Ako sa dá "omylom" otehotnieť?

27. apr 2023

S manželom rozmýšlame nad tretím dieťatkom ale sme na vážkach či áno alebo nie kvôli tomu že naše 2 deti nám dávajú aj tak dosť zabrať niekedy :D ale nie to som chcela.
Hovorila som manželovi, že by bolo super keby to osud za nás rozhodol a podarilo sa nám to tretie "náhodou" avšak obaja sme sa zhodli že nechápeme ako sa niečo také dá, keď my sme spolu 10r a nikdy sme nemali pochybnosti či náhodou nemôžem byť tehotná veď predsa ja viem kedy mám plodné dni a manžel zas vie kedy prerušiť.... :D tak nechápem ako sa dá dieťa spraviť náhodou alebo omylom alebo neplánovane :D prosim o skúsenosti

luccija
27. apr 2023

Tak nie každý muž vie kedy prerušiť, žena môže mal plodné dni aj viac x.Po ATB či brušnej chrípke môže byť oslabená ATB, posunie sa špirála či ty chces radu ako "omylom", otehotnieť?🙂

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
cocolino234
27. apr 2023

Veľmi jednoduchá odpoveď - nie každý to vie, chce vedieť. Neplánované tehotenstvo je v 99% prípadoch z nedbanlivosti pri nechránenom sexe a pri chránenom je to z dôvodu nesprávneho používania ochrany, kedy sa ochrana poškodí a ejakulát sa dostane ďalej.

A potom je tu to percento, kedy aj keď robíš všetko správne, tak otehotnieš z predejakulátu alebo zlyhá antikoncepcia.

lucka1999
27. apr 2023

Aj môj manžel presne vedel kedy prerušiť a bol si sebou istý... A tak nám teraz beha po dome jeho istota... Už 8.rocny syn 😉... Pri dcérke sa mi zas posunul cyklus a bolo ďalšie bum 😉 ale som za nich neskutočne vďačná

iwesska
27. apr 2023

Vsak chodte naplno cely cyklus a ak mas otehotniet,tak otehotnies,ak nie,tak nie.Ako inak to chces spravit "omylom". Duch svaty ze by ta v noci smykol?😂

tianna
27. apr 2023

Dá sa z predejakulatu.. ale osobne si myslím že toto je reálne len u naozaj plodných párov, lebo keď idú naplno rok, dva, päť a až potom splodia dieťa nemyslím že takým párom by na to stačila jedna kvapka.. napríklad u nás to riziko je a preto už ochrana typu dávame si pozor neprichádza aktuálne do úvahy. No ja som na tom tak že stačí aby sa muž na mňa pozrel a som v tom.. 😆

elisebah91
27. apr 2023

Nohodou sa dá, keď ste obaja v nálade a nedate si pozor 😁 sesternicin prípad...naladicka u oboch z rodinnej svadby a je tu tretia dcéra...

zuzinka888
27. apr 2023

Tak nie kazda sleduje plodne dni a nie kazdy chlap vie alebo chce vytahovat. A poniektori si to v opitosti ci dokonca aj za triezva rozdaju v praci, na vecierku, ci party a o kondome niekto este ani v dnestnej dobe nepocul. Staci?

lucia147852
27. apr 2023

Dáme si pozor nie je ochrana. Sú páry, ktorým to aj 10 rokov vychádza a odrazu im "dám si pozor" plače v kočíku. Takisto môže byť chýba kondómu napr. Nič 100% neexistuje, jedine abstinencia. Takže nekrič hop, keď ste ešte tiež nepreskocili

sisaka
27. apr 2023

Za 30 rokov, sa nám nepodarilo žiadne omylom, vieme, čo robíme - mame dve deti, cielene, plánovane počaté, na prvý pokus (to keby chcel niekto pochybovať o našej plodnosti) .
Súhlasím s českým porekadlom - kto umí, ten umí a kto neumí tlačí kočárek.

viestta
27. apr 2023

Ked niekto pouziva nespolahlivu antikoncepcnu metodu. A otehotniet sa da aj pri takej, ktora statisticky vychadza ako dost spolahliva.

petamich
27. apr 2023

och takych uz bolo, co zarucene vytiahnu 🙂 a potom sa napr. muz pripil, reflexy spomalene a bum - to je len jeden priklad

annm81
27. apr 2023

Jednoduchá odpoveď
1. ak je človek nezodpovedný
2. ak je ožratý tak, že nevie, čo robí (teda zasa nezodpovedný)
3. ak nedával pozor na biológii v ZŠ
4. ak si nevie nájsť informácie o spoľahlivosti tej ktorej antikoncepčnej metódy a nevie si spočítať, aká je kombinovaná spoľahlivosť použitia viacerých týchto metód (nespadáš do tejto kategórie, keď spomínaš prerušovanú súlož a plodné dni?)

Ponechávam bokom situácie, keď žene niekto zamieša do drinku drogu, alebo ju rovno aj bez toho znásilní - to nie je omyl, ale zločin.

nevenka
27. apr 2023

My sme spolu 20 rokov a takymto omylom, ze z prerusovanej, som nikdy nebola tehotna. Vzdy som otehotnela len vtedy, ked sme sli naplno a mame 4 deti, takze plodni sme dost.
Tretie babo bolo presne takto "omylom", Boh to za nas zariadil, lebo sme boli nerozhodni. Ale pomohli sme tomu tak, ze sme sa spolahli na to, ze podla teploty som ovulaciu mavala najskor 17-ty den cyklu, najneskor 23.den cyklu. No a pre nas bol bezpecny sex naostro aj 10ty den cyklu, s odretymi usami aj 12-ty. No a vtedy pocas karanteny na jar 2020 sme to teda riskli 12-ty den, ja som bola v tom, ze je to "len" 11-ty, ale tak ze hadam sa nic nestane. A v ten cyklus sa mi ovulacia posunula na 14-ty den a mame z toho chlapceka. Dievcatko mame z cyklu po prekonani covidu, ja som ovulaciu este len cakala, teplota bola nizka a ziadny naznak, ze by ovu mala prebehnut, ziadny hlien. Teplota mi stupla az 25-ty den cyklu, vyzeralo to na ovu na 24.den cyklu. No a uz som bola tehotna. Tiez to bol sex 10-ty den cyklu, ovu pravdepodobne prebehla 15-ty den, podla intenzity ciarky na teho teste 25-ty den, teda 15 dni po styku.
@autorka tak ak chces tomu pomoct a merias si teplotu a vies, kedy mavas ovu, tak chodte naplno 3-5 dni pred ocakavanou ovulaciou a uvidis...U nas z posmyknutia nikdy nic nebolo. Len takto...😉.

lauriik
27. apr 2023

Ja som to tiez nechapala az kym som tak neotehotnela. 🤷🏼‍♀️ My sme stale isli prerusovanu suloz roky, ci boli plodne ci neplodne dni a proste som jeden mesiac ostala tehotna. Ci z preejekulatu alebo mozno ked sme dali 2 kola po sebe (a to sa muz umyl aj vycural) neviem. Ale pochybujem ze sa to stane len tak, ze to chces.

basska_b
27. apr 2023

Mne vzdy napadne toto 🤣

h2
27. apr 2023

No napríklad tak, že budete mať sex mimo tvojich plodných dní, manžel vytiahne včas a aj tak budeš tehotná.

basska_b
27. apr 2023

Hmm, ja som pocula taky vtip, ze co je najvacsia loz muza na 3 slova? "Dam si pozor" 🤭🤭

zafir01
27. apr 2023

Ja som otehotnela štvrtý krát "nechtiac"
Mame 2 synov. Jedno dieťatko som rodila mŕtve.
Hovorila som si, ze tretie (resp. Štvrté) by som chcela len vtedy, ak budem túžiť po bábätku akéhokoľvek pohlavia, nie len po dievčatku, ktire mi zomrelo..
Muž bol toho istého názoru. Mala som 34 rokov. Hovorili sne si, že si urobím ešte aj vš, aj prácu som si našla. A ze čas ukáže, či výhra pohodlnosť, lebo áno, mat dve deti (vtedy 10 a 4 r)...je fajn, najmä keď už sú samostatní... Alebo príde nejaká túžba.
A o mesuac som si našla pozitívny test.
Otehotnela som na 30 deň cyklu, ktory bol dovtedy pravidelný. Pocitovo som myslela, že kazdou hodinou mi príde menzes. Takže sme neriešili ochranu.
Neprišiel... Ten pocit, bolesti a príznaky... To bola ovulácia na 30 DC.. Pričom ozaj môj cyklus bol dovtedy ako hodinky. A na 28-30 DC som vždy maká svoje dni.
Takže týždeň pred prijímačkami do školy a mesuac po nástupe do prace, som v 35r nečakane začala riešiť moje štvrté tehotenstvo, za ktore sme obaja s mužom nesmierne vďační. Pretože už rok sa cítime obaja úplne komplet. teraz tu mam pri sebe okrem 2 chlapcov aj naše 1 ročne dievčatko, ktoré bolo síce ako jediné z našich detí neplánované, ale za to veľmi chcené a ľúbené od prvého dňa, ako som si našla pozitívny test.

drahomirrra
27. apr 2023

Tu sa nedockas normalnej odpovede 😂😂 Tu su vacsinou take, co nevedia ako, neplanovali (len nahodou koncil rodicak) a sup, bolo babo. 😂😂😂 Jak 16 rocne standy.
A nie, ani ja nechapem, ako sa to da. Vyssie napisala @sheila121 trefnu odpoved.

yvanielka
27. apr 2023

Ja som si tiež minulý rok v júli myslela, že nemám plodné dni a to sme boli tiež vyše 10 rokov bez "nehody" 😀
Ale tak nám sa všetky deti podarili na prvý krát, takže musíme dávať extrémny pozor. Okolo mňa manžel prejde a som tehotná.

mikadooo
27. apr 2023

Praskol kondóm. Bola som dosť na nervy, tretiačka v škole, priateľ detto. Na druhý deň som si spravila tehu test, bol negatívny, tak som si vydýchla 😂😂😂. Našťastie sa naozaj nič nestalo a až po pár rokoch som zistila, že ten test nemal žiadnu výpovednú hodnotu. @autorka - tak napríklad takto... Ďalšia možnosť - v rámci predsvadobnej prípravy sme absolvovali aj prednášku v zmysle plánovaného rodičovstva "po kresťansky". So snúbencom sme sa následne rozhodli, že okej, sexujeme s kondómom a ja si budem sledovať hlien. No po 6 mesiacoch som nebola o nič múdrejšia ako predtým😄, či mám hustý alebo riedky alebo žiadny, alebo čo, proste mne sa to zdalo stále plus mínus autobus to isté 🤭, takže potom sme sa na to vybodli a zas som začala brať antiku ako predtým 🤭. Každopádne, verím tomu, že existujú ženy, ktoré svojmu hlienu "rozumejú" a potom zrazu len začne rásť bruško🤷. Takisto poznám jedno dieťa počaté "zaručene" počas neplodných dní... A tak. To vytiahnutie pred vyvrcholením - no, predpokladám, že tie kvapôčky lásky môžu tej "náhode" celkom šikovne pomôcť. Tak uvidíte, možno príde prekvapko až o trebárs 5 rokov 😉. Veď stačí aj raz, keď sa zadarí, či nie?

lelelienka
27. apr 2023

Nuz, na antikoncepciu v style viem kedy mam plodne dni a manzel vie, kedy prerusit, by som sa ozaj nespoliehala 😂

fineta
27. apr 2023

Rozumiem otázke a aj Vašim skusenostiam..... Také tehotenstvo sa môže stať napríklad, keď obaja vedia čo robia a kedy robia, ale v podstate v tej ich prijemnej chvíli sú okolnosti, ktoré napovedajú, že ak to príde, tak sa nič nedeje, práve naopak, bude to super. Ak k tehotenstvu nedôjde, tak tiez nevadí a aj táto možnosť je ok s tým, že všetko je ako má byť. 🤷‍♀️

kiwi3
27. apr 2023

poznam par, ktory uz mali dve decka v teenagerskom veku a potom zrazu po 40-tke "bum" dalsie dve. vraj neplanovane. tiez tomu nejak nerozumiem.

fineta
27. apr 2023

@kiwi3 Bohu nie je nič nemožné 🍀😇

zuza265
27. apr 2023

Napriklad sa ti posunie ovulacia skor o com vlastne skor nevies, nasledne muzova kvapka lasky 🤷🏼‍♀️ vsak normalne dokazane veci🙂 a nehovor hop kym nepreskocis. Kolko deti chodi po svete co roky sa takto spoliehali, ze muz vie kedy vytiahnut a zena si pozna plodne dni a bum stalo sa🙂

andrejka1974
27. apr 2023

Poviem ti môj príklad mala som vnutromaternicove teliesko,aké proste moja maternica ho vypudila neviem ako ale stalo sa a môj muž mi vraví si tehotná a ja že čo si sa zbláznil a on však si urob test a vermi bola som takže nie vždy je všetko stopercentne a stane sa ale ak chcete ďalšie dieťatko tak sa milujte pravidelne nemyslite na to a príde skôr ako si myslíš nerátajú plodné dni však sa to môže posúvať ja som otehotnela aj tesne po menštruácii aj v strede počas plavby h dni ,proste u mňa to bolo rôzne

drahomirrra
27. apr 2023

@fineta Ale tema je skor o tych, co dieta neplanuju a “nahodou” sa stane, nie o tych, co su otvoreni tehotenstvu a v zasade im nevadi, ak pride babo. 🙃🙃

jaroe
27. apr 2023

ak chceš otehotnieť náhodou teda, že nie cielene, tak sexovať mimo plodných dní a muž si dá pozor. Ak chcete tej náhode pomôcť trochu viac, tak mimo plodných dní a muž si nedá pozor. Alebo ešte ďalšia kombinácia, celý mesiac aj v plodné dní, s dávaním si pozor😀. Tak si vyber. Ale v podstate aj ked pôjdete naplno celý mesiac resp. nebudete riešiť plodné a neplodné dni, bude tehotenstvo v podstate náhoda. Otehotnenie nie je samozrejmosť. Žiaľ.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre