Som tehotna ,posledna menstruavia 23.12.. Oplodnenie muselo prist po lebo manzel prisiel domov az 19.12 lebo pracuje v zahranici. Doktorka povedala ze plod je vadsi ze asi to bolo skor . Co ak je plod vadsi ze to budu dve deticky?
Tak super 😵
Ja mám dve, tak môžem potvrdiť, že je to dvojitá radosť. Sranda bola, že na sone od spodu videl doktor iba jedno (druhé muselo byť rovno nad ním) a o tom druhom sme sa dozvedeli až v piatom mesiaci... Šoky 🙂
@janka855 datum poslednej menstruacie je datum prveho dna, nie posledneho... Neviem, ktore u Teba plati, ale v nazve si napisala 23.12. a v texte, ze do 23. si mala menstruaciu, takze ak si zle uviedla datum, tak uz hned tam mas 5-6 dni k dobru, co je u mesacneho tehotenstva dost velky rozdiel.
Praveze dvojicky su super, mas to hned pri 1 porode za sebou, budu sa pekne spolu hrat, spolu do skoly atd 😉 Jasne na zaciatku to musi byt narocne,ale ked podrastu tak fajn. Trosku problem to moze byt, ak uz mas doma 1-2 deti a potom cakas dvojicky 😀
A u mna na sone to tiez tak bolo ze plod je vacsi,co by vychadzalo ze som otehotnela pred menstruaciou ale bolo to urcite po, takze netreba sa stresovat, to sa neda urcit na mm presne.
aj môj malý bol väčší......pamätám si, že v 10tt mal 46,8mm....a narodil sa 4580 g a 57 cm
nabuduce sa prve co opytam ci nahodu tam niesu dve,nech sa lepsie pozrie 😉 ☹
@janka855 ak ti povedali ze je plod vacsi tak si podla vsetkeho len otehotnela par dni skor. Keby si cakala dvojicky, tak by ti nepovedali ze je plod vacsi, ale ze su tam plody dva, nie? Tieto prve merania su aj tak len podla odhadu, moc by som sa na to neupinala 😉 Hlavne aby bolo vsetko v poriadku, krasne tehulkovanie 😉
@janka855 ahoj plod moze byt VÄČŠÍ, nepovedala si o kolko. Mne pri vsetkych tehotenstvach boli babatka vacsie najprv o den, potom tri, potom o tyzden, potom o 8-9 dni. Podla mna zalezi aj od toho aki ste vy dvaja s manzelom velkostne na tom 🙂 naposledy mi chceli posuvat termin na obdobie tesne po ms, co viem ze som neotehotnela, ked ovulacia bola na 15.den cyklu. Je mozne, ze cakas dvojicky, moze byt, ze to dr nevidi, no je este asi velmi skoro, vyzera to tak na 5.tt-6tt -to by sa skor malo objavit este srdiecko. Inak moj dr nedava tehotensku knizku skor ako po 10-11 tt, dovtedy je vysoke riziko potratu. Tak mozno mas rovnaku doktorku
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@janka855 - prve tyzdne su to len odhady a na milimeter presne sa to zmerat neda. Ked je tam jeden kus - bude tam aj neskor jeden kus - len ti prisposobit termin porodu. Urcite sa po par tyzdnoch nerozdvoji 😀 😀