Ahojte som 30 dni od poslednej menstruacie.Pred tym som brala antikoncepciu, takze neviem aky dlhy ciklus budem mat teraz, pred tym 28 dnovy....
Mam divne pocity tazoby v podbrusku, boleli ma a aj obcas este pobolievaju prsia ale hlavne bradavky a to najcasejsie pri cviceny. Milujem kavu, ktoru som doteraz vobec nepila..... Uz my vysli 4 neg. testy, kamoska my poradila, ze ak som tehotna moja bazalna teplota by mala byt nad 37°C ale ja mam len 36,4°C...... Co si o tom myslite, mozem byt tehotna????
ak máš byť z čoho tehotná tak jasné, že môžeš 🙂 ja keď som vysadila HAK a v mesiaci keď som ju už neužívala ma 2 týždne v kuse boleli bradavky, takže to nič neznamená, ja som užívala Lindynette 20, ty si mala akú? môžeš mať rozhádzaný cyklus.. v podbrušku ma pobolievalo tiež ci už po vysadení alebo aj pri jej užívaní... počkaj dajaký ten čas a urob si znovu test 🙂
No sa som brala najprv Microginol ale asi 5 rokov a v decembri som ich prestala brat kvoli tomu, ze mi doktorka predpisala slabsie a to Daylette. V decembri som teda vysadila a po 5 rokoch som nemala ziadne problemy, MS som dostala vcas, nic ma nebolelo, takze uz mam skusenosti s vysadenim antikoncepcie. Preto som z toho taka zmatena.....
Ahojte holky 🙂 prosím vás o radu, užívala som HAK, pred dvomi týždňami som ju vysadila a mám veľmi citlivé bradavky a celkovo prsia, môže to byť spôsobené tým že HAK už neužívam ? Ďakujem 🙂
Sibalka21, ďakujem ti, chcela som sa spýtať aj viac vecí, ak môžem, pretože od vtedy čo žijem sexuálne som užívala HAK a tak teda neviem ako sa chová moje telo pred menštruáciou, začala mi 4.4 a končila 8.4. ako sa to teraz počíta od začiatku alebo konca menštr. ? a ešte mala som včera s partnerom styk, a počas neho som mala výtok s prímesou krvi, môžu za to tiež rozhádzané hormóny ? Ďakujem Vám 🙂
didi5, pocas uzivania HAK tvoje vajecniky prestavaju ovulovat (v 30% pripadov vsak dochadza k nepravidelnej ovulacii), to krvacanie, ktore je akoze menstruacia je iba krvacanie z hormonalneho spadu ...teraz, po vysadeni HAK sa musi tvoje telo spamatat, niekedy to trva aj dva roky. Ako popisujes bolesti prsnikov, bradaviek a nevolnost v podbrusku (alebo niekedy aj bolest v podbrusku, ktora sa objavi pri prudsom posadeni sa na stolicku) - to vsetko moze byt priznak bliziacej sa , prebiehajucej alebo odoznievajucej ovulacie, cize periovulacny priznak.
zaciatok cyklu sa vzdy pocita od prveho dna menstruacie. menstruacia je ale len vtedy, ked pred nou doslo k ovulacii. ked 11-16 dni pred menstruaciou nedoslo k ovulacii, tak krvacanie nie je naozajstna menstruacia, ale ide o anovulacne krvacanie, teda bud z hormonalneho spadu, alebo z presakovania alebo z nejakej inej patologickej priciny. Alebo moze byt este jedna pricina krvacania - pocas implantacie embrya do vnutornej vystelky maternice.
krvacanie po styku, ak sa bude opakovat, treba objasnit gynekologickym vysetrenim. Pretoze HAK okrem inych neziaducich ucinkov, moze byt jednou z pricin vzniku karcinomu krcka maternice a ten sa prejavuje casto hlavne krvacanim po styku.
Ak by si chcela vediet, ako sa mas dopracovat k urceniu, ci si ovulaciu mala alebo nie, tak sa kludne pytaj.
Dakujem judithd85 🙂 pekne za odpoved, vypočítala som si že by som mala dostať menštruáciu okolo 1-2. mája, ale taktiež som čítala že môže meškať, neviem lebo ja mám už teraz bolesti v podbrušku a dosť intenzívne, takže snád prídu ako majú. Mám 20 rokov, takže zatial sa nechcem zaoberať témou ako dieťa ... pretože študujem, a som ešte nepripravená, na to. Ale o to teraz nejde naplašila som sa keď som začala pociťovať zmeny na tele po vysadení HAK, pretože som ju užívala možno cca 3 roky stále. S priateľom sme mali aj styk po vysadení, ale neurobil sa do mňa, mám teraz také zmiešané pocity zo všetkého.Ale Dakujem pekne 🙂 si zlatá 🙂
dnes som si robila bazalnu teplotu a je este vysia 37,7 a mrchu mam dostat az 6.5
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@aneta_knezovicova po vysadeni antikoncepcie je mozne ze nebudes mat menstruaciu pravidelne, aspon kym si tvoje telo zvykne na to ze uz je bez hormonov... pockaj este par dni a potom urob test znova, ked nepride menstruacia. mne takto meskala dva mesiace po vysadeni antikoncepcie a je to uplne normalne.. joj a este jedna vec, neda mi to, musim ta opravit, v slove cviceni sa pise makke i na konci 🙂