Bez kondómu

leacooper
5. jún 2022

Ahojte, potrebovala by som poradiť. Sme s priateľom už 4 roky, samozrejme, máme spolu pohlavný styk, ale praktizujeme prerušovanú súlož. Chcela by som sa opýtať, či takto nie je šanca otehotnieť? Pretože som v neustálom strachu či nie som tehotná, dokým mi nedôjdu krámy. Chceli sme používať kondóm, no priateľovi sa stále zmenší keď si ho dá, nedobre reaguje na kondóm, stalo sa to už niekomu? Skúšali sme rôzne značky a stále to iste. Ja nemôžem používať žiadnu hormonálnu antikoncepciu. Nechceme zatiaľ v žiadnom prípade dieťa, keďže nie sme finančne zabezpečení, ale chcela by som si istá, že je či je to takto bezpečne, ako máte s týmto skúsenosti.

fifulik
5. jún 2022

@leacooper Daj si nehormonalne teliesko..jasne ze je tam velke riziko ze zostanes tehotna..z kvapôčky lasky mozes kludne otehotniet aj ked sa priateľ este nespravil

deadlylucy
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
miadi
5. jún 2022

Jasne ze to takto nie je bez rizika. Panko nech si da kondom a poriadne si zalomcuje s pipišnikom fajnovym. To co sa vie zmensit sa vie aj zvacsit staci len chciet. Radsej nech sa trosku “potrapi” pred sexom Akoby si sa mala ty po sexe kazdy mesiac stresovat.

biankaaaa
5. jún 2022

Po 3 rokoch sme takto otehotneli 😁

alexandra2468
5. jún 2022

Sama poznas odpoved podla mna.
Samozrejme, ze to takto nie je na 100% bezpecne. A hlavne, ked si si ista, ze dieta teraz nechces, tak sa musis lepsie chranit.

patus_2
5. jún 2022

@leacooper žiadna antikoncepcia nieje 100%, iba abstinencia. Čo sa týka prerusovanej, tak samozrejme riziko tam je. Ale dnes existuje veľké výber medzi nehormonalnej antikoncepciou. Napríklad pesar (cervikalny alebo vaginálny), nehormonalnej telieska, metóda STM v kombinácii s prerušovaním, spermicidne gély, globule, aj kondómov je veľké množstvo, rôzne materiály, veľkosti. Takže treba iba skúšať a určite nájdeš čo ti bude vyhovovať. Spoľahlivosť aj týchto metód je dosť vysoká, ak sa používajú správne. Ak ich ešte budeš kombinovať napr. S prerušovaním, tak sa nemáš čoho obávať.

pribinak
5. jún 2022

Veď je aj nehormonalna antikoncepcia

Takto skôr či neskôr zostanes tehotná. Tvoj priateľ nech prestane robiť fajnoveho a hotovo

7kikuska7
5. jún 2022

Používajte spoň Pharmatex

guga79
5. jún 2022

Skus symptotermalnu metódu, nebudeš sa toľko báť

elizabet173
5. jún 2022

@guga79 báť sa bude rovnako, spoľahlivosť je o dosť nižšia, ako u iných spôsoboch antikoncepcie. A spolupracovať by musel aj priateľ, čo nie je isté, keď odmieta kondóm

bozenka9532
5. jún 2022

@leacooper my fungujeme na prerušovanej 22 rokov a žiadne tehotenstvo mimo dvoch plánovaných...ale ono to záleží hlavne od chlapa,on sa musí vedieť ovládať a vedieť dostatočne zavčasu vytiahnuť....

petricka22
5. jún 2022

@leacooper to je tiez otazka, ako by si mala 15. Jasne, ze kazdy nechraneny sex moze skoncit tehotenstvom. A pokial mas z toho taku paniku, tak sa musis chranit… mam najradsej takychto precitlivelych muzov a zas vsetku zodpovednost prenechaju zene… trochu na neho pritlac.

nevenka
5. jún 2022

Akoze ja plne chapem, aky on ma problem. Moj muz mal takyto problem v kuse, nemala som z toho sexu vela. Moze to byt sirkou kondomu, ze ho prilis stahuje.
@leacooper pozerajte sirsie, mozno toto bude pricina.

Ale teda, nam sa nestalo za 19 rokov, co sme spolu, ze by som takto otehotnela, vzdy to bolo len zo sexu naplno.
Len ked je prerusovane, netreba mat druhe kolo v ten den, pre istotu alebo aspon kym nejde na wc, umyt a tak.
No ale ze nam to funguje, tak to pausalne nebudem odporucat.

kiki68
5. jún 2022

@leacooper mozno nelatexove alebo tenke kondomy, skuste objednat 001 alebo 002 okamoto. To je uz naozaj ze skvele v tom, ze je to ultra tenke a nepraskaju. Tiez ma napadlo istom prerusovanu suloz pharmatexom alebo niecim podobnym. Pripadne pesar pre zenu, tam uz je minimum sanci na nehodu.

guga79
5. jún 2022

@elizabet173 samozrejme ze je potrebná spolupráca oboch...ale keď spozná svoj cyklus, plodné a neplodné dní, meranie BT, bude vedieť, kedy ma obdobie poovulacnej neplodnosti, bude sa im obom ľahšie dýchať 🤭

nikha2809
5. jún 2022

@bozenka9532 no to je také tiež, aj môj sa vie ovládať ale u nás napr.som otehotnela z kvapociek lásky po tom čo sme mesiac nemohli kvôli operácií a chudák asi sa už potom moc tešil na to 😂

sasa1983
5. jún 2022

@leacooper ak to chlap vie robiť, pozná najmä dobre svoje telo, tak si Safe. Nie na 100%, ale jednoducho na veľmi veľa percent. Fungujete tak 4 roky. Koľkokrát ste mali sex a koľkokrát si otehotnela ? Si to vypočítaj. Keď to vynechajte počas plodných dní, tak budeš v pohode ešte viac. Štatisticky.

elizabet173
5. jún 2022

@guga79 len mat cast mesiaca sexualny post...no neviem, to by prekazalo aj mne, muzovi asi este viac

bozenka9532
5. jún 2022

@nikha2809 neviem, nám to funguje,klop,klop..a tiež mám teraz manžela v zahraničí, takže niekoľko týždňov abstinuje a potom to doháňame keď je doma a zatiaľ neželané tehotenstvo nebolo...a ideme aj po sebe dva krát...ale je pravda, že keby aj tak dieťa prijmeme.... takže neriešime čo by bolo,keby sa stalo...
Ono ide o to, či ozaj nechcem otehotnieť,lebo si to nemôžeme dovoliť,alebo ak sa stane, že otehotniem, dieťa prijmem.
Keď som mala 17, obrovský strach z tehotenstva,tak sme tiež používali antiku, kondóm aj prerušovanu,lebo strach bol obrovský a dieťa neprichádzalo do úvahy....
Čisto prerušovanu súlož sme začali používať, až keď sme vedeli, že dieťa by už problém nebol...

leacooper
autor
5. jún 2022

Ďakujem všetkým za rady ❤️ akože áno, zatiaľ sa za tie roky nič nestalo, pretože môj frajer sa vie kontrolovať a stihnúť včas vytiahnuť, avšak potrebovala som aj počuť, či neboli nejaké prípady, že aj keď stíhali muži včas vytiahnuť, či niekto z toho otehotnel (predsa tie predejakulacne tekutiny atd atd..).. no, nejde o to, že by môj frajer odmietal kondom, práveže ho chcel, aby ja som nemusela ničiť seba nejakými hormonalnymi antikoncepciami a itak by pre mna neboli vhodné, lenže to vravím, že vystriedali sme rôzne značky, rôzne veľkosti a predsa žiadny nevyhovoval v tom ohľade, že akoby jeho ehm na tu latku alebo niečo zle reagoval no… ale ďakujem za rôzne tipy, o ktorých som ani nevedela, určite sa za tým pozriem, nepočula som ešte reálne skúsenosti ľudí s inými vecami ako hormonálnou antikoncepciou a kondómou, takže ďakujem, že ste mi predstavili nejaké nové veci, ktoré si určite pozriem. Chcem, aby to vyhovovalo pre obe strany. Dieťa by ešte bola tragédia, akože nevravim, že by sme sa netešili, ale naozaj, chceme dieťa, keď sa o neho až budeme schopní postarať a byť dostatočne finančne zabezpečení, nezvládli by sme to v momentálnej situácii.

ailiba
5. jún 2022

@leacooper urcite treba riesit nejaku antikoncepciu. Aby si mala kazdy mesiac stresy, to je fakt nanic. A prerusovana suloz urcite nie je 100% antikoncepcia. Skus sa poradit s gynekologom. Alebo ako ti tu ine kocky radia.

dolce_principessa
5. jún 2022

@leacooper Ja tiez cely zivot fungujem na prerusovanej az jedneho dna som otehotnela ...a tiez bol partner skuseny a vedel sa ovladat 🤷🏻‍♀️

guga79
5. jún 2022

@elizabet173 je to najprirodzenejsia a najzdravšia antikoncepcia aká môže byť....a láska sa dá vo vzťahu prejavovať v období zdržanlivosti aj inak, ako len sexom......

elizabet173
5. jún 2022

@guga79 to máš síce pravdu, ale prečo sa obmedzovať, keď sa to dá zariadiť ináč, Chápem, že to niekomu vyhovuje, mne ani náhodou, veľmi by ma to obmedzovalo.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre