Vsade pisu nieco ine.. Ma v tom niektora z vas jasno a vie mi poradit? MS by (ne)mala prist zajtra a krcok mam dole a je tvrdy a dlhy lebo ked po nom prechadzom prstom tak citim aky je tvrdy a ako je vysunuty do posvy. Vie mi niekto poradit ako vyzera krcok pred menzesom a ako pred tehu? Ci je otvoreny alebo zatvoreny neviem posudit kedze som uz raz rodila ale ze je dole tak to viem urcite lebo pocas ovulky je strasne vysoko. Dakujem pekne
mám 4 deti, ale toto som ešte neskúšala. to ma teda ešte nenapadlo. takéto odborné záležitosti som nechávala pre gyn. Ja ani neviem že mám nejaký krčok.
Ty sa vyšetríš aj sama, už len recepty si zohnať, pečiatku si vyrobiť a ideš....
@anjelik87 v tehu je krcom dole, zatvoreny a tvrdy. Pred nastupom mrchy postupne zmakne, skracuje sa a vysuva sa vyssie.
@bonaqa2013 ak nemas co k teme dodst, nekomentuj. Symptotermalna metoda ti asi nic nehovori
@bonaqa2013 tak pre niekoho odborne a pre nas co sa tym zaoberame tak mi to pride normalne. Ale pobavila som sa 😀
A ano, pred mrchou jemkrcok ako pocas ovulky. Vzadu, tazko nahmatatelny, makky
@magic08 kazdy ma pravo vyjadrit nazor a tiez som toho nazoru ze to ma zistovat gyn...teda posupat si tam mozte aj same alebo vase polovicky ale riesit podla toho ci som tehu mi pride divne....
@anjelik87 nie, skracoval sa vzdy rozne, ale ja som neriesila moc krcok. Vzdy som sa podla teploty orientovala. Krcok som nesledovala pavidelne, len ked mi info o hliene a teplote neboli moc jasne.
@petulda333 praveze poloha a stav krcka ma v tehu dost podstatnu funkciu. A da sa podla toho na konci cyklu predpokladat, ci moze byt zena tehotna alebo nie. Taktiez na zaciatku tehu, ak napr zacne zena spinit, tak jej stav krcka moze napovedat, ci to moze byt vazne alebo nie. Ale to sa musi sledovat pravidelne a musi sa poznat dokonale. Samozrejme nevynechat lekara pri probleme. Ale symptotermalna metoda vie vela naucit
@magic08 moze napovedat....neviem ako ti vysvetlit ako to myslim ale casto tu zeny pisu:je mi zle,vraciam,meskaju mi kramy som tehu??!!!vies spoliehat sa nato...no to je take...preto pisem nechat to na odbornika....ja som o tom tiez nepocuka este...ale nevravim ze to je zle...len sa nato 100%netreba spoliehat
@petulda333 jasne, ale tu nikto o 100% -nej spolahlivosti nehovori. Moze napovedat, napomoct lepsie citat, ak teplota ahlien su v nesulade. Symptotermalnej metode sa venujem niekolko rojov, sama na sebe 🙂 a v mojom pripade mozem povedat o 95%-nej spolahlivosti 🙂
@magic08 a prečo by som nemohla, však som povedala čo si o tom myslím. Som predsa na fóre. Musíš s tým rátať že tu ľudia povedia čo si myslia. Uvedená metóda mi nič nehovorí. A mala by?
@bonaqa2013 autorka sa nepytala na to, co si o tom myslite, ale na skusensoti. A kedze, ako si sama uviedla, ze ani nevies ze mas nejaky krcok, tak naco tie vysmesne poznamky k samovysetreniu, receptom a peciatkam? Ak by si uvedenu metodu poznala, bolo bu ti jasne, ze zenska posva nie je len cierna diera
@magic08 a ku gyn chodíte s čiernou dierou na konzultácie. Či?
@bonaqa2013 ty si nejaká humoristka 😀
@bonaqa2013 predstav si ze chodim..
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Na začiatku tehu krčok stvrdne a zosunie sa dolu.