Bolesť pod bruchom, pohyby, nadvihovanie brucha

majka198811111
24. feb 2023

Nechcem tu vyrusovat tak neskoro večer s priateľom sme pracovali v Nemecku v tchibe od minulého roka.teraz sme sa vrátili 15,stého mája minuli rok som mala menštruáciu,potom som mala v júli 10.6.,a júli už len také veľmi slabulinke cervenoruzove bodka,akoby fľak.Po vianociach na konci decembra začiatkom januára mi strašne nafúkli brucho.Bolieva má niekedy slabo pod bruchom a niekedy ,akoby som mala dostať menštruáciu.Je mi to divné,lebo cítim také slabé akoby pohyby ,alebo čo to je pod bruchom to cítim akoby mi tam bolo srdci také pulzu a 1 CM nad pupkom mám niečo guľaté a tvrdé niekedy to vedľa tej gule zabolí nie sú to kopance že bi to bolo na bruchu vidieť keď sa im nadvihuje brucho ani kopance,údery do rebier v pohode sa zohnem oblečiem obujem nie som zadychana dýcha sa mi super keď ležím tak cítim tú guľu alebo ako to mám nazvať inak mám brucho priehmatne aj okolo pupka na boku.,ale keď vstanem cítim sa dosť plná od pupka smerom dole také ako otázne aj častejšie močim ale mám suchosť.A ospravedlňujem sa vopred za chyby.poradte mi nechcem ísť kvôli tomu na pohotovosť.

bajka16
25. feb 2023

Niekedy mám pocit, že sa toto nemalo volať modrý koník ale gynekológia. Na akú pohotovosť prosím ťa? Toto mal už dávno vidieť gynekológ. My ťa tu normálne máme diagnostikovať a ty tomu uveríš? Vážne?

madeline1
25. feb 2023

@majka198811111 preco si si nerobila uz v juny tehotensky test?

lamonita
25. feb 2023

🍿

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
moonlight1210
25. feb 2023

Dalsia zo serialu Netusila som, ze mozem byt tehotna?

Ale aby to nebolo zas tak jednoduche. Mozes mat cystu, mozes mat rakovinu (malignu a i benignu), mozes mat mnoho inych, dalsich problemov s maternicou a vajecnikmi. Od lahko riesitelnych, po smrtelne.

Takze nezartuj s tym, ze sa ides pytat na koniku, ale hned v pondelok sa objednaj na gynekologiu, kam si mala volat minimalne v oktobri a objednat sa na kontrolu, ked si uz treti mesiac nemala menstruaciu, a nemas okolo 50 rokov, a teda realnu moznost mysliet si, ze ti zacala trebars menopauza (a este i v takom pripade treba na gynekologiu aj tak ist, lebo opat - moze to byt ochorenie a nie menopauza. Treba to potvrdit.).

Takze mozes byt tehotna (napriek vsetkym druhom ochrany a to by bol ten stastny pripad) a mozes byt aj chora. Zavolaj doktorke, popis svoje symptomy, myslim, ze ti nakaze docvalat do ambulancie este v ten den ako na koni. Hlavne ak povies, ze uz polroka nemas menstruaciu.

domka222
25. feb 2023

K tvojmu príspevku len toľko. Kúsok chleba ti dám, ale rozum nie 🥴

majka198811111
autor
25. feb 2023

@domka222 ach bože vy viete len urážať a škoda reči.

erickatt
25. feb 2023

@majka198811111 ano moze to byt tehotenstvo, ale aj nador. Čokoľvek. Takze kolko uz nemas menzes??

majka198811111
autor
25. feb 2023

@erickatt to je jasné že idem pondelok hneď ráno gynoske tak uvidím čo mi povie v júli som mala už len také ruzovocervene fľaky veď uvidím čo mi povie gynekologická.

majka198811111
autor
25. feb 2023

@erickatt ja som chcela len poradiť keďže sme neboli na Slovensku pondelok chcem ísť gynoske ale nenapadlo ma že má tu bude hneď odsudzovať a neviem čo ešte.stalo sa mi to prvý krát toto.

floki1994
25. feb 2023

@majka198811111 no na pohotovost urcite nechod lebo ta tam zakopu pod ciernu zem s takymto nieco...od jula nemas Ms poriadne a to kde si bola doteraz? Vies ze zdravie mame len jedno a takto to podcenovat...vsak to nemusj byt tehu ale ajj nieco vaznejsie...test si si robila? Ten zozenies v kazdom obchode...nejdem ti tu uz viac nakladaat ale fakt sa cudujem ako si niekktore zeny nevazia svoje zdravie 🤔

majka198811111
autor
25. feb 2023

@floki1994 ja som bola už nervózna v Nemecku s toho test dom si robila ale nestalo sa mi že by po mesiaci mala len takú slabulinku čiarku.Inokedy som mala už silnejšiu aj ma to tlačilo na hrudník ale teraz je to čudné a aj tie kĺby čo má bolievaju až pokolena alebo stehná.to sa mi nikdy nestalo.a to priateľ používal ochranu a keďby to malo byť tehotenstvo tak zbohom.

domka222
25. feb 2023

@majka198811111 akože pol roka nemám ms a až po takom čase idem riešiť, že sa mi niečo hýbe v bruchu a mám do toho ešte iné ťažkosti? Prvé čo spravím, nejdem za Dr, ktorý mi dá odpoveď, čo sa deje, ale napíšem na MK? Akože, čo podľa teba jej máme poradiť? Choď teda k nej a vyšetri ju

floki1994
25. feb 2023

@majka198811111 nuz tak to dopadne ked sa o seba nestarate..treba k doktorke...hadam je lepsie tehotenstvo nez nejaka rakovina nie? Uvidis co povie lekar

januska12323
25. feb 2023

Ak nemáš ms od júla tak už pomaly budeš rodiť. V tom lepšom prípade.

bejbs123
25. feb 2023

To vazne toto? V Nemecku je zakazany predaj tehotenskych testov?

123zuzu123
25. feb 2023

Ako nejdem ťa linčovať, ale čo si zaspala na vavrínoch? 7 mesiacov nemáš ms a až teraz to ideš riešiť? Ja som nedostala 2.mesiac a už som sa objednávala na gyndu, keďže mi ms chodí, ako chce...a nakoniec bol z toho úplny začiatok tehu...no,ale nenapadlo by ma tak dlho čakať. 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

226lenka
25. feb 2023

@majka198811111 s týmto určite na pohotovosť nechoď lebo ťa tam zaživa zožerú. A ako keď ti nechodila ms a mala si ju naposledy keď som dobre pochopila v júni, prečo si to neriešila skôr? Aj v Nemecku sú gynekológovia

yvanielka
25. feb 2023

@majka198811111 čiže v júli si mala poslednú menštruáciu, to máš termín pôrodu v marci/apríli. Doteraz si spala alebo čo? Máš čiarky na teste, nemáš menštruáciu od leta, cítiš pohyby ... Určite choď hneď v pondelok ku gynekológovi.

casavina
25. feb 2023

Autorka prepáč, ale ja ti neverím... neverím že existuje žena, ktorá sa v 8. mesiaci tehotenstva dozvie že je tehotná!!! Že pôjdeš k lekárovi a ti povie že o mesiac rodíš...no hlava mi to neberie....

cecilia29
25. feb 2023

Tak ja tomu veru neverím 😀

bejbs123
25. feb 2023

Niekto kto si zas vytvoril teraz profil a robi si trapnu srandu

majka198811111
autor
25. feb 2023

@bejbs123 hovorte si čo chcete je to tak ja si stakychto veci srandu nerobím bola som už tehotná pred 5 rokmi a verte či nie je mi jedno to že som bola tehotná som sa dozvedela až v 6 mesiaci dovtedy som mala normálnu menštruáciu až som jedného dňa odpadla v obchode.to isté sa stalo aj mojej matke tiež sa dozvedela neskoro a mala normálne menštruáciu keď skoro chytila kolaps.a viem aké sú silné a intenzívne pohyby dieťaťa videla som to na bruchu ale toto teraz je iné toto je ako také strelenie alebo ako by som to opísala na začiatku tehotenstva keď cítite také slabé také strelenie no proste nie je to intenzívne a je to už vaša vec či veríte alebo nie to to sa mi stalo prvý krát že to nie je také ako pri tehotenstve aj keď by bola ako píšete v 8 mesiaci tak by ma dieťa tlačilo na hrudník žalúdok zadychavala by som sa ale ja to mám v pohode na hrudi má nič netlačí cítim také divné hlavne okolo pupku vedľa a nad pupkom taký centimeter nikde indea pod bruchom.

yvanielka
25. feb 2023

@majka198811111 možno je dieťa priečne, vtedy inak tlačí, skôr do bokov, každopádne zaujímavé

bejbs123
26. feb 2023

@majka198811111 necakala som,ze dostanem este trapnejsiu odpoved

erickatt
26. feb 2023

@majka198811111 ako si dopadla. Inak svagrina ked rodila dosla tam pani, obezna a ze asi zlcnikovy zapal ze ma silne bolesti a ony hned ze vy rodite. Celých 9 mesiacov mala slaby menzes

heln
26. feb 2023

@majka198811111 ty si naozaj skutocna?
pises tak chaoticky a nezrozumitelne, niekolko mesiacov nemas menstruaciu, podla toho co pises si si robila tehotenske testy, ktore mali dve ciarky, ale tvrdis, ze isto nie si tehotna.
nie nechod s tym na pohotovost, tam sa chodi s urgentnymi pripadmi, ked sa zranis, alebo krvacas atd.
pekne chod v pondelok ku svojmu gynekologovi a uvidis co ti povie.

sim_mi
26. feb 2023

@majka198811111 mna dieta netlacilo ani na hrudnik ani na zaludok ani nikam. Ani som sa nezadychavala, realne ma dieta zacalo tlacit tyzden pred porodom. Nespoliehaj sa na to, kazde tehotenstvo je ine, to co si mala pri prvom, teraz byt nemusi. Pises hore, ze si mala 2 ciarky na teste, tak preco neveris, ze si tehotna?

januska12323
26. feb 2023

Naozaj existujú ženy, ktoré odmietajú (vedome alebo nevedome) každý príznak tehotenstva až kým neprídu na pohotovosť s kŕčami. Preto sa u žien pri príjme robí sono a test keby bola tehotná a nevie o tom alebo nechce povedať. U tejto slečny by som bola prekvapená keby to je niečo iné ako dieťa. Časovo to zodpoveda.

majka198811111
autor
28. feb 2023

@januska12323 robila som si test ale tá druhá bola slabulinku skoro ju nevidno viem každé tehotenstvo je iné ale keď ma mám taký ako kameň strašne plne naliate alebo ako by som to povedala pod pupkom stehná ma bolia s kĺbmi čo mi ide tá bolesť do kolien

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre