Ako je to vlastne s Hcg?

1dina1
11. nov 2015

Milé mamičky. viem ze je to donekonečna omieľana téma ale prosím, vypocujte si aj mna. Zabudla som si vziat 2 dni antiku a mala som nechranený styk. bolo to 30-31.10 . viem ze je to velmi skoro.. ale predvcerom som si urobila test , lebo ma stale boleli vajecniky a maternica. Vyšiel mi slabučky duch. Videla ho aj kamaratka zretelne.. urobila som další ktorý bol neg. Včera ráno som si urobil a azase tam bol dúšík. Síce slabučký ale bol .Dnes som sedela uz hodiinu pred príchodom gynekologa v jeho čakárni so slzami v očiach, 2 dni nevyspatá, bledá a roztrasená. Vyrozprávala som im toto všetko. Povedali mi ze sanca tam je aj ked malá a v takto skoro sa to este nedá zistiť. Na ultrazvuku nic samozrejme..no brali mi aj krv.. taka som bola rozklepana ze si doktor aj sestricka mysleli ze skolabujem. 😅 tak mi pošepkala sestrička ze nemusim cakat do rana , mam jej zavolat teraz. Pred hodinou som snou mala rozhovor : Slečna, tak našli sme Vám v krvy hcg ale málinko . konkr. 2. Takže ZATIAL nemozeme hovorit o tehotenstve. Baby, tak mám teraz otázku. Pokial viem Hcg sa vysskytuje v tele po oplodnení vajíčka. Oplodnenie vajícka trva aj 3-4 dni. takze ja mozem byt cca tak 4 -5 dní po oplodnení. Ten hormon sa vykytuje aj volne v tele? alebo sa zacne tvoriť len po oplodnení. Mam takého tušaka ze preto mi to takto podala lebo vedela ze by som sa asi zrutila. Povedali mi ze sa mam vratiť za 2 aj viac tyzdnov. POmozte mi baby prosím uz ssom z tohto šialená!

lusyke
11. nov 2015

http://www.fertility.sk/sk_SK/sk_SK/plodnost-a-...

uplne dole je odpoved na tvoju otazku.

1dina1
autor
11. nov 2015

takze to znamena ze ked sa mi to uz vyskytuje v tele, nieco sa tam diať musí, však?

lusyke
11. nov 2015

pockaj par dni a sprav si test znova. Ak bude ciarka silnejsia tak je to jasne...

1dina1
autor
11. nov 2015

@lusyke dakujem 🙂

lusyke
11. nov 2015

@1dina1 No kedze to test zachytil tak tu vyssiu hodnotu hcg pre nieco mas. Je to bud tehotenstvo alebo zdravotne problemy (napr. tumor).

1dina1
autor
11. nov 2015

@lusyke chvalabohu nemam ziadne zdravotne problemy. Bola som na vyšetrení a som v poriadku. No musím počkať... nemam na výber len čakať a nervovať sa :D

lusyke
11. nov 2015

@1dina1 teraz este pozeram ze pises ze ti namerali hodnotu 2,0. Preto ti to este nepotvrdili, musi to byt aspon 5,0...Ale ak si tehotna tak to narasta hrozne rychlo. Len nechapem ze taku nizku hodnotu zachytil ten domaci test. Vydrz par dni a uvidis.

lucianka222
11. nov 2015

@1dina1 Je dost vysoká šanca, že si tehotná... Zatiaľ všetko hraje proti Tebe - teda, pokiaľ je to nechcené tehotenstvo, čo je dosť zrejmé... Nechcem sa Ťa dotknúť... Ale dosť ľahkovážne ste sa s partnerom zachovali, pokiaľ dieťatko nechcete a treba niesť následky... Ak to nakoniec tehotenstvo nebude, alebo sa dobre neskončí, treba sa z toho poučiť...
Verím, že je to teraz ťažké, no hlavu hore, kráčať vpred... Prajem Ti všetko dobré a nech to dopadne ako si želáš. ;)

1dina1
autor
11. nov 2015

@lusyke ten test som si musela vybojovat. Povedal mi doktor ze ej to zbytocné zatial.

limetka69
11. nov 2015

Par dni si musis pockat, mam pocit, ze sa velmi netesis. Vela tehotenstiev konci skorym potratom par dni po meskani mrchy, zena to nemusi ani tusit ked si nerobi test. Ja som mala hcg 12 a potratila som v 5 tt cca

1dina1
autor
11. nov 2015

@lucianka222 dakujem za odpoved. Ano, chyba je na mojej strane. zabudla som na tabletky. :( povedala som, ze ked to ma prist tak nech to príde. Vychovať sa nebojim aj ked sama, len ta neistota ma užiera. Proste chcem vediet verdikt , ktorý mi este nikto nevie dať. Som strasne netrpezlivá.

1dina1
autor
11. nov 2015

@limetka69 V mojom prípade neistota a strach z buducnosti zatieni aj to ze by som sa mozno aj potesila. Kedze vek na to mám..len ten moj "vsťah" nerozkvitá, preto tá nervozita. 🙂

limetka69
11. nov 2015

@1dina1 no co vies? Mozno kvitnut zacne 🙂 babatko je dobry dovod. Na tvojom mieste sa ukudnim a neocakavam nic, lebo budes sklamana. Ja som sa tolko krat bala, ze som v tom a ked som nebola prisla depka, ale strasna 😀 Sama som nevedela, co chcem. Ked spm chcela sa nedarilo, a ked sme sa nesnazili ta to prislo a ja som mala nervy, ze prave teraz ked nechcem....ale rychlo ma to preslo, tesim sa na moj poklad a neviem sa dockat 🙂

1dina1
autor
11. nov 2015

@limetka69 mam este 13 dni do menstruacie. az ked mi bude meškať, urobim si test. Musim to dovtedy vydrzať. praveze mam raz pocit ze sa nieco deje.. potom si spomeniem na to ze sestrička povedala ze zatal je to negatívne.. apotom sa zacnem cítiť akoby som mala rozdvojenu osobnoť a dam si radsej kocku čokolady :D

limetka69
11. nov 2015

@1dina1 ako sestricky ber s rezervou, mne povedala pri hcg 12, ta daco tam je ale to ani,neni tehotenstvo, a nemam chodit, to som zacala krvacat, o mesiac ma dr tak sprdol, ze az, ze kde som bola, ze to je potrat. Sestricky nemaju skolu, ale rady mudruju. Dr povedal, ze ak hormon jevtele, je to tehotenstvo 🙂 tak prajem pevne nervy

1dina1
autor
11. nov 2015

@limetka69 dakujem pekne za odpoved. citim sa lepšie ked sa o tom s niekym bavim 🙂 urcite sem napisem ked budem vediet na isto 🙂

lucianka222
11. nov 2015

@1dina1 na dobre veci sa caka ;) ak je to ozaj tehotenstvo, ver mi, ze nebudes lutovat ;) ak sa rozhodnes si nechat aj ked budes sama ;) drzim prsty... 🙂

lucianka222
11. nov 2015

@1dina1 Este mi napdlo... Pri prvom tehu som proste citila, ze som tehu... Testy negativne... Isla som v ramci prevencie z prace na RTG pluc, v den RTG som si robila test, lebo mi MS meskal tyzden... A mals som tusak... Nic, negativny. Tak som bola na RTG a ostatnych vysetreniach. Po tyzdni, ked som v praci po nocnej zvracala som si po ceste domiv kupila test a doma uz boli jasne // ;)
O strese z toho RTG a vplyvu na babo nehovorim, je to iny pribeh... Chcela som len podciarknut intuiciu, ktora je super... A potvrdila sa aj pri druhom... ;)

zuzka276
11. nov 2015

@1dina1 súhlasím s lucianka222 , nebudeš ľutovať! ak je to tehotenstvo.

1dina1
autor
12. nov 2015

@lucianka222 praveze aj ja mam ten pocit a kvoli tomu pocitu s myslim ze mi šibe proste. Takto.. kedze mam hcg 2 podla teba moze ist o velmi rane zacinajuce tehu? alebo je to normálne , ze mám v tele hcg. toto ma najviac zaujima a nikde neviem najst odpoved. mozem byt asi 7 dni v tehu ak som. zodpoveda to tomu?

chmurkaxy
12. nov 2015

@1dina1 ahoj,bežne sa berie tehotenstvo od 10 vyššie,aj v centrách asistovanej reprodukcie. Lebo hcg má každa z nás, závisí jeho hladina od dna cyklu,okolo ovulácie zľahka stúpa. Takže to môže a nemusí byť.
Ja mam napríklad +- 6 počas mesiaca.
Takže ešte nestresuj,kúp si test,vyskúšaj a uvidíš. Prípadne,keďže sa zdvojnásobuje každé 2 dní,o štyri dni kúp digitálny test a uvidíš. Držím päste!

chmurkaxy
12. nov 2015

@1dina1 aha,a ešte som chcela,že ak nepraskne folikul a neuvolni vajíčko počas ovulácie,ďalej rastie a stane sa z neho cysta. Väčšina z nich odíde sama s menštruáciou. Tiez produkujú,resp zvyšujú hcg.

1dina1
autor
12. nov 2015

@chmurkaxy dakujem velmi pekne za uspokojivu odpoved 🙂 🙂

lucianka222
12. nov 2015

@1dina1 Podľa mna moze nakolko MS este len mas dostat. Vacsina caka a netestuje sa takto skoro... Pritom vznika sj vela 'falosnych' tehotenstiev... ;) V kazdom pripade som zvedava, tak daj potom vedier ako si dopadla ;)

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre