Cysty verzus tehotenstvo

heleyovapatricia
27. mar 2021

Dobrý večer, chcela by som sa informovať. Čítala som rôzne diskusie na mamaaja a modrykonik. Takže začala by som takto, s priateľom sa snažíme cca pol roka o bábätko. 16.3. som išla len preventívne ku gynekológovi či je všetko v poriadku, no a povedal mi, že mám 10 cm krvavú cystu, že mi ju musia vybrať aby nepraskla. Tak ma poslal na operáciu aby mi ju vybrali. O 2 dni som išla vybavovať operáciu a druhý gynekológ mi povedal, že mám 3 krvavé cysty cca 7 cm, že sa mu mám ozvať po Veľkej noci a poriešime to, že mi možno niektorá praskne. Ak nie ideme na operáciu, ale že to vidí na operáciu. Viac mi nepovedal. Dnes som si robila len tak pre zaujímavosť tehotenský test, kedže zajtra mám dostať kamošky, a neviem či nebolo už po limite (10minút) bol duch na tehotenskom teste. Ja sa len chcem informovať či mala niektorá z vás krvavé cysty počas tehotenstva (ak som tehotná, nehovorím, že som ale ak áno tak ako vám ovplyvnili život), či niektorej sa ukázal duch na teste. Samozrejme zajtra alebo pozajtra si spravím ešte test. Ďakujem veľmi pekne, čitala som rôzne veci na krvavé cysty tak sa dosť bojím. Ďakujem za každu odpoveď!! ❤️

petra_bororo
27. mar 2021

Jejda sicr nemam s tym skusenost ale nepovedal Vam Dr. z coho vznikaju taketo cysty??? Na teste vidim slabunku cirku a budem Vam drzat palce aby vsetko dobre dopadlo 🙏

kajkag
27. mar 2021

Áno ja som mala krvavú cystu o ktorej som nevedela. Gynekológ potvrdil tehotenstvo a bohužiaľ aj krvavú cystu...

any_soj
27. mar 2021

@heleyovapatricia operácia je možná, ak treba, aj v tehotenstve. Myslím, že potom nasleduje hormonálna liečba na podporu dieťaťa. Určite odporúčam, ak by bol problém, kontaktovať doktora Wallenfelsa v Žiline. Je to odborník a nerobí ani neodporúča potraty, čiže iste bude vedieť poradiť, ako postupovať.

pukanec123
27. mar 2021

@heleyovapatricia no toto ani nie je duch, čiarka vyzerá ozaj ružovo 😱 neviem poradiť ohľadne tých cýst ale budem držať palce nech to dobre dopadne 🍀

karinaaaa
28. mar 2021

@heleyovapatricia mne raz vyšiel pozitivny test a mala.som len cystu. Môže byť ze aj za to ti vyšiel

heleyovapatricia
autor
28. mar 2021

@kajkag môžem sa opýtať mala ste nejaké problémy s ňou počas tehotenstva?

heleyovapatricia
autor
28. mar 2021

@any_soj ja som z Košíc, uvidím čo mi povie dostala som kontakt tiež na najlepšieho tak uvidíme, snáď bude všetko v poriadku.

heleyovapatricia
autor
28. mar 2021

@karinaaaa len to je problém, že ja som si predtým robila minimalne 20 testov takže by mi ukazal možno aspoň raz keď som mala cystu. A včera len tak si idem spraviť a vidíte. Dnes som si robila a je ešte trošku tmavšia od včerajšej. Myslela som, že dostanem kamošky, lebo prsia mi idu vybuchnúť (strašne sú citlivé).

heleyovapatricia
autor
28. mar 2021

@petra_bororo len, že po menštruácií sa môžu začat vytvárať, preto môže byť pred menštruáciou alebo po hnedé na vložke. To ja mám stále. Takže som si myslela, že to je len čistenie od kamošiek. Lebo čítala som, že keď im praskli, že to bola bolesť ako pôrod. Ja sa aj preto bojím lebo, moja mamka mala endometriozu, začala krvácať a museli jej vybrať celú maternicu, takže lekár chcel vylúčiť po operácií či nejde o endometriózu a sestra má stále problém s cystami ale ona ich ma naplnenu vodou. Ďakujem veľmi pekne.

petra_bororo
28. mar 2021

@heleyovapatricia Ach jaj, dufam ze Vam to dobre dopadne 🙏. Test mate krasne pozitivny. Urcite kontaktuje lekarov a dohodnite sa na dalsom postupe. Prosim dajte vediet ako Ste dopadli 🙂 Drzim palceky

heleyovapatricia
autor
28. mar 2021

@petra_bororo ďakujem pekne, budem ho kontaktovať cez týždeň. Fakt veľká vďaka všetkým ❤️❤️❤️

any_soj
28. mar 2021

@heleyovapatricia inak veľmi sa mi páči ako voláš "kamošky" 🙂 že nie ako nepriateľa, v štýle mrcha.

ivula0807
28. mar 2021

Ahoj, ja som mala cokoladovu resp. krvavu cystu, ktoru mi nasli nahodne pri preventivnej prehliadke, nemala som tazkosti. Je ale pravda, ze ja som mala len jednu a mala cca 3 cm. Lekar mi povedal, ze pri takejto velkosti a ked nerastie dalej (bola som kontrolovana kazde 3 mesiace) nemusime ju vyberat operacne. Odporucal mi prave otehotniet, kedze tymto endometrickym cystam zvykne tehotenstvo a teda zastavenie cyklu velmi pomoct. Upozornoval ma ale, ze mozem mat prave kvoli nej problem otehotniet, preto sme sa dohodli, ze ak by sa nam nedarilo pol roka bude lepsie ak ju operacne odstrani. Otehotnela som hned na druhy cyklus, tehotenstvo absolutne bezproblemove. V tehotenstve ma v tomto smere nekontrolovali kedze lekar sa vyjadril, ze uz by ju nebolo vidiet. Na kontrole som bola hned po sestonedeli a cysta tam nebola 🙂 vstrebala sa, dcerka ma cochvila 3 rocky a zatial cysta nenarastla, aj ked je predpoklad, ze sa opat vytvori.

heleyovapatricia
autor
28. mar 2021

@any_soj takto to mám zapamätané 😁

heleyovapatricia
autor
28. mar 2021

@ivula0807 ďakujem pekne po Veľkej noci sa ozvem tomu lekárovi čo ma ma mal operovať, snaď všetko bude v poriadku a potvrdí mi tehotenstvo. Ďakujem pekne, že sa nájdu ženy, ktoré si poradia ❤️ Prajem vám veľa zdravia aby sa tie cysty už netvorili ❤️

kajkag
28. mar 2021

@heleyovapatricia mala som problémy, v 13 týždni musela som byť operovana,stále mi rástla. Pri operácii zistili, že to bola endometriozna cysta, bola na ľavom vajecniku, celu mi ho vybrali vaječník....

andreagartnerova
28. mar 2021

Mala som to tak, cystu asi 8cm a bola som tehotná, cystu mi našli na pohotovosti, gynekológ má viac sledoval do 3 mesiaca brala som progesterón a potom sa zmenšovala a pri pôrode asi praskla, lebo ju už nemám.

heleyovapatricia
autor
28. mar 2021

@kajkag a všetko bolo potom v poriadku? Aj s babätkom aj s vami? Ďakujem

artemislix
7. apr 2021

ja som mala tiež zistenu cystu v 6 týždni. Mala 9 cm, ale bola na druhej strane, takže bábätko neohrozila. Nakoniec sa vstrebala asi do 4 týždňov

heleyovapatricia
autor
7. apr 2021

@artemislix dnes som bola na vyšetrenie, nevie posúdiť či ide o tehotenstvo. Môže ísť aj o mimomatermicové. V piatok mám ísť na krv a usg znova. Moja ma 100x640 mm. Sú 3 (všetky dokopy majú takýto rozmer). Neviem či ich budú vyberať ale čo lebo mám ísť na lačno a nepiť od pol noci. Uvidíme. Snáď všetko dobre dopadne. Lebo sa ma pýtal či chcem byť tehotná, či nechcem najprv poriešiť cysty. Tak uvidíme čo z toho nakoniec výjde.

artemislix
8. apr 2021

@heleyovapatricia tak držím prsty, nech to dobre dopadne ✊

heleyovapatricia
autor
9. apr 2021

@artemislix tak bola som a povedal, že ide vyššie takže pondelok posúdi ale zatiaľ to vyzerá, že som. Lenže viem, že hovoril že môžem špiniť keď sa vajíčko uhniezďuje. Mala ste niektorá s týmto problém so špinením? A ešte hlavne sa chcem opýtať už druhý-krat sa ma pýtal nech si rozmyslím či si chcem dieťa nechať či nechcem ho dať preč a riešiť najprv cysty a tak tehotenstvo. Bojím sa, či to neohrozí aj mňa, keď si to nechám. Myslíte žeby s tým mohol byť nejaký problém, ja už fakt neviem čo. :(

artemislix
9. apr 2021

@heleyovapatricia ja som napríklad pri uhniezdovani nespinila, ale poznám baby, ktoré áno. mňa skôr len pichalo v podbrušku. počkať, tebe povedal lekár, že si tehotná, že máš cysty, a ci si chceš nechať bábätko?

heleyovapatricia
autor
9. apr 2021

@artemislix že to vyzerá, že som tehotná. A áno, že mám cysty a či si chcem nechať bábo. Že mám popremýšľať. Že to môžem ešte aj potratiť, že hoc čo sa môže stať, ostatné mi povie v pondelok ako ďalej. A ako dlho špinili ak sa smiem spýtať a či veľa, či aj krv. Ďakujem krásne

artemislix
10. apr 2021

@heleyovapatricia uff. no keby mi toto doktor povedal, neviem ako zareagujem 😂 ja som mala vždy problém s cystami, a väčšinou sa mi vytvorili počas ovulácie. ale nikdy to tak neriešili lekári, akurát, keď mi meškali kamošky dva tri týždne, dostala som lieky aby sa to spustilo. vlastne to bol jeden z dôvodov, prečo som nemohla otehotnieť a išla som na umelé. po umelom oplodnení na 6 týždeň som začala pri močení krvácať, a išla som na pohotovosť, kde mi našli dvojkomorovu cystu 9 cm, plus hematom. mala som nasadený fraxik na riadenie krvi. a hoci som krvacala veľa a bola väčšia pravdepodobnosť, že krv stiahne malinku so sebou a vyplavi sa, našťastie sa to nestalo a už pekne kopka v brušku. cysty už našťastie nemám. ak to babo chceš, nenechaj si ho vziať..

artemislix
10. apr 2021

@heleyovapatricia co sa týka toho špinenia, ti neviem presne. ale na internete sa o tom veľa píše. ty si vlastne v ktorom týždni?

heleyovapatricia
autor
10. apr 2021

@artemislix to mi je ľúto, že ste si toho toľko musela prežiť. Hlavne aby ste boli zdravé 🌸 no ja som mu hovorila to čo bude treba tak tak bude, lekár vie asi lepšie ako ja :/ no uvidíme čo povie ešte pondelok dám vedieť. Nevravel mi, že v ktorom som týždni, bral mi krv v piatok tak asi v pondelok mi všetko povie. Veľmi to je zložité, my máme v rodine problém s takými to vecami, sestra tiež má cysty ale s vodou naplnené a pri druhom pôrode skoro vykrvácala. Niekedy si človek musí nechať poradiť ale samozrejme, že si to chcem nechať, len nechcem ohroziť dieťa ani seba.

kajkag
23. apr 2021

@heleyovapatricia ahoj, ako sa ti darí?

heleyovapatricia
autor
26. apr 2021

@kajkag prepáčte, že som neodpovedala. Robili mi kyretáž lebo mali predpoklad, že ide o mimomaternicové tehotenstvo. Mala som veľmi nízky hormón takže sa to nevyvíjalo dobre. Teraz čakám kým budem mať skúšky a idem zatiaľ na laparoskopiu aby mi odstránili cystu a potom môžeme pokračovať o babätko. Bojím sa ci kokso, že čo to bude. :(

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre