Bolesť bradaviek, ťažoba v podbrušku. Som tehotná?

aneta_knezovicova
30. máj 2013

Ahojte som 30 dni od poslednej menstruacie.Pred tym som brala antikoncepciu, takze neviem aky dlhy ciklus budem mat teraz, pred tym 28 dnovy....
Mam divne pocity tazoby v podbrusku, boleli ma a aj obcas este pobolievaju prsia ale hlavne bradavky a to najcasejsie pri cviceny. Milujem kavu, ktoru som doteraz vobec nepila..... Uz my vysli 4 neg. testy, kamoska my poradila, ze ak som tehotna moja bazalna teplota by mala byt nad 37°C ale ja mam len 36,4°C...... Co si o tom myslite, mozem byt tehotna????

linda20111
30. máj 2013

@aneta_knezovicova po vysadeni antikoncepcie je mozne ze nebudes mat menstruaciu pravidelne, aspon kym si tvoje telo zvykne na to ze uz je bez hormonov... pockaj este par dni a potom urob test znova, ked nepride menstruacia. mne takto meskala dva mesiace po vysadeni antikoncepcie a je to uplne normalne.. joj a este jedna vec, neda mi to, musim ta opravit, v slove cviceni sa pise makke i na konci 🙂

lenuska1991
30. máj 2013

ak máš byť z čoho tehotná tak jasné, že môžeš 🙂 ja keď som vysadila HAK a v mesiaci keď som ju už neužívala ma 2 týždne v kuse boleli bradavky, takže to nič neznamená, ja som užívala Lindynette 20, ty si mala akú? môžeš mať rozhádzaný cyklus.. v podbrušku ma pobolievalo tiež ci už po vysadení alebo aj pri jej užívaní... počkaj dajaký ten čas a urob si znovu test 🙂

aneta_knezovicova
autor
30. máj 2013

No sa som brala najprv Microginol ale asi 5 rokov a v decembri som ich prestala brat kvoli tomu, ze mi doktorka predpisala slabsie a to Daylette. V decembri som teda vysadila a po 5 rokoch som nemala ziadne problemy, MS som dostala vcas, nic ma nebolelo, takze uz mam skusenosti s vysadenim antikoncepcie. Preto som z toho taka zmatena.....

didi5
24. apr 2015

Ahojte holky 🙂 prosím vás o radu, užívala som HAK, pred dvomi týždňami som ju vysadila a mám veľmi citlivé bradavky a celkovo prsia, môže to byť spôsobené tým že HAK už neužívam ? Ďakujem 🙂

sibalka21
24. apr 2015

@didi5 áno môže

didi5
25. apr 2015

Sibalka21, ďakujem ti, chcela som sa spýtať aj viac vecí, ak môžem, pretože od vtedy čo žijem sexuálne som užívala HAK a tak teda neviem ako sa chová moje telo pred menštruáciou, začala mi 4.4 a končila 8.4. ako sa to teraz počíta od začiatku alebo konca menštr. ? a ešte mala som včera s partnerom styk, a počas neho som mala výtok s prímesou krvi, môžu za to tiež rozhádzané hormóny ? Ďakujem Vám 🙂

judithd85
25. apr 2015

didi5, pocas uzivania HAK tvoje vajecniky prestavaju ovulovat (v 30% pripadov vsak dochadza k nepravidelnej ovulacii), to krvacanie, ktore je akoze menstruacia je iba krvacanie z hormonalneho spadu ...teraz, po vysadeni HAK sa musi tvoje telo spamatat, niekedy to trva aj dva roky. Ako popisujes bolesti prsnikov, bradaviek a nevolnost v podbrusku (alebo niekedy aj bolest v podbrusku, ktora sa objavi pri prudsom posadeni sa na stolicku) - to vsetko moze byt priznak bliziacej sa , prebiehajucej alebo odoznievajucej ovulacie, cize periovulacny priznak.
zaciatok cyklu sa vzdy pocita od prveho dna menstruacie. menstruacia je ale len vtedy, ked pred nou doslo k ovulacii. ked 11-16 dni pred menstruaciou nedoslo k ovulacii, tak krvacanie nie je naozajstna menstruacia, ale ide o anovulacne krvacanie, teda bud z hormonalneho spadu, alebo z presakovania alebo z nejakej inej patologickej priciny. Alebo moze byt este jedna pricina krvacania - pocas implantacie embrya do vnutornej vystelky maternice.
krvacanie po styku, ak sa bude opakovat, treba objasnit gynekologickym vysetrenim. Pretoze HAK okrem inych neziaducich ucinkov, moze byt jednou z pricin vzniku karcinomu krcka maternice a ten sa prejavuje casto hlavne krvacanim po styku.
Ak by si chcela vediet, ako sa mas dopracovat k urceniu, ci si ovulaciu mala alebo nie, tak sa kludne pytaj.

didi5
26. apr 2015

Dakujem judithd85 🙂 pekne za odpoved, vypočítala som si že by som mala dostať menštruáciu okolo 1-2. mája, ale taktiež som čítala že môže meškať, neviem lebo ja mám už teraz bolesti v podbrušku a dosť intenzívne, takže snád prídu ako majú. Mám 20 rokov, takže zatial sa nechcem zaoberať témou ako dieťa ... pretože študujem, a som ešte nepripravená, na to. Ale o to teraz nejde naplašila som sa keď som začala pociťovať zmeny na tele po vysadení HAK, pretože som ju užívala možno cca 3 roky stále. S priateľom sme mali aj styk po vysadení, ale neurobil sa do mňa, mám teraz také zmiešané pocity zo všetkého.Ale Dakujem pekne 🙂 si zlatá 🙂

zuzana256
30. apr 2015

dnes som si robila bazalnu teplotu a je este vysia 37,7 a mrchu mam dostat az 6.5

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre