Bazálna teplota sa zvyšuje-môžem sa tešiť?

natalia_r
16. júl 2018

Pekny den vsetkym. Dnes mam 24. DC a bazalna teplota sa mi krasne zvysuje prilajam nahlad. Je toto normalne, alebo uz moze symbolizovat tehotenstvo? Dakujem za akykolvek nazor-pripajam foto

lienka737
16. júl 2018

Môže byť, ale aj nemusí. Ked bude takto hore 17 dní, potom sa môžeš tešiť 🙂

natalia_r
autor
16. júl 2018

@lienka737 Ale to uz mi bude aj MS meskat a mozem si rovno spravit test..Potom neviem ako je t myslene, ze bazalna teplota indikuje tehotenstvo skor ako tehotenske testy... Ale dakujem za odpoved

ikonica
16. júl 2018

@natalia_r ked bude hore aj v den ocakavanej ms, mozes si urobit test....

lienka737
16. júl 2018

@natalia_r tak ako píše @ikonica.
Tých 17 dní je už istých. Kde si to čítala, že BT indikuje skor ako test?

extempore
25. júl 2018

Ja keď som na 27 deň cyklu mala 37,1 a na 28 deň 37,2 už som tušila, že sa "niečo" deje :D ak teplota ešte tri-štyri dni bude hore, sprav test, už by mal byť pozitívny... držím palce

taskataska
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
natalia_r
autor
27. júl 2018

@taskataska nepoznas ma, nesud ma. Dakujem

ikonica
27. júl 2018

@natalia_r no ako pokracujes?

lal
27. júl 2018

Bazalna teplota vobec neindikuje tehotenstvo, len ak je zvysena 18 dni a viac. Hovori len a len o tom, ci prebehla ovulacia, nic ine. Mne sa casto stalo ze teplota vysoka este rano a za dve hodiny mrcha.

dadus_ka
27. júl 2018

@natalia_r 24dc je krate na posúdenie podla teploty, stale ma cas klesnut ale aj nemusi.

taskataska
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sono2
27. júl 2018

@natalia_r strašne závisí, aké máš grafy predtým. Podľa môjho názoru príliš nízke teploty, celkovo. Štítka je OK?
Meriaš na jedno desatine miesto? Či viac?

sono2
27. júl 2018

@lal by si sa čudovala. Samozrejme, že áno. Teplota krásne ostane hore, keby už normálne začala klesať. Sledovala som si graf aj testy.
Bazálna teplota je výborný ukazovateľ!

sono2
27. júl 2018

@extempore tiež som mala presne rovnaké teploty od 24dc. Samozrejme pozitívny test.

lal
27. júl 2018

@sono2 ja mam cosi namerane :-/ A zial, az ked sa teplota drzi, az vtedy je mozne hovorit o tehotenstve. Mne sa teplota drzala hore kludne aj 14 dni a potom bum. Proste na 10 dpo sa z toho zaver urobit neda.
Inak tie jej teploty sa mi vobec nezdaju nizke. Ja mavam po-ovu teploty 36,4 a nemam ziaden problem so stitkou, aj som s tym otehotnela.

sono2
27. júl 2018

@natalia_r indikuje tehu, samozrejme. Len nato, aby si to vedela s určitosťou, musíš mať ukážkové grafy mesiac čo mesiac rovnaké, kedy klesá Teplota v rovnaký deň, mať rovnakú lutealnu fázu. Z pravidla nastupuje ďalšia vlna vysokých teplôt, keď sa mimi uhniezduje, 5 dní po ovu. A chce to robiť grafy minimálne 6 mesiacov až rok.

sono2
27. júl 2018

Veď práve som tým aj ja chcela povedať, že to je hrozne skoro. A merane v posve rano? Po ovu 36,4?? Tak to prvýkrát počujem.

lal
27. júl 2018

@sono2 ano, dlhodobo tak nizke. Ked som bola tehotna, po-ovu som mala tusim max 36,7. Ono je dolezity len ten rozdiel, nie tie absolutne cisla.

sono2
28. júl 2018

@lal ja som sa práve stretla vždy keď boli nízke hodnoty bol problém. A aj V teórii ohľadom merania sa tak píše. Ale si výnimka 😀

natalia_r
autor
28. júl 2018

@ikonica dakujem za opytanie, hned na druhy den mi rapidne klesla, tak uz som vedela ze asi nic...a ma dalsi den ms. Skusime si dat mesiac teraz bez snazenia, len tak volny priebeh dat tomu a uvidime...🙂

evita2176
13. mar 2019

Ahojte viete mi poradiť? Máte aj vy také vykyvy? Meriam si BT prvý mesiac.... O babo sa snažíme už rok... O dve sme už došli.. ;( viete mi vysvetliť môj graf? Ďakujem

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre