Čiarka silnie a špinenie pokračuje

20. apr 2022

Ahojte, prosím o radu, prípadne skúsenosti tie, čo ste zažili niečo podobné. Prosím s dobrým koncom, potrebujem podporiť 🙏

Dnes som 9DPO. Už včera som mala ducha večer a dnes ráno čiarka viditeľne silnie. Ale od 15.4. ľahulinko špiním. 16.4. som cítila pichnutie ako pri predošlých 2 deťoch dolu vľavo v maternici a mám za to, že to súviselo s uhnezdením. Odvtedy špinenie pár krát do dňa, len po utretí na WC. Bruško jemne bolí, je mi nevoľno, večer ma hlava bolí, prsia citlivé (stále kojím)
MS som mala dostať včera. Špinenie bolo spočiatku pár vlásočníc vo výtoku a dnes a včera ľahko ružová krv vo výtoku. Žiadna jasná krv. Nemám kŕče.
A teda čiarka silnie. Mali ste aj vy počas tehu v začiatkoch takéto špinenie a bolo všetko v poriadku?

Ďakujem krásne

kiki68
20. apr 2022

Ale ved je tam iba jedna ciarka

adalmba
20. apr 2022

@kiki68 iba jedna ale silnejšia 🙂

andrea_82
20. apr 2022

ja som mala špinenie zakaždým - prvý raz to dopadlo OK, potom viackrát zle. Takže je to 50:50

evkamotka
20. apr 2022

Ja som doslova totalne krvacala cely prvy trimester. Mam zdraveho syna. Nvm preco sa to dialo

babovka2321
20. apr 2022

Mavas bezne ovulaciu 8 dni pred MS?

banderaska29
20. apr 2022

prepáč, ja vždy vidím aj toho ducha, ktorého nikdy nikto, ale tvoje testy sú negatívne.

autor
20. apr 2022

Ďakujem.
K otázkam, áno mávam nepravidelný cyklus a vysvetľovať to nikomu nebudem ;)
Pýtala som sa na skúsenosti, tie poskytli 2 žienky, ostatné sú prázdne reči, na ktoré nehnevajte sa, nebudem reagovať.
A nepýtam sa, či čiarku vidíte, ale na niečo úplne iné. Naživo je ich vidieť viac a a takýmito čiarami som začala a úspešne prešla obe tehotenstvá, takže ďakujem, ale mám naozaj záujem len o skúsenosti a nie nevyžiadané rady

autor
20. apr 2022

Ešte raz dávam foto, keďže MK komprimuje kvalitu....

banderaska29
20. apr 2022

ak si myslíš ze si tehotná a myslís si že su tvoje testy pozitívne tak sa pýtam ja teba - prečo nezavoláš svojmu gynekológovi ? tri ženy ti napíšu, že to bolo ok a dopadlo to dobre ale ty môžeš byť ten štvrtý prípad kedy to tak vôbec byť nemusí (mmt tehotenstvo a pod) a naopak tri ti napíšu že to skončilo potratom a ty budeš štvrtá ktorá to bude mať ok .

ak už dieťa máš, o to viac ma táto jednoduchosť "šak poradím sa na koníkovi" udivuje. ja nechápem, už by som bola u doktora na tvojom mieste a dal by ti aspon niečo na udržanie... 🙈

autor
20. apr 2022

@banderaska29 nemusíš to chápať ;)
Okej nevadí, škoda času.

kiki68
20. apr 2022

Ak spinis a mas tam teda pozit test, tak si nechaj nasadit utrogestan. Hlavne ak uz mas za sebou tehu a mala si to podobne

autor
20. apr 2022

@kiki68 môj lekár nasadzuje tieto lieky až už vidno niečo na usg, zatiaľ som 4+3 a nevidel nič. Takže touto cestou nemôžem ísť. Práveže som takéto špinenie nemala. Mnohé ženy ale mali špinenie namiesto MS aj v tehotenstve, alebo aj slabšiu MS.

Dám tomu čas a uvidím. Ďakujem teda

babovka2321
20. apr 2022

Ako mozes vediet, ze si mala mat vcera MS, ak mas nepravidelny cyklus? To by si urcitostou mohla tvrdit, ak by si ho mala pravidelny. Pokojne moze byt ocakavana MS nie vcera, ale az o 5 dni a dnesne spinenie byt z uhniezdovania.

dominikak4
20. apr 2022

Ahoj, ja som mala po potrate zistenú poruchu zrážanlivosti krvi (proste som hneď pátrala prečo sa to stalo) a bolo si treba sledovať pri ďalšom tehotenstve pozit. testy, aby sa hneď nasadili lieky. Keď som mala pozitívny test, tak som hneď išla k svojmu gynekológovi a ten ma vysmial, že lieky nasadí až po viacerých potratoch a nie po jednom atď. a tiež že nič nevidí a nebude mi brať krv lebo to ja chcem, že kým on niečo neuvidí na sone tak tehotná nie som. NO....hneď som ho zmenila za iného, ten mi okamžite zobral krv a nasadil Utrogestan na udržanie a Clexan na riedenie krvi, ktorý som potrebovala. Ten druhý lekár naopak bol toho názoru, že pomôcť tomu môžeme hneď, lebo ak tie lieky mať nebudem, tak na sone nemusí uvidieť nič ani nabudúce - t.j. plod sa neuchytí, odumrie. Lieky som uživala a čakali sme, išla som na kontrolu v 8 tt a krásne bilo srdiečko. Asi v 9 tt som zažala špiniť a lekár zvýšil dávky Utrogestanu. Dnes má môj syn 15 mesiacov a ja som vďačná svojmu lekárovi za jeho prístup. Tehotenstvo sa dá zistiť z krvi a hneď ti môže nasadiť lieky a keď prídeš na kontrolu uvidí sa, buď ich vysadíš lebo sa nezadarilo, alebo budeš pokračovať ako ja. Lieky tomu môžu pomôcť a nemusia, potratu ak je genetická vada plodu nezabránia, ale ak máš napríklad slabý hormonálny profil a žlté teliesko zle vyživuje plod, alebo zlú zrážanlivosť tak sú nevyhnutné.

dominikak4
20. apr 2022

teraz si tiež napríklad sledujem cyklus a budem si robiť tento mesiac test, pretože sme skúsili znovu, ak bude pozitívny už aj utekám po lieky. Ak nie nevadí, život ide ďalej.

dominikak4
20. apr 2022

Skús si kúpiť digitálny Clearblue test, pekne ukáže + a týždne, nemusíš lúštiť čiarky

banderaska29
20. apr 2022

vieščo, ja som si tym prešla čo ty riešiš a nasadli mi hneď po krvácaní na začiatku lieky na udržanie, ale ty si zasa jedna z tých premúdrelých arogantných žien, ktoré nevedia pochopiť, že toto sa nerieši na koníkovi a to sa Ti snažím iba vysvetliť, tvoja reakcia je len odpoveď na to ako si zodpovedná. a doktora by som zmenila lebo tie lieky ti možu pomoct udržať tehu.. ale to je už jedno, škoda s Tebou o tom.

domka222
20. apr 2022

Ty chceš, aby ti písali len to, čo chceš počuť a pritom ti dobre radia. Ak nechceš ísť riešiť k Dr, tak teda čakaj. Bude to buď, alebo.

babushkaem
20. apr 2022

8dpo je veľmi krátka lutealna fáza :(

simonkazga
20. apr 2022

Nemusíš byť nepríjemná, len preto, že ti baby nepíšu čo chceš počuť. 9dní je neskutočne krátka luteálna fáza. Čiže buď nie si 9dpo, alebo si dnes ešte nemala dostať. Biologia nepustí.
Nehnevaj sa, aj podľa mňa sú testy negatívne. Ale ak veríš tomu, že sú pozitívne, špinenie a bolesti znamenajú nízku hladinu progesterónu a tehotenstvo je v ohrození. Takže buď presvedčíš lekára, aby ti niečo predpísal na udržanie. Alebo skúsiš tu v IVF skupinách kúpiť na vlastnú päsť, či pôjdeš na pohotovosť. Tam ti dajú tiež. Ak nič z vyššie napísaného, tak ti je to zrejme šum a fuk. Ale v tom prípade nechápem, načo si si zakladala túto tému.

kiki68
20. apr 2022

Ja som dlho spinila a bol ihned v 8tt nasadeny utrogestan. Tak asi lekar nechce udrziavat tehu, kde by to nemalo zmysel. Musis iba vydrzat v tom pripade a dufat, ze bude dobre. Ono teraz s tym vela nespravis a je to na prirode

autor
20. apr 2022

@kiki68 iba veriť 🙂 Ďakujem

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre