Aká má byť teplota, keď je žena tehotná?

tonjadabik2
18. aug 2013

Kolko ma byt dole teplota ak je zena tehotna a kolko ak nieje??? vdaka za udpovede

nativanativa
18. aug 2013

@tonjadabik2 ak je žena tehotná,určite sa drží teplota vysoko,ja som mala okolo 37 , keď mi prišla ms tak skočila na 36,4-36,6

tonjadabik2
autor
18. aug 2013

@nativanativa ahaa ja mam 36,9 dnes rano..tak neviem.. a to si mala MS ked si bola tehotna???

nativanativa
18. aug 2013

@tonjadabik2 a ako dlho máš už 36,9 ?
Nemala som ms práve že vôbec,nedostala som ale poctivo som merala, skús luk do môjho albumu,mám tam víťazný graf

nicolle21
18. aug 2013

ako dlho si už meriaš bazálnu teplotu? koľko cyklov? - tam hľadaj odpoveď na svoju otázku.. teplota, keď si tehotná, by mala byť vyššia ako v rovnakom období cyklu, kedy si tehotná nebola.. neexistuje šablóna, jedna má teplotu nad 37, keď je tehotná a mne keď sa držala nad 36,7 tak už som si bola istá, že som 🙂

janulina.k
18. aug 2013

ja som mala cele tehu teplotu nad 37. vacsinou 37,2-37,3

cerez
18. aug 2013

Mne sa držala okolo 37,4. Cítila som sa ako zbitý pes.

tonjadabik2
autor
18. aug 2013

ahaa takze mozem byt.. neviem prvykrat som skusala si merat..zajtra vyskusam znova,.. a ked nieje zena tehotna aku ma mat teplotu? ked tehotne maju 37 a netehotne maju kolko???????

tonjadabik2
autor
18. aug 2013

@nicolle21 dufam ze aj moja teplota je uz ta spravna..len nechcem byt sklamana tak neviem.. uvidime rano..

astonka
18. aug 2013

@tonjadabik2 no ja som si bazalnu pri tretom merala 2 roky...u mna bola nejak 37,1 a bola som tehu to som už vedala...aj priznaky som už mala...a test v den menštruacie bol krasne pozitívny-žiadny duch...

nicolle21
18. aug 2013

@tonjadabik2 zdá sa mi, že to máš trochu domýlené.. merane bazálnej teploty znamená zaznamenávanie teploty celé mesiace, musíš mať z toho nejaký graf, aby sa dalo povedať, že aha, teraz ovulácia, aha, toto znamená tehotenstvo a tak.. u každej ženy je to tak individuálne, že sa nedá povedať - nad 37 je tehotenstvo a pod 37 znamená, že nie.. všeobecne platí, že ak trvá luteálna fáza (fáza po ovulácii) viac ako 18 dní, tak to znamená tehotenstvo - takže ak si meriaš teplotu od začiatku cyklu, mala by si tam mať bod, kedy ti výrazne stúpne, tam niekde došlo k ovulácii, ak si tam mala styk a teplota je stále vysoká (neklesá cca na tie hodnoty spred ovulácie), tak by si mohla byť tehotná.. ak je to ale tak, že si si odmerala prvýkrát dnes teplotu, druhýkrát si odmeriaš zajtra a nevieš, kedy presne si ovulovala (teda nevieš, koľký deň luteálnej fázy presne si), tak podľa toho nemôžeš očakávať presnú odpoveď.. ja som v novembri už podľa bazálky vedela, že som a testy som robila na istotu.. ale to som si merala pravidelne, takže som mala krásny učebnicový graf

tonjadabik2
autor
18. aug 2013

@nicolle21 ahaa tak ja s tym nemam ziadne skusenosti.. skusala som len dnes tak neviem ani tie grafy co to tam kde a ako zznamena vobec tomu nerozumiem..takze tak no.. to som len tak prvy krat odskusala..sak zajtra odmeram znova.. tak ja nemam ani tak kedy merat..pri 3 detoch.. to len skusam..

nicolle21
18. aug 2013

@tonjadabik2 na nete je neuveriteľné množstvo informácií o tom.. mne sa to páči ako to je napísané tu: http://www.fertility.sk/sk_SK/plodnost-a-zdravi...
ono to zase až taká veda nie je.. ja som merala napríklad každé ráno, keď mužovi zazvonil budík (medzi 3.30 a 4.30) a soboty-nedele som si nastavila budík sama, šupla som teplomer, keď bolo hotovo zapípal, tak som na to len posvietila mobilom, zapamätala si hodnotu a spala ďalej.. výsledky som si kreslila ráno do grafu 🙂

tonjadabik2
autor
18. aug 2013

@nicolle21 ahaa..ta aj mne sa tak budi maly ta si budem meravat.. a ako sa to kresli? kuknem co si dala..

tonjadabik2
autor
18. aug 2013

@nicolle21 ale ze tomu tvojmu grafu aj tak nerozumiem..som z toho debil.. budem si meravat kazde rano ale z grafu som debil.. staci mi ze viem ze ked mam vyssiu teplotu viac ako 3 dni alebo tak.. tak je to uz tehotenstvo..nad 37 teda myslim..

nicolle21
19. aug 2013

@tonjadabik2 čo sa na tom dá nerozumieť, nechápem.. veď každý deň si vpisuješ hodnoty a potom si to pospájaš čiarkami 😕 a ako som spomínala, každá žena má iné hodnoty.. ja som mala pred ovuláciou niekedy aj pod 36, keď mi vyskočila na 36,4 tak som vedela, že ovulácia a keď sa mi držala na 36,8 tak som vedela, že som tehotná.. kamarátka mala ovuláciu 36,8 a keď ostala tehotná, teplota sa jej držala dosť vysoko nad 37 stupňov (koľko ja som ani nedosiahla za celý cyklus).. tým som chcela len povedať, že to, že si si odmerala teplotu jeden alebo dva dni nič neznamená, pretože nepoznáš svoje hodnoty celkovo, hlavne pred ovuláciou a počas nej, aby si vedela správne vyhodnotiť svoju súčasnú teplotu.. nemá zmysel si takto merať od polky cyklu.. keď začne nový cyklus (prvý deň menštruácie), počkáš, kým krvácanie ustane a začneš merať a zaznamenávať vtedy.. len tak to má nejaký význam

tonjadabik2
autor
19. aug 2013

@nicolle21 ahaa u chapem.. ja dnes len 36,7.. kolise..teplota.. hej zacnem po kramoch ak pridu.. uz tomu pomaly chapem.. len nechapem tym pismenam na grafe hore a dole a na bokoch ci ako to tam je.. dobre skusim po kramoch.. Dakujem 😀

tonjadabik2
autor
19. aug 2013

@nicolle21 inak ja viem ze v noci sa nema merat teplota ale chcela som vyskusat kolko mi namera.. a ze 36,9,, ja viem ze to asi neplati.. len som skusila uvidime rano..

tonjadabik2
autor
20. aug 2013

@nicolle21 dnes rano zase 36,8..

tonjadabik2
autor
23. aug 2013

@nicolle21 stale 36,9.. tak teraz povedz..

nicolle21
23. aug 2013

@tonjadabik2 už som ti povedala! nemerala si si od začiatku, nevieš kedy si ovulovala a nevieš, ktorý deň luteálnej fázy momentálne si! môžeš byť tehotná, ale ani nemusíš, menštruácia ti môže prísť zo dňa na deň, vtedy ti odrazu klesne aj teplota (alebo ešte aj deň pred ms)
normálne sa zamýšľam, či hovoríme rovnakým jazykom, keď už x-tý krát musím vysvetľovať stále to isté dokola 🙄

tonjadabik2
autor
23. aug 2013

@nicolle21 jooj aka si.. 😢 ved mas pravdu. ale ty sama si pisala ze ani ty si nemala nikdy 37.. vzdy menej aj ked si bola tehotna..takze??? nemozes vediet.. kazda zena je ina..

nicolle21
23. aug 2013

@tonjadabik2 ježiš, áno, mala som pod 37, ale ja som si odsledovala koľko dní po ovulácii som to mala!!! luteálna fáza ak trvá 18 dní a viac a teplota je vysoká, tak to znamená tehotenstvo.. ty si nemeriaš od začiatku, nevieš, kedy si ovulovala = nevieš, koľký deň luteálnej fázy si!!! už je to jasné?
môžme predpokladať, že si dnes 13ty deň po ovulácii, čiže ti kľudne môže klesnúť teplota aj zajtra alebo pozajtra a dostaneš ms, alebo ti kľudne môže teplota klesnúť až tesne pred príchodom ms a nestihneš to ani odmerať

tonjadabik2
autor
23. aug 2013

@nicolle21 moze jasne ved nehovorim ze nie.. ale menzes mam az na bud.tyzden..

tonjadabik2
autor
23. aug 2013

@nicolle21 inak vcera som si merala vecer teda uz v noci a mala som 37,3.. hm?

tonjadabik2
autor
25. aug 2013

@nicolle21 ahoj tak dnes rano teplota 37.. co teraz hovoris?

nicolle21
26. aug 2013

@tonjadabik2 asi toľko, že nevieš čítať.. ale meraj ďalej, ak budeš mať 18 dní po sebe vysokú teplotu, tak si určite tehotná.. takže ešte koľko ostáva merať? asi 9 dní.. potom sa nezabudni prísť podeliť o výsledok

elienka
26. aug 2013

@tonjadabik2 ak si ešte 9x po sebe nameriaš tú teplotu okolo 37, tak si tehotná, zbytočne sa sem chodíš vypytovať každý deň, dokonca ani @nicolle21 nie je veštica, aby vedela či si alebo nie si tehotná. proste meraj každý deň ešte ďalších 9 dní a ak ti neklesne, tak si s najväčšou pravdepodobnosťou tehotná. ja som mala kludne 13 dní teplotu vyššiu a na 14ty deň klesla a ešte v ten deň som dostala menštruáciu.

nicolle21
26. aug 2013

@elienka ona tu potrebuje dostať odpoveď - "áno, keď máš nad 37 stupňov, si určite tehotná!", lenže takú odpoveď jej nikto nedá a keď si nedala ani tú námahu, aby si prečítala stránku, na ktorú som jej poslala link, tak o čom sa bavíme..

zuzuka66
26. aug 2013

@nicolle21 ten link je super, vďaka za pomoc 🙂

tonjadabik2
autor
26. aug 2013

@nicolle21 oki sori ze otravujem

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre