AHojky maminky,aké to bolo keď ste čakali svoje 3 tie dieťatko.Ako ste sa cítili keď ste zistili,že čakáte 3tie dieťatko.Ako Vám rýchle rastlo bruško?A aké to bolo keď sa narodilo?Zvládate to.Ďakujem.
@janulka1985 Tak ešte to nemám potvrdené od dr.Meška mi cca 8den,2 pozitívne tehu testy.Boľave prsia a bolesť podbruška.Mala som dosť stresové obdobie, ovuláciu som ani necítila že mám, inak stále viem kedy je.Minuly mesiac som malá tiež pozitívny test,ale to vtedy dr.povedala,že to neoraskol folikul či ako,na sono bruchá vraveli cysta,potom som dostala strašné silnú menštruáciu a že Hcg kleslo.Musim k dr.ci to bude tentoraz tehotenstvo alebo zase dájaky problém.
@janulka1985 ved si sprav test, vysledok by bol uz 100%ny
@janulka1985 po 2m uz by si mala kolajnice na teste.
Bol to šok aj keď sme 3 plánovali.
Boleli ma prsia tak som vedela ze sa čosi deje a potom už len pozitívny test. Brucho som mala pri všetkých troch rovnaké. Deti mali už 7 a 4 takže to bolo v pohode.
u nas to bol obrovsky sok, tri sme neplanovali, ale nemenila by som za nic, tehotenstvo rovnake vo vsetkom ako predtym, len som pribrala o 10kg menej 😂😂😂😂
@map0007ahoj, my mame 3-tieho pol rocneho chlapca,po 2 starsich (7 a 9 rokov) a je to take ozivenie 😊 ked som si potom spatne prehravala v hlave, mala som prve naznaky tehotenstva i ked sa to este nedalo urcit testom a aj som to jednoducho citila to zena citi ci sa to podarilo ci nie 😉 3. tehotenstvo na konci bolo pre mna prvy krat narocnejsie v porovnani s prvymi dvoma ale teraz je to fajn, v pohode sa to da zvladnut 🙂
@map0007 ahoj, my mame doma 4mesacne babo, tretie. Prvy ma 8,druhy 6. Velmi sme tuzili po tretom, no ked sa to stalo, chytil ma hrozny strach. Dost dlho mi trvalo, kym som sa znovu zacala tesit. Tehotenstvo bolo uplne ine ako dva predosle. Ale pribrala som asi najmenej. Momentalne som uz spat na povodnej vahe, dokoca - 2kg. A maly je zlaty, velmi sa z neho tesime, vsetci. Starsi synovia mi uz aj pomozu, postrazia, zabavia na chvilku. Som vdacna za nase deti, vsetky 3 😉
Ahoj, ja som momentálne v 36tt čakáme 3 neplánovane, doma mám už 11 a 9 r očné deti, vždy som v kútiku duše chcela 3, ale po vianočných návštevách u kamaratiek, čo sa im narodili bábätká som si uvedomila ako je nám už dobre, že máme veľké deti a chuť má prešla definitívne a chvíľu na to som zistila ze som tehotná 😁, bol to riadny sok, deti sa veľmi tešia na súrodenca a ja mam obavy ako to budem zvládat 😊
@map0007 tretie sme plánovali, ale obavy boli, že ako to zvládneme. Tehotenstvo ok, okrem vysokého tlaku, preeklampsiu som mala na hrane. Kvôli tomu som sa aj nalievala vodou viac ako pri prvých dvoch, s každým tehu to bolo horšie. Pri tom treťom som pribrala 23 kg a z toho mininalne 10 kg bola voda, lebo tých prvých 10 dní po príchode domov som každý deň mala na vahe o kilo menej. TUK by tak rýchlo dole nešiel. Bruško rástlo rýchlo ako pri druhom, predsa je len to tkanivo už povolené.
Prvy polrok po narodeni krpca bol dosť náročný, mám už 40 rokov a nemala som už toľko energie a chuti všetko riešiť, ako bolo pri velkacoch. Do toho škola, mladšia šla do prvej triedy, išlo jej to tahsie, bolo treba sa s ňou veľa učiť, to som pri staršom nepoznala. Lenže on bol teraz tretiak, vyrazne mu pribudlo ucenia, bolo treba sa odrazu aj jemu venovat. Do toho najmladší ako na povel vtedy ostal nervózny, tak naše učenie prebiehalo tak, že s umrncanym bábätkom na rukach som sa učila s mladšou, potrebovala aj diktaty navyše, do toho jej to islo veľmi slabo. Pomedzi to kontrolovať staršieho, pribudli diktaty na vybrané slová, nasobilka. Často sme skončili s učením, potom už iba večera a spat. Po polroku manzel zmenil prácu, začal chodiť 2x mesačne do Rakúska Ne.-St. , bolo to o hubu. Som rada, že to už máme za sebou. Vždy som mala po ruke persen, keď som už mala neovladatelnu chuť jacat a jacat a jacat. ....
Teraz ma drobec 1,5 roka, škola už nebude až taký problém, dcérka sa veľmi zlepšila a 2.ročník je z tých menej náročných. Manzel zase zmenil prácu, tak je schopný velkacov vyzdvihnúť z druziny a pomôcť aj s prípravou do školy. To bude pre mňa luxus.
Takze ak máš dobre zázemie, pomoc, nemáte ťažkosti s učením, určite to v pohode zvládneš 😉
@saluda no tak ste si prešla teda.Tiez m prvacku,teda už bude 2 hačka, tiež som sa jej musela venovať dosť, snáď to bude v druhom lepšie.Sama som s nimi skoro stále hoci manžel robí od rána do večera.Sem tam pomohol sa poučiť,ale inak stále ja.Babky nemajú čas pracujú,ale tak dúfam že zvládnem.Starsia mi pomáhala aj s mladšou.Aj teraz sa konečne aj zahrajú.😃
@janulka1985 je tu vidieť ducha.vyskusajte ešte neskôr test, známa tiež malá ešte menštruáciu a predsa bola tehotná.držim palce nech je to tak ako si prajete.😉Dajte vedieť ako to pokračuje.
@map0007 ani my sme nemali pomoc od babiek, všetko bolo na mne. Manzel sa snažil, ale nedalo sa mu veľmi, často pri nás proste nemohol byť.
Kým sa tvoje malinke narodí, bude starsia končiť ďalší ročník a mladšia pôjde asi do škôlky. Prvé týždne po pôrode drobec prespi, to bude ešte dobre, potom budú prázdniny, za ten čas sa nejak utrasiete a môže zase začať škola 🙂 . V tretiaku tie vybrané slová a nasobilka, prirodoveda a vlastiveda, pribudne ucenia, ale nám sa osvedčilo pravidelne sa pripravovať na každú hodinu a dalo sa to zvladnut
ja som tusila ze som tehotna, ani test som nepotrebovala, lebo.mi bola zrazu stale sialena zima.. aj som sa tesila, aj som sa moc bala ake to bude.. doma som mala vtedy 3r syna a 2r dceru, tretie sme si planovali, ale dlhsie nechodilo, napriek tomu ze som chcela som si nebola ista ci to je fakt to spravne - tak som to pocitovala na zaciatku kazdeho tehotenstva.. brucho mi rastlo rovnako ako pri prvych dvoch tehu, menej som vsak celkovo pribrala a citila som sa hrozne cele tehotenstvo.. (bolo to moje najnarocnejsie tehotenstvo aj rizikove, ale aj som sa moc zle.citila.. ale zase najlahsi porod zo vsetkych troch)
ked sa narodil, nebudem.klamat narocne to bolo, bol dost a aj je uplakany a nervizny.. ale on ma proste taku povahu.. zvladla som, zvladam stale, sice asi nie vzdy ukazkovo, ale nie som dokonala a nikdy som ani nebola a nemyslim si ze by som mohla vychovat dokonale deti, len sa snazim nech z nich vyrastu dobri ludia..
svoje deti povazujem za moje stastie, som stastna ze mi boli dopriate tri relativne zdrave deti a tak sa nestazujem, hoci obcas toho je moc, ale to pri detoch tak byva...
drzim palce k tehotenstvu..
To ako co bude rast brusko, to sa asi neda nejak povedat, ci to pojde rychlejsie alebo nie. Podla mna zalezi hlavne od toho, ci ste este aspon malinko planovali alebo nie. Ak su hviezdy k vam naklonene, takto bude podla mna super
@janulka1985 už veľmi nepamätám,ale viem že menštruáciu malá cca 3 mesiace.A že im nesedelo porovnanie plodiku s poslednou menštruáciou, keď stále malá.Viem že ju potom dosť dr.sledoval.A dal lieky na podporu duphaston, viem že ich bralá lebo aj ja som ich dostala vtedy.Neviem všetky okolností,ale viem že to bolo zo začiatku divné,ale má zdravé dievčatko 🙂 Držím Vám palce aby ste sa aj vy tešili čo najskôr 😘
@janulka1985 AHojky vidieť tam ducha 😉
Bola ste už u dr.?
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@map0007 ja ti sice z vlastnej skusenosti neodpoviem, ale ked som mal 19, narodil sa mi najmladsi brat. Teraz ma 6 a ja 26. Nejaky super bohati sme neboli, skor naopak, my vsetci traja sme studovali a do toho prisiel posledny surodenec, takze boli to jatky. Ale som rad, ze existuje 🙂