Bolesti brucha ako príznak tehotenstva

18. máj 2022

Ahojte, v pondelok mi vyšiel pozitívny tehotenský test, včera som mala dostať menzes, takže som 29. DC. Mám však stupňujúce sa bolesti brucha, ako keby každou chvíľou mal prísť cyklus. Je to normálne? Nebola som predtým tehotná, tak neviem, či je to dobrý alebo zlý signál. Zajtra ráno si chcem urobiť kontrolný test. Prsia ma pobolievajú, ale nie je to extrémna bolesť, taká bežná. Iné signály nemám, akurát mi menej chutí jesť.

jaskolka
18. máj 2022

Prvé príznaky tehotenstva sa veľmi podobajú tým pred menštruáciou, akurát menzes nepríde. Kľudne si urob test znovu, ale keď si ho mala pozitívny, tak je to znamenie, že si skutočne tehotná.
Uvidíš, ako bude ďalej, ale myslí pozitívne, že bude to ok a menzes nepríde

autor
18. máj 2022

@jaskolka Ďakujem pekne. Skôr som sa preľakla, či to neznamená niečo zlé. V pondelok bola druhá čiarka už viditeľná, nie rovnako silná ako prvá alebo jasne rozpoznateľná. Tak verím, že to značí tehotenstvo a čiarka už nezmizne 🙂

alina765
18. máj 2022

Myslí pozitivne 😊 neboj sa drzim plce ❤👌

miimss
19. máj 2022

Ahoj, je to v poriadku mňa bolelo brucho celkom dosť, tak kŕčovito a tiež som sa bála či to tak má byť. Preto som šla aj k Dr. skôr ako bolo vidieť akciu srdiečka. Iba mi potvrdil tehotenstvo a o dva týždne už bolo aj srdiečko 😉

autor
19. máj 2022

@miimss ďakujem 🙂 a ako dlho ti trvali bolesti? mne to dnes ustúpilo, teda občas zacítim tlaky, potom nič a po pár hodinách znovu trošku bolesť, ale nie je to nič neznesiteľné

miimss
19. máj 2022

Ufff nepamätám presne ale také intenzívne trvali asi dva tri týždne... Potom som začala grcat a to trvalo skoro 6 mesiacov 😅 takze tie bolesti brucha boli ešte celkom v pohode

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre