malá nádej na počatie. Ak sa žene dlhšie nedarí otehotnieť a skúšali už asi každú fázu cyklu, tak je prirodzené že tieto otázky vznikajú. Po ovulacii žije vajíčko max 24h. Lenže ktorá vie, kedy sa jej vajíčko presne vypustilo do vajcovodu??? Pochopím, ak bol styk 3 dni pred ovulkou, kvalitné spermie si počkajú... Skôr nechápem ak žena vie, že mala ovulku "v správny deň" a styk bol len pred MS a aj tak došlo k oplodneniu, možno druhá ovulka...toto skôr mňa zaráža a prekvapuje.
Dost sa zaoberam prirodzenymi metodami, zatial uspesne. Pisem, nie co si myslim, ale co sa pise v odbornej literature. Ked si vies zistit cas/den ovulacie, pre 100 percetnu spolahlivost, ze nepocnes, je potrebne pockat so stykom do tretieho dna vecera. Oni to opisuju ako den vrcholu, odkedy sa uz meni hlien a zatvara sa krcok. Od vrcholoveho dna moze ovulacia nastat do 24 hodin, zivotnost vajicka sa pocita tiez do 24 hod., no nakolko mame dva vajickovody, v niektorych pripadoch mozu dozriet az dve vajicka. Tie sa neuvolnia v ten isty cas, ale do 24 hodin po sebe. Preto treba urcite pockat min. do 3 dna vecera, alebo aspon rana.
Dobry vecer môžem otázku môžem otehotnieť keď som mala z partnerom pohlavný styk v deň ovuláci
@simonavavrinakoba áno
@nikiki29 a keďy by som si mala urobiť test prosím vás keď mi bude meškať lebo sme mali asi pred týždňom
@simonavavrinakoba najlepšie až keď bude meškať. Ale najskôr tak 10 dní po ovulácii, vtedy tam môže byť slabá čiarka. Záleží aj ako máš určenú ovuláciu… ak len pomocou aplikácie, čakala by som do meškania.
@nikiki29 áno pomocou aplikácie a už mi mešká ale to je iba jeden deň takže ešte čakám 1.2 som.mala ovuláciu
@simonavavrinakoba ovulácia mohla byť posunutá, občas sa to stáva. Ale ak ti už mešká, ráno by som spravila test.
@nikiki29 práveže nebola mala som ju 1.2 tak ako som mala v menštruáčnom kalendári a teraz mi meškajú dva dni
@simonavavrinakoba každopádne treba spraviť test, najlepšie ráno… budeš vedieť na čom si.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.