Aká veľká šanca je na otehotnenie 2 dni po menštruácii?

kajves
14. dec 2021

Ahojte, chcela by so Vás poprosit o radu, mám 17 rokov a dnes sme s priateľom mali pohlavný styk a počas toho sa kondom roztrhol a už mal po ejakulácii. Dnes mám 2. deň od skončenia menštruácie, chcela by som sa opýtať aká veľká šanca je že by sa vajíčko mohlo oplodniť. Poprípade či odporúčate tabletku po, lebo mám z toho celkom obavy. Vopred ďakujem za každú radu

vitriolka
14. dec 2021

je to nepravdepodobne, ale niekedy sa to proste stane. proste niekedy zena otehotnie aj pocas/tesne po menzese. ale kalkulacku ti nato nikto neda.

deti95060810
14. dec 2021

nízka...

floren
14. dec 2021

@kajves moj deň po ms má dva roky a spinká vedľa mňa a to sme sa predtým snažili roky bez úspechu

shallimar
14. dec 2021

Ja mám tak dve deti. Nie s tým kondómom, ale dva dni po menštruácii, boli pocati obaja. A aj teraz cítim ovulaciu hneď po menštruácii. Takže áno sú aj také ženy.

adela94
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
veverickav
14. dec 2021

nechcem ta strasit... ja som tak otehotnela s mojim druhym. ja patrim tiez medzi tie zeny. ja som bola tusim hned den ci dva po menstruacii. no samozrejme, kazda sme ina.

vejapa76
14. dec 2021

@kajves otehotnela som v deň kedy mi skončili moje dni. Lenže my sme sa bábätku nabranili. Ty si ešte mladučká. Možno by som zvážila tabletku "po". Je to síce brutálny mix hormónov a môže ti na čas rozhádzať cyklus ale za mňa lepšie ako neplánované, nechcené dieťa. Veď ty sama si ešte dieťa. A nabudúce treba ochranu kombinovať. Ak z nejakého dôvodu nemôžeš (nechceš) užívať tabletky tak kombinovať kondóm + spermicidný gél (penu, čipok).

kiki68
14. dec 2021

@kajves moja sanca na den po menzese ma 17 mesiacov a drichme tu v posteli 😀 motyka vystrelila, mal to byt iba taky prvy pokus zo zabavy, ze sak uz tie kramy nie su poriadne. No co Ti poviem 😂

whatever1
14. dec 2021

@kajves Tiez som tak otehotnela. Ovulaciu som nesledovala, ale babatko sme chceli. Ak nechces byt tehotna kup si tabletku po. Ovulaciu mozes mat dokonca aj pocas ms.

hanelka1
14. dec 2021

@kajves takmer žiadna šanca

sarahsamik
15. dec 2021

Daj nám potom vedieť ak budeš chcieť 😇

any_soj
15. dec 2021

@kajves do budúcnosti odporúčam trochu sa zorientovať vo svojom cykle, v plodnosti. Totiž nepíšeš podstatné informácie a čo má udivuje, ženy ti píšu odpovede, pritom netušia, ako to mávas. Píšeš 2 dní po ms - môže byť kľudne 5.den cyklu, ale aj 10. Ďalej - aké dlhé cykly mavas? Ovulácia je 12-16 dní (ak je žena zdravá) pred zaciatkom krvácania. Spermie prežijú v tele ženy Max 5 dní (zriedka tak dlho). Vajíčko je počatia schopné Max 24hodin v jednom cykle. Takže - ak máš napríklad krátke krvácanie a dlhé cykly, je veľmi malá šanca, že by si bola tehotná (hoci zrovna tento cyklus z nejakého dôvodu mohla byť ovulácia skôr). Ak máš ale dlhé krvácanie a krátky cyklus, kľudne môžeš mať práve plodné dni (čiže ak aj nie priamo ovulaciu, tak ten čas pred ňou, ktorý vedia spermie prežiť). Skvelý prehľad o plodnosti dáva symptotermálna metóda, viac napriklad na stránke ligy pár páru (lpp.sk)

dorka_33
15. dec 2021

Ja som tak otehotnela na prvý krát sme si nedali pozor bolo to deň po MS a dcéra už má dva roky ...ale zas my sme sa babatku nebránili 🙂

kajves
autor
17. dec 2021

@sarahsamik nakoniec som si preistotu kupila tabletku „po”, dúfam že bude všetko v poriadku a ďakujem každému za všetky rady a reakcie

jvlo
17. dec 2021

Pred pár rokmi by som ti povedala, že nemožné... To moje nemožné má 3,5 roka 🤣

matildasj
17. dec 2021

@kajves ja som dva dni po menzese otehotnela s prvým synom. Utekaj po tabletku po...hned. Držím palce

matildasj
17. dec 2021

@kajves dobre si spravila...az teraz to čítam

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre