Som tehotná, zajtra by to mal byť 5.týždéň, necítim sa nejako extrémne zle, akurát mám bolesť v podbrušku, ktorá prichádza a odchádza. Trvá to krátko, ale je to akoby intenzívna menštruačná bolesť, teraz sa pridáva aj nepríjemná bolesť krížov (od dňa očakávanej menštruácie). Hovorím, sú to také krátke intenzívne prejavy, nič iné okrem toho nemám zatiaľ. Volala som dnes lekárke, aby som sa objednala, no dala mi termín o týždeň a povedala "Ak budete cítiť bolesti, pribehnite hneď." Povedala som, že mám bolesti, ale skôr ako tie menštruačné, nič hrozné zatiaľ, a ona zasa zopakovala, že mám dojsť ak to bude silné. Moja otázka teraz znie, ako zistím, či to je normálna bolesť alebo nie? 🙈 Som prvý krát tehotná.
Ak máš pochybnosti, tak radšej choď ku lekárke. Prípadné mimomaternicové tehotenstvo je dobré identifikovať čo najskôr.
Tlaky a tahanie su ok, krce nie su ok. Tie pocity budes mat cely prvy trimester...
Ďakujem baby, no práveže som pochybnosti ani nemala až pokiaľ mi nepovedala, že keď budú bolesti nech dojdem. Tak bolesti sú, ale skôr identické ako pri PMS. Na chvíľu to dojde, cítim takú bežnú PMS bolesť v podbrušku, krížoch, naliaté bolestivé prsia a potom to zasa odíde. Trvá to vždy chvíľku.
Menštruačné bolesti sú ok, budú ta sprevádzať pravdepodobne celé tehotenstvo, bolesti krížov žiaľ tiež 🙄Ja som mávala také, že som mala chuť skriabat steny, tentokrát sa mi vyhli (zatiaľ).
Ked su bolesti ako pms,tak to je v poriadku.Ked su to uz silne bolesti na tabletku,tak to uz moc nie.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Ak je to také občasné, kratke, "nič hrozné " je v norme...ale čokoľvek co sa ti uz nebude zdať a považuješ už za silnejšie rieš s gyn. Minimalne ta skontroluje a povie ze o nič nešlo...ale radšej ísť aj keď by malo ísť o plany poplach.