Antikoncepcia a antibiotiká Zinnat. Môžem byť tehotná?

ela_24
10. júl 2012

Užívam antikoncepciu Mercilon Pred dvomi týždňami vo štvrtok mi predpísal doktor antibiotiká Zinnat.Povedal mi, že neovplyvňujú účinok antikoncepcie,ale v príbalovom letáku som sa dočítala že ho znižujú. Doužívala som ich v pondelok a v stredu som mala pohlavný styk s partnerom. V piatok ma začalo bolieť brucho a začala som krvácať, pričom menštruáciu mam dostať až o týždeň. Je možné že to spôsobili antibiotiká? môžem byť tehotná? kedy si môžem urobiť tehotenský test?

bubbble
10. júl 2012

hej moze to byt sposobene antibiotikami (to krvacanie), obcas sa to stava. Ale nemusi to automaticky znamenat tehotenstvo. Pre istotu sa do konca tyzdna chran aj inak, ked krvacas je mozne ze sa znizil ucinok... test by som si spravila po dobrati blistra napriklad 🙂

lucka1987
10. júl 2012

nemyslim, ze zinat je prave to antibiotikum, ktore by sposobovalo znizenie ucinnosti antikoncepce.. v letaku popisu vela veci, aby mali farma firmy chraneny zadok . ak si si nie ista, tak si urob test cca o 7 -10 dni, ale nemyslim, ze to bude liekom.. mozno skor chorobou

5laci14
16. apr 2019

@ela_24 mozes aj ja som brala ant zinnat a ostala som tehotna

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre