Dobrý deň,chcel la by som vás poprosiť o radu ,poprípadne pomoc,posledný menzes som mala 28.6 21, tehotenský test pozit.,hcg v krvi potvrdené podľa menzesu som 6+1 ,na sone videný gest. vak 3.6 mm,plod nikde,akcia nikde ,minulý týždeň v stredu som mala špinenie ale krvou ,nepravidelné ,nebolo ani silné až potom v sobotu bolo silnejšie,v pondelok som mala kontrolu vak tam bol a bol o kuštik väčší ,úživam duphaston aj ascorutin a rôzne vitamíny,krv ešte stále mám no menej ... a dnes som si robila tehu a vyšiel neg. brali mi dnes aj krv ,mám sa obávať už najhoršieho ? ďakujem za odpoveď
@dominika213 v takom vyssom stadiu uz tehu test z moču nemusi ukazat, skus zriedit moc s vodou 1:1. Pockaj uz na vysledky z krvi. Ak nemas odsledovanu ovulaciu mohla byt neskor, podla toho ake dlhe mas cykly. Nezostava toho casu nic ine len vyčkať co bude. V prvom trimestri je to vždy 50:50. Drzim palce, nesmut. Aj keby islo o potrat je to velmi časté, tiez som si tym presla 2x, ak by to teraz nevyslo, tak nabuduce sa to urcite podari. ❤😊
@miskamicha ale ona neni vo vyssom stadiu, v takychto tyzdnoch praveze hcg dosahuje skoro najvyššiu hodnotu..nemoze mat este klesajucu tendenciou
@miskamicha dnes budem mat vysledky z krvi ,spinenie uz mam minimum ze len kvapky ,ja by som toto mala uz tiez 2× co by som prisla o babatko :( velmi si prajem aby ten anjelik tam bol
@hanka555 uvidime co z toho bude
@hanka555 ked je hcg uz vysoke tak vtedy je ciarka velmi velmi.slaba 🙂 ked sa zriedi moc s vodou tak je silnejsia
@miskamicha hcg klesá až cca okolo 18 a vyššieho týždňa, v 6 tt musia byť koľajnice ako hrom na každom teste. Ja som si len tak zo srandy robila test v cca 15 tyzdni a testovacia čiarka sa ukázala extrémne silná ešte skôr ako testovacia tak nezavádzaj ju prosím ťa 🙄😊
@dominika213 verim, tuzba po babu je fakt velka. Poznam ten pocit. Mne sa to stalo 2x resp.3x ale naposledy som to uz nemala silu to riesit..plus mi zlyhavaju vajecniky...a teraz som v 20tt polroka od potratu som otehotnela,krvacala na striedacku, nemyslela.som ze z toho daco bude, sice nemam vyhrate ale aj zazraky sa dejú. Avsolvovala som vysetrenia na endokrino, hematologii, repto imunologii a genetike... uzivala som do 12tt medrol a estw si picham fraxiparin 🙂 mal by ta uz lekar poslat na tieto vysetrenia plus partner spermiogram. V takych skorych potratok hraje rolu v 90% geneticka chyba embrya 😭 zial priroda si s tym takto poradi. Drzim palce a nezufaj. Radsej tak ako napr. v 20tt.
@len_nig nezavadzam, precitaj si skusenosti aj inych zien.
@len_nig zacina klesat okolo 8.-9.tt, ale ked je uz v krvi vysoka hladina test sice zachyti ale ciarka bude slaba... ak.zriedis moc vyjde ciarka opat silna. Nikoho nezavadzam.
@miskamicha Co rozpravas, testovala som a ciarka bola extremne silna, az ovela neskor, v druom trimestri hcg klesa... 6+1 ak ma negativny test tak ziadne riedenie vodou jej nepomoze, to je totalna kravina co pises.
@miskamicha ani mi nehovor mam 21 a ak toto nevyjde tak 2 potrat,prvy som mala v 5 tt ale tak vtedy som aj po doktoroch chodila lieky brala a tak a tentokrat neviem co sa deje .... pockam na vysledky ... vo stvrtok znova krv tak sa uvidi,ja sa uz zmierujem s tym najhorsim ....nejdem sa uz ani tesit kym nebudem vediet ako to je
@nafka0483 kazda zena je ina a kazde tehotenstvo je ine ,tak sa tu zbytocne nehadajte a nerozculujte
@dominika213 drzim palce!
@miskamicha dam vediet o 2 si mam volat pre vysledky
@dominika213 Drzim ti palce, ak to nevyslo teraz, nech sa podari nabuduce. Odporucam dat si vysetrit hematologiu, mozno je to nejaka banalita co liekmi pekne napravis.
A nehadame sa, kazde tehotenstvo je ine, ale ked pise hlupost, tak nemozeme povedat, ze je to tak, ked neexistuje aby to fungovalo ako pise.
@nafka0483 ono naozaj u kazdeho je inak mojej mami svagrina mala 8 testov neg,menzes a nakoniec jej povedali ze je v 4 mesiaci a to sa s nou hadali ze tehotna nieje a ona to tak citila
@miskamicha keď chces ti ocuram test aj teraz som v 19tt a uvidíš že čiarka bude stále silna 😂😂😂 nastuduj si o tom niečo 😏
Dievčatá, náučné okienko ;) áno je to u každej individuálne, rozpätie je tam veľké ale ako môžte vidieť naozaj v 6 tt každý test s citlivosťou 10 MUSÍ rozoznať tehotenstvo lebo tie hodnoty sú obrovské. Samozrejme neskôr omnoho, omnoho väčšie.
@dominika213 držím ti veľmi palce aby to dobre dopadlo, ja som tiež zažila skorý potrat a verím že to nebude tvoj prípad 🍀
@dominika213 drzim palce ✊
Urcite sa potom porad s lekarom, nech ti spravi komplet vysetrenia.
No ak si mala pozitivny test a potom.zacalo hcg klesat a test je negativny, vyzera to skor ako biochemicke tehotenstvo. Je to zial pomerne caste, 30% tehotenstiev odide s beznou menstruaciou, ani nevies, ze si bola tehotna a 30% konci ako biochemicke tehotenstvo do 5.-6.tt, takze sa to este neberie ako potrat, nebola potvrdena akcia srdiecka. Je to zial priroda, ked je embryo slabe alebo sa zle vyvija, tak odide...
Verim, ze sa skoro dockas. 🙏
Nechcem ťa strašiť, ale ja som mala toto isté, bola som na vyšetrení už v 7tt a len gestacny vak bez plodu, bez akcie = anembryomola, chodila som každé 2 týždne na kontroly či náhodou není bábo menšie ako podľa ms vychádzalo a či sa neukáže, neukázalo sa, postupne sa začal vak zmenšovať a v 11 TT som začala krvácať, podotýkam,že po celý čas som mala tehu testy pozitívne a aj silné príznaky, nakoniec som potratila, ale nevyšlo všetko tak kyret, vraj anembryomolu má apson raz za život každá žena, držím palce, aby to tak u teba nebolo, ale keď na sone nič nevideli je aj táto možnosť plus to krvacanie
@miskamicha tak mi hcg kleslo :'( uz len dufat ze niekedy mi to stastie a tento dar pride :'(
@dominika213 to mi je luto ☹ netrap sa aj ked je to ťažke. Verim ze, aspon 4 deticky mat budes 😉
@miskamicha neviem teraz ci pojdem aj na kyret alebo co
@dominika213 velakrat nie je treba ked hcg klesa a vycistis sa menstruaciou.
Ked tak, nech ti skontroluju este opakovane hcg a pripadne o tyzden ultrazvuk.
@dominika213 nemyslim si. Mozno bude silnejsia menstruacia, o cca tyzden by som skontrolovala hcg ak sa ti nerozbehne krvacanie a urcite USG kontrola dutiny maternice 🙂 samozrejme ak by si mala silne bolesti trebaniat hned k dr.
Dobrý deň,chcela by som vás poprosiť o radu
Spriaťelom sa snažime o babo 3roky ..
9.10.2023 som mala poslední mes menzes mi mala prísť 31.11 a stali nič mrch nikde rozmýšľala som teste tak som išla do lekárne a som si kúpila a prišla pozitv bola som šťastná aj s priateľom 🙂🙂 potom som sa objednal u ginko na odber krvi a bol nega 😶
A doktor povedal keby mala prist tak mam zavolať nerozumiem tomu preto by som chcela radu odvas keby zvas daktri páli podobný prípad a boli ste tehu
Vopred vám dakujem
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@dominika213 ked tehu test vysiel negativne, tak hcg ti uz kleslo na minimalnu hodnotu..asi to neznamena nic dobre😔