Časté užívanie "tabletky po"

alexandra015
6. okt 2012

Pekný deň prajem. Volám sa Saša, mám 20 rokov a potrebovala by som aspoň trochu pozdvihnúť môj momentálny "psychický stav" . Som s partnerom už dlhšie. Mala som už nejaké zdravotné problémy tak som nemohla brať antikoncepciu. Vždy sme náš nechránený pohlavný styk riešili tabletkou "po", no v tomto prípade naozaj moja hlúpa nerozvážnosť mi dovolila užiť 4 tabletky behom 2 mesiacoch. Áno viem bola to chyba preto som to už vysadila a v živote nevložím do úst túto hormonálnu bombu. Momentálne je partner mimo Sk. Po návrate pred týždňom sme mali opäť spoločnú noc a nechránený pohlavný styk. Partner naozaj dával pozor a všetko sme kontrolovali, nakoniec na "odbavil" mimo môjho pohlavného orgánu. Na druhý deň sme určite neriešili tabletku po, povedal mi že to bude v poriadku. Opäť odišiel a počas týždňa som "získala také stavy" že som sa naozaj bála. Sadlo mi na nos že totižto som neužila tabletku tak tým pádom som tehotná. Hneď som si čítala kade tade rôzne príznaky tehotenstva. A samozrejme nejakou "náhodou pomaly všetky príznaky sa am týkali" . Viemže to je skôr moja psychika než tehotenstvo, teda aspoň tomu verím. No najhoršie je že kvôli tým nehoráznym hnusným tabletkám mám rozhádzaný tak cyklus že ani srnka netuší kedy sa mi menštruácia dostaví. Nemáte tiež niekto podobnú skúsenosť?, veľmi by ste ma potešili keby ste sa nejak vyjadrili. Moja bolesť brucha by mohla byť spôsobená aj tým, že brucho alebo teda moje orgány boli už zvyknuté na taký zásah do organizmu že čakali na ďalšiu tabletku a ja som po pohlavnom styku ju neužila a teraz sa mi to tam prečistieva? Naozaj by ma nejaké vaše názory a hlavné skúsenosti potešili. Vopred vám ďakujem . (Saša)

soldi
6. okt 2012

@alexandra015 vsak najprv si urob test,nie?

elise
6. okt 2012

@alexandra015 sprav si tehotenský test mne sa osvedčil diitálny cler blue. ešte je vhodne isť aj k doktorovi a ten sonom skontroluje vaječniky aj maternicu. ak neplánujete bábenko chránila by som sa kondomom aj ked niektore otehotneli práve cez antikoncepciu alebo kondom. ak by si bola tehotná tak sa treba z dieťatka tešiť aj ked sa niekedy zdá že je tomaximálne nevhodne a je zufalá situácia, ono sa to časom všetko dáko upravi. veľa šťastia nech je to tak ako to chceš ty🙂

mariasola
6. okt 2012

no nemam s tym skusenosti, ale skus si kupiť tehotenský test.dnes su už velmi citlive a dokažu zistiť tehotenstvo už po par dnoch. No tie tabletky su neni bohvie čo. Su dosť škodlive,myslim si že to bude skor tymi tabletkami po tyždni by si asi ešte nemala tehotenske priznaky. ja, ked som bola tehotna tak som to začala pociťovať asi v druhom mesiaci. najskor som bola stale unavena a potom som začala aj vracať.ale ani po troch tyždnoch tehotenstva som žiadne priznaky nepostrehla .iba ked mi meškali tak som si spravila test. inak moja kamaratka si tiež myslela že je tehotna a mala pocit, že ju už kope 🙂 . a pritom jej iba meškali. prajem vela štastia a na buduce použite radšej kondom 🙂

anjelicek26
6. okt 2012

@alexandra015 tabletka po ma aj v idealnom pripade len 90% ucinnost. Takze tehotna kludne mozes byt aj dlhsie. Tabletka po nie je antikoncepcia a pre tvoje telo fakt bomba, bud sa budete chranit inak (daj si vlozit teliesko, antikoncepcnu injekciu, alebo prinut partnera urobit ten nenormalne zlozity ukon a natiahnut si kondom ). Ziadne skusenosti tu nepomozu, ale tehotensky test a trochu viac rozumu do buducna, lebo sa stanes rychlo mamickou.

martinkatinka
6. okt 2012

Hormóny máš tak rozbúrené po tých 4 tabletkách po, že sa obávam, že testom nič nezistíš, navyše keď nevieš kedy by si mala mať plodné dni a kedy by ti mala prísť menštruácia... takže ja by som na tvojom mieste šla k lekárovi.

nibiru
6. okt 2012

no po tolkych davkach hormonoch by som na tvojom mieste dufala aby sa cyklus čo najskor dal do poriadku aby nenarobil trvalu šarapatu popripade by som si dlaa spravit hormonalny profil ak maš naozaj obavy a netušis kedy by mala dojst menstruacia cca 2tt po styku ti lekar povie z odberu krvy či si tehotna určite.

drnduliak
6. okt 2012

@alexandra015 moja neboj, ono to zas az take jednoduche nie je, kukni do temy k snazilkam, kolke zufalky co vsetko robia pre otehotnenie a nejde to 🤐 je mala sanca podla mna, ze by si bola tehotna, hlavne ked si si rozhadzala cyklus tymi tabletkami

alexandra015
autor
6. okt 2012

Ďakujem vám krásne, aspoň za nejaké vyjadrenia 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre