Boli ste tehotná aj napriek menzesu?

sasha10
4. máj 2021

Ahojte, prvý deň MS bol 26.3. asi tak týždeň po ovulácii mi začali prvé "príznaky" ako zvýšená teplota 37-37,4, časté chodenie na wc, pichanie dole v podbrušku, čo som brala ako možnosť začínajúceho tehotenstva. Žiadne bežné PMS príznaky som nemala, takže s MS som už nerátala, ale prišla 29.4. iná ako obvykle, začalo to len ružovým výtokom 2 dni potom aj krv, krátka 4 dni (bežne 8 dní, nemávam špinenie pred), slabá, krvácanie iba cez deň žiadne kŕče ako bežne. Skúsila som si spraviť test asi na 2 deň MS keď bola slabá ale negativ. tak som si povedala že to môže byť aj PMS počkám na príznaky po nej. Ale všetko pretrváva, pridal sa tlak v podbrušku, šteklenie, návaly tepla, ťažké prsia, je mi nevoľno vždy poobede na 2-3 hodinky, únava, nechutenstvo, len mi dvíha žalúdok ak je prázdny, plačem bezdôvodne hocikedy, dnes som už čítala, že príznakom je aj výtok z bradavky po stlačení, to tiež mám pri stlačení mi ide taká číra až slabožltá tekutinka. No po MS som testovala 2x a opäť negatív. Pripadám si ako blázon, pritom nepatrím medzi snažilky, nehrotíme to takže nemám dôvod sa sledovať. Tak ma zaujíma váš príbeh či ste takéto príznaky mali alebo ste mali negatívny test po takejto dobe (po prvej MS asi 5tt), a test krvi vám to tehu potvrdil.
Ďakujem 🙂

viktoria1425
4. máj 2021

@sasha10 test by ti už dávno odhalil tehotenstvo,poprípade druhú slabo rúžovú čiarku. Podľa mňa to tehotentsvo nie je.

terezka1947
4. máj 2021

@sasha10 moja teta....mala.svoju beznu menstruaciu do piateho mesiaca. Ked ju v piatom mesiaci nedostala,isla na vyvolavacku...a bum.

petamich
4. máj 2021

@terezka1947 nechcem sa tety dotknut ale vobec jej nebolo podozrive, co sa jej to hybe v bruchu? aj ked ano je mozne, ze ak zaciatok piateho mesiaca tak pohyby este neboli, kazdopadne to je haluz, prist a zistit, ze je clovek takto vysoko tehotny

kkovacovak
4. máj 2021

@sasha10 kľudne môže byť. Tiež mám známu ktorá mala menštruáciu do tretieho mesiaca a bola normálne tehotná. Test ti ešte nemusí nič ukazovať. Mne ukázal až týždeň po termíne ms a aj to minimálne viditeľnú čiarku. Mala som posunutú ovuláciu a aj tehotenstvo mám o dva týždne posunuté. Robte si testy ráno, rovnakú značku.

terezka1947
4. máj 2021

@petamich no....teta je VS,darmo uz mala 2deti,ale necakala,ze este sa pritrafi dalsie. A chranili sa vzdy,resp.ani neuvazovala,ze by tehotna mohla byt tesne pred 40r,deti pubertaci,v praci vtedy postupila,plno stresov-brala,ze problemy so zaludkom,unava su z toho,pohyby necitila......cize....

petamich
4. máj 2021

@terezka1947 🙈 tak to musel byt paradny sok, ani si to predstavit neviem

terezka1947
4. máj 2021

@petamich ver,ze bol.....a riadny zasah do zivota. Ale uz to "prekvapko" promovalo,cize...uz sa vsetci teraz smejeme.

luccija
4. máj 2021

@sasha10 nerozumiem veď 2x si mala menzes prečo ocakacavas tehotenstvo?možné je všetko tiež poznám takú, ktorá mala menzes, ale tebe aj test vyšiel neg.take príznaky, že časté mocenie a zvýšená teplota či menej dní krvácania môže byť čokoľvek
Ja, keď som bola tehotná som nemala jediný príznak iba to, že som nemala menzes a potom neskôr bolesť pŕs.

elizabet173
4. máj 2021

@petamich nie je to až taká haluz, tu na MK je mamina, ktorá to tiež zistila až v polovici tehotenstva a to bolo už tretie dieťa. Bol to pre ňu šok, už si nepamätám, či brala nejakú antikoncepciu, možno si to tu prečíta a doplní. Pohyby ešte veľmi necítiš a ak berieš antikoncepciu, alebo máš vnútromaternicové, tak ani nad tým nerozmýšľaš, že by si mohla byť tehotná. Od nás kúsok býva žena, ktorá mala tiež menzes prvú polovicu tehotenstva, ale oni roky nemohli dieťatko splodiť, takže už dávno nedúfala. Až keď sa necítila dobre a lekár sa jej spýtal, či necíti pohyby. Po 17 rokoch mali dcéru. Ja som tiež mala menzes normálne, ale potom mi začalo bývať zle, tak som išla k lekárovi.

kkovacovak
4. máj 2021

@luccija tak to že ste to vy tak nemali nemusí znamenať že je to aj jej prípad. Je úplne reálne že jej test nemusí ešte ukázať a aj to že môže byť tehotná s menštruáciou. Každý to má inak

petamich
4. máj 2021

@elizabet173 jasne stat sa asi moze fakt vsetko a obzvlast, ked clovek ma toho vela alebo ked uz mas deti, o dalsie sa nesnazis alebo naopak snazila si sa a vlastne nevies co cakat, musi to byt veru riadny sok tak ci onak 🥴 ked clovek planuje tak sa sleduje a je to asi veru ine aj ked aj vtedy ak by som dostala MS, nenapadlo by mi robit si test

diewcatqoo
4. máj 2021

Moja spoluziacka na strednej. 5 mesiacov mala menzes a az ked zrazu pribrala a zacala sa citi zle, sla k lekarovi a ten, ze nech si spravi test. Tak a bum, test pozitivny a po vysetreni sa zistilo, ze je to uz pokrocile tehotenstvo.
Bol to pre nu neskutocny sok. Otehotnela po uplne prvom sexe a vraj sa chranili, ale ktovie, ako to naozaj bolo. Ale bolo mi jej vtedy nesmierne luto...

julka188
4. máj 2021

Moje druhe tehotenstvo tak zacalo, slabym menzesom, no po troch dnoch od zaciatku akoze menzesu (bol podobny ako popisujes ty) som uz mala pozitivny test. Potom na sone sa zistilo, ze cakam dvojicky, ale jedno zaniklo (MA), druha ma o mesiac sest rokov 🙂

sasha10
autor
5. máj 2021

Áno prve som časté močenie a to pichanie brala ako začínajúci zápal moč. ciest, týždeň som brala lieky, ale nezabrali 🙂 moč čístý. No pridal sa hrozný smäd aj v noci takže aj často už musím. Ja som s MS toto podozrenie nechala tak, ale keď bola úplne iná ako za 10 rokov, ktorú mávam rovnako... (jasné zmena nastať môže to nepochybujem) aj som si myslela že to bolo možno biochem. tehu pre tie zvláštne "príznaky" lenže pokračujú aj po MS...už som si myslela že aj po tom čo to mohlo odísť si moje telo stále myslí že som v tom..žienky ja si fakt pripadám ako blázon. Proste viem že je to iné ako keď bežne mávam krče pri zlom trávení alebo ma trápi niečo iné...Jasné že som čítala aj že test niektorej neukázal vôbec mala málo hormónu Hcg, alebo ukázal po mesiaci od vymeškanej MS, ale píše sa tam rok 2013 tak som chcela novšie info.
Asi zájdem na krv, len som chcela vedieť či podobný prípad nepoznáte🙂

kkovacovak
5. máj 2021

@sasha10 je tam možnosť že si lebo také prípady sú ale je aj možnosť že nie. Zašla by som na tvojom miste k lekárovi nech ti zoberú krv a buď to naozaj potvrdia alebo vyvrátia. Budeš aj ty kľudnejšia. Bolesť brucha môže mať aj iné príčiny rovnako aj smäd. Ak je nejaký problém taknsa musí riešiť. Držím palce 😉

sasha10
autor
5. máj 2021

@kkovacovak ďakujem pekne 🙂

mirush_11
9. máj 2021

Vieš už niečo nové? Zaujíma ma ako to dopadlo 🤔☺

julka550
9. okt 2021

@kkovacovak ako si dopadla ?

ailiba
9. okt 2021

@petamich je to na neuverenie... Ale moja známa tiež zistila až v 6. Mesiaci že je tehotná, mladá baba, teraz... Pritom uz jedno dieťa má.... Tiež nechapem😅... Ale ms mala do 5. Mesiaca a úplne normálny, ako hovorila.

kkovacovak
9. okt 2021

@julka550 ja? Alebo si chcela autorku označiť?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre