Čo ak budú dve bábätká?

janka855
30. jan 2015

Som tehotna ,posledna menstruavia 23.12.. Oplodnenie muselo prist po lebo manzel prisiel domov az 19.12 lebo pracuje v zahranici. Doktorka povedala ze plod je vadsi ze asi to bolo skor . Co ak je plod vadsi ze to budu dve deticky?

mamulienka30
30. jan 2015

@janka855 - prve tyzdne su to len odhady a na milimeter presne sa to zmerat neda. Ked je tam jeden kus - bude tam aj neskor jeden kus - len ti prisposobit termin porodu. Urcite sa po par tyzdnoch nerozdvoji 😀 😀

monicm
30. jan 2015

@janka855 je tu tiež možnosť,že si bola tehu skôr,napriek tomu si mala menštruáciu.no a keby aj boli dve,ved to nie je tragédia 😉 😉

stanulienkat
30. jan 2015

Tak super 😵

janka855
autor
30. jan 2015

Manzel v zahranici tak by sa musel vratit 😢
@monicm

mszv
30. jan 2015

Ja mám dve, tak môžem potvrdiť, že je to dvojitá radosť. Sranda bola, že na sone od spodu videl doktor iba jedno (druhé muselo byť rovno nad ním) a o tom druhom sme sa dozvedeli až v piatom mesiaci... Šoky 🙂

janka855
autor
30. jan 2015

@monicm skor by to nebolo mozne ked manzel nebol doma a prisiel az 19.12 a ja som do 23 mala menstruaciu a plodne dni som mala 5.1 a 6.1 tak vtedy sme skusali a myslim ze vtedy sa podarilo. Ale preco je plod vadsi? A doktirka povie ze sa to muselo skor podarit .😢😢😢😢

janka855
autor
30. jan 2015

@janka855 a este ja pochadxam x dvojiciek 😢to by bolo strasne premna lebo sama to doma nezvladnem

janka855
autor
30. jan 2015

@mszv praveze ja podazdam z dvojiciek 😢

tyta
30. jan 2015

@janka855 datum poslednej menstruacie je datum prveho dna, nie posledneho... Neviem, ktore u Teba plati, ale v nazve si napisala 23.12. a v texte, ze do 23. si mala menstruaciu, takze ak si zle uviedla datum, tak uz hned tam mas 5-6 dni k dobru, co je u mesacneho tehotenstva dost velky rozdiel.

rainee
30. jan 2015

Praveze dvojicky su super, mas to hned pri 1 porode za sebou, budu sa pekne spolu hrat, spolu do skoly atd 😉 Jasne na zaciatku to musi byt narocne,ale ked podrastu tak fajn. Trosku problem to moze byt, ak uz mas doma 1-2 deti a potom cakas dvojicky 😀

rainee
30. jan 2015

A u mna na sone to tiez tak bolo ze plod je vacsi,co by vychadzalo ze som otehotnela pred menstruaciou ale bolo to urcite po, takze netreba sa stresovat, to sa neda urcit na mm presne.

janka855
autor
30. jan 2015

@tyta no to mas pravdu zacala 19.12 a skoncila 23.12 menstruacia ale my sme to skusali babetko potom po 23.12 cize mohlo sa podarit aj ked este neboli plodne dni , ale doktrorka ze muselo to byt skor lebo vadsi plod 😝

tyta
30. jan 2015

@janka855 a o kolko vacsi? A teda este otazka, ze s ktorym datumom pracuje doktorka. Lebo oni maju tabulky a vsetky merania preratavaju na ten datum poslednej ms.

janka855
autor
30. jan 2015

@rainee som rada ze niesom sama, uz teraz trpnem co sa dozviem na dalsej poradni 😕 ☹

janka855
autor
30. jan 2015

@tyta to nepovedala iba ze trosku vedsi ale zarazila ma tym ze to muselo byt skor ,ked ja viem ze nemohlo. To bolo este len prve stretnutie,uvidim co povie na druhej navsteve ☹

anetkaadamko
30. jan 2015

aj môj malý bol väčší......pamätám si, že v 10tt mal 46,8mm....a narodil sa 4580 g a 57 cm

janka855
autor
30. jan 2015

@tyta vobec neviem s akym datumov pracuje,lebo ani knizku my vobec nedala

rainee
30. jan 2015

@janka855 nestresuj sa, myslim ze by ti uz povedali ze su tam 2, toto bola inak aj moja prva otazka 😀

janka855
autor
30. jan 2015

nabuduce sa prve co opytam ci nahodu tam niesu dve,nech sa lepsie pozrie 😉 ☹

tyta
30. jan 2015

@janka855 tak tym sa vobec nestresuj, v tychto skorych stadiach kolko doktorov, tolko merani 🙂. Ja som bola kvoli hematomu na dvoch uzv za dva dni a jeden den bol plod 6+5 a na dalsi 7+3. .. Podla ms som vtedy mala byt 7+1 🙂 Takze par dni hore dole rozhodne nie je dovod na stres.

janka855
autor
30. jan 2015

@tyta nemoze byt plod vadsi ze viacej jem? nemam vela kg 48som mala a teraz tak cca 2kg? ale uz sa musim krotit 😒

tyta
30. jan 2015

@janka855 urcite nie 😀

henikav
30. jan 2015

@janka855 ak ti povedali ze je plod vacsi tak si podla vsetkeho len otehotnela par dni skor. Keby si cakala dvojicky, tak by ti nepovedali ze je plod vacsi, ale ze su tam plody dva, nie? Tieto prve merania su aj tak len podla odhadu, moc by som sa na to neupinala 😉 Hlavne aby bolo vsetko v poriadku, krasne tehulkovanie 😉

redlola
30. jan 2015

@janka855 ahoj plod moze byt VÄČŠÍ, nepovedala si o kolko. Mne pri vsetkych tehotenstvach boli babatka vacsie najprv o den, potom tri, potom o tyzden, potom o 8-9 dni. Podla mna zalezi aj od toho aki ste vy dvaja s manzelom velkostne na tom 🙂 naposledy mi chceli posuvat termin na obdobie tesne po ms, co viem ze som neotehotnela, ked ovulacia bola na 15.den cyklu. Je mozne, ze cakas dvojicky, moze byt, ze to dr nevidi, no je este asi velmi skoro, vyzera to tak na 5.tt-6tt -to by sa skor malo objavit este srdiecko. Inak moj dr nedava tehotensku knizku skor ako po 10-11 tt, dovtedy je vysoke riziko potratu. Tak mozno mas rovnaku doktorku

janka855
autor
30. jan 2015

@redlola ja mam 58kg a mansel vysoky a chudy jak prst. Zatial my nepovedala o kolko je vačsi ale uz teraz stresujem co ak budu dve ☹

evita_g
30. jan 2015

@janka855 Hlavne sa nenalaďuj negatívne hneď od začiatku. Jasné, že by si zvládla aj dve bábätká! Príjemné tehuľkovanie prajem! 😉

adeala
30. jan 2015

@janka855 aký dýtum si povedala doktorke, keď sa pýtala na to, kedy si mala poslednú menštruáciu? Pretože lekári nepracujú s tým, kedy si mohla otehotnieť, ale s tým kedy si mala poslednú MS.

janka855
autor
30. jan 2015

@adeala ja som jej povedala 23.12, tak asi zly datum pretoze zacala 19.12 a skoncila 23.12 . No musim jej nabuducom stretnuti opravit

adeala
30. jan 2015

@janka855 no vidíš, tým pádom počítala s tým, že by mal byť o 4 dni menší - a máš to 😉

janka855
autor
30. jan 2015

@adeala dakujem potesila si ma 😅 len dufam ze mas pravdu 😕

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre