Dá sa otehotnieť 5 dní pred ovuláciou?

23. feb 2021

Ahojte idem si k vám pre radu. Dnes sa nám s priateľom stala nehoda praskol nám kondom😔 Podľa apky mi dnes začali plodné dní ovulácia by mala prebehnúť za 4 - 5 dni mam už trochu ovulacneho hlienu tak asi to sedí. Myslíte že by som mohla otehotnieť? Mam pre istotu vziať tabletku? Ďakujem za odpovede

luci_ba
23. feb 2021

za ideálnych okolností spermie vydržia v tvojom tele 2-3 dni. Aj keby vydržali nemusíš byť hneď tehotná. Nam sa stalo toto iste s mužom ešte keď sme chodili do školy, dala som si sice tabletku ale je to veľký hormonalny koktejl.. Ja by som ti radila nadávať si. Držím palce

petruldo
23. feb 2021

všetko je možné
Ako dlho prežije spermia v pošve?

Vo vagíne ženy vydrží spermia o poznanie dlhšie. Stále je to však maximálne 5 dní. Všetko závisí od toho, aký „priateľský“ je ženský cervikálny hlien.

Pokiaľ je prostredie v ženskej vagíne príliš agresívne, nemusí tam spermia prežiť ani hodinu. Potom sa hovorí o tzv. partnerskej nekompatibilite, kedy sa páru nedarí počať bábätko a väčšinou sa v túto chvíľu obracajú na odborníka.

Slávny český sexuológ MUDr. Radim Uzel hovorí:

„Oplodňovacia schopnosť spermie sa prakticky kryje s jej životnosťou či pohyblivosťou. Sú to teda vlastne synonymá. Na vzduchu zaniká vyschnutím ejakulátu, v pošve vydrží aj niekoľko hodín, vo vyšších častiach ženského genitálneho traktu (maternica, vajcovody) aj niekoľko dní.

Najdlhšie zaznamenaná doba prežitia, teda nález pohyblivých spermií vo vajcovode, bol 48 hodín po súloži, čo však znamená, že by táto doba mohla byť o niečo dlhšia.

Dôkazom sú prípady úspešného otehotnenia aj týždeň po ultrazvukom preukázanej ovulácii. Tu však nemožno vylúčiť aj možnosť neskoršieho pohlavného styku, pretože pochopiteľne celý týždeň tú ženu nikto nedokáže ustrážiť. To je zrejme dôvod, prečo sa literárne údaje od seba tak odlišujú.“

ivca88
23. feb 2021

Určite vziať tabletku a čím skôr, pokiaľ si nezelate spoločného potomka.
Spermie môžu vydržať 2-4 dni a na oplodnenie stačí len jedna jediná ...
Ak si dieťa nemôžete dovoliť, radšej tabletku, ako potom plakať do vankúša.

yanni
23. feb 2021

Jasne, ze sa da. A hlavne, ak sa spoliehas na nejaku appku. Ta tvoje telo nepozna.

annamaria4
23. feb 2021

mozes ale aj nemusis. no tabletku by som ti neodporucala, je to svinstvo

autor
23. feb 2021

Tak ja by som veľmi rada otehotnela, len zo zdravotných dôvodov najbližší pol rok nemozem😔 Tak preto ma to trošku znepokojilo

hviezdicka234
23. feb 2021

Môžeš aj nemusíš 😏.

murka2222
25. feb 2021

Myslím že môžeš. Ja som v 11 týždni teraz, aplikácia ukazovala 4 dní do ovulácie.

anonym00000
30. dec 2021

Ahoj ako to dopadlo?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre