Je mi to trochu trápne ale nemám s tým skúsenosti...Chcela by som si ho nahmatať kvôli tomu že mám podozrenie že som tehu .. a ževraj sa to dá podla toho zistiť Ďakujem za každú odp.
Ak si myslis ze si tehu sprav si test. To mas najistejsie. Ale ak aj napriek tomu chces skusat ten krcok tak to skus v stoji napr pri vani s tym ze jednu nohu si vyloz na vanu daj dnu prsty co najhlbsie a mala by si na dne posvy nahmatat gulocku. Je to velke asi ako zalud penisu. Ak si tehu Krcok by mal byt nizko (lahko nahmatatelny) tvrdy a zatvoreny. Vo svojom strede by mal mat ciarocku. (Otvoreny je vtedy ked si vies do neho vlozit spicku ukazovaka).
Ja len takú drobnosť, tú spomínanú čiaročku v krčku maternice (označuje ako bránka) je možné nájsť (nahmatať) len u žien, ktoré už rodili (samozrejme cez pošvu, nie cisárskym rezom). U "nerodiček" by som radila pátrať po malej jamke v jeho strede krčku. Inak platí už povedané: počas (fyziologickej) tehotnosti zostáva kŕčok maternice pevný, uzatvorený a nízko (bližšie k vchodu do pošvy). A prosím o dôraz na hygienu, sama nie som veľkým fanúšikom "samohmatania" kŕčku maternice, kvôli riziku infekcie, ak sa to robí "halabala". Držím palce! 🙂
21. storočí mame aj jednoduchšie ako zistiť ci si tehotná, napr. ocikat test, teda aspon mne sa zo zdá jednoduchšie a istejšie ako seba samu vyprstovat
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
pozri aj do Googlu....ako nahmatat krcok maternice...tam ti vyhodi vsetky instrukcie aj pri tehu 🙂