8 týždňové bábo a možné tehotenstvo. Čo robiť?

bbarboraa
13. nov 2012

dnes sa mi zdoverila kamaratka (ma 8 tyzdnove babo) ze ma podozrenie ze je o5 tehu.... nevie co ma robit , nemaju peniazky, muza vyhodlili z roboty, muz o tom nechce ani pocut ze druhe a ani ona velmi nie (toto prve maju strasne zle 10x za noc hore) test bude robit zajtra rano....pytala sa ma na nazor a veru ja osobne neviem co by som robila v jej situacii, a myslim ze radu typu nejako bolo nejako bude pocut nechce...

monika15
13. nov 2012

wow tak to fajne skoro... no ja by som ponechala... uz ked sa to stalo tak sa stalo... rodicia nepomozu ???

gerci90
13. nov 2012

bože to je rozum 8 týždnove doma a ja idem na ostro a pritom viem ake to mam doma ...niektorý ľudia su nezodpovedný sami k sebe!

libka1
13. nov 2012

mne sa to nezda realne ze ma 8 tyzdnove a uz vie ze je asi tehotna 😕

mowinka1
13. nov 2012

myslím, že to sú dosť závažné veci na to aby sa pýtala na rady a názory ostatných, mala by si to poriadne premyslieť, porozprávať sa s manželom a spolu by sa mali rozhodnúť...

katren
13. nov 2012

prepac, ale to, ze je dieta hore 10x za noc hned z neho robi to "zle" ????? 😕 co cakala, ze bude spat celu noc? Ja mam dvoch, co prespia celu noc od narodenia, ale tato tretia je vynimka....tiez je hore, dnes sme boli od polnoci do pol tretej....
ja by som si ho nechala, ved mam tri po roku a pol narodene....ale rozhodnut sa musi sama, sama najlepsie vie, ako sa maju, ci to zvladnu financne atd.....

anjelik2509
13. nov 2012

nuž, tak to je už neskoro rozmýšľať, to mala predtým, ale v prvom rade, nech si urobí test, poprípade zbehne lekárovi, nech si je na istom... A ťažko teraz radiť, neviem, či má niekoho, kto by jej pomohol s dvoma malými bábätkami, ak áno, bolo by to fajn, hneď by to bolo o kus lepšie....A muž by si mal čím skôr nájsť novú prácu, myslím, že v ich situácii aj jedno akú...Zvládli to iní, určite to zvládnu aj oni, i keď to bude ťažké....Držím palec...

natalienka12
13. nov 2012

Tak ja si myslím, že toto je otázka totálne od veci, nevie, čo by mala robiť? To mala vedieť ona a jej muž, keď sa stalo, mala myslieť na postkoitálnu antikoncepciu. Veď ona ešte ani nevie, či je tehotná alebo nie a už to rieši jej kamarátka na modrom koníkovi. No tak ja niekedy žasnem. A čo čakáš že jej poradíme? Má len 2 možnosti, ak je tehotná, buď donosí alebo nedonosí, tretia možnosť neexistuje. A či je možné aby bola 8 týždňov po pôrode tehotná? Áno, je to možné, aj keď málo pravdepodobné.

1234lubka
13. nov 2012

no tak to je zodpovednost......nech sa staraju, ved su dospely ludia musia niest nasledky za svoje ciny

puskaruka
13. nov 2012

je to dost kratka doba od porodu mala by si este plne dojcit, a ked plne dojcis tak neotehotnies predsa.

karamel
13. nov 2012

ked jej muz nechce ani pocut o druhom, tak naco to robi na ostro? To ma 12 rokov? Fakt nechapem 🙄 A okrem ineho ked dojcis menzes nemas.....mozno to tvoja kamaratka nevie🙂

tehula
13. nov 2012

mna najprv zarazilo, ze je asi opat tehu, hoci dieta ma 8tyznov. To znamena, ze je minimalne v 5tom tyzdni tehu, ak teda tehu je a teda ani nedodrzali 600nedelie a este bez ochrany? Ved pokial rodila vaginalne, asi po 3tyzdnoch tam je este masaker a aspon ochranu teda pouzijem. Uz len to je nezodpovednost.
K otazke sa neviem vyjadrit, lebo podla mna kazdy, kto sa pusta do sexovania, by mal byt dostatocne zodpovedny a niest za to nasledky. Co chces pocut, ci ma ist na interupciu, alebo adoptovat dieta, alebo rozpredat svoje oblicky s manzelom, aby mali na vychovu druheho dietata? KOjenie nie je zarukou toho, ze nehrozi oplodnenie, tak ak dieta nechcu, nemali ist na to tak nezodpovedne

miskakyska
13. nov 2012

...moj malý je od narodenia biedny spáč doteraz...a je prvák 😀 a čo mám robiť?...zvykli sme si 🙂 nikto nie je dokonalý 😉

traktor
13. nov 2012

zodpovedny?nezodpovedny?..to je uz teraz jedno , ak sa zadarilo..ak..najprv treba toto riesit..myslim si, ci je to ozaj tak?takze zistit si, ci som ozaj tehu..ak nie som, tak ak nechcem byt vecne v strese, tak sa musim zacat chranit..ak som..nie cudzi ludia, ale ja + môj muz budeme mat dieta, tak my dvaja to musime riesit spolu..trosku vychladnut a riesit a komunikovat..*-radu typu nejako bolo nejako bude pocut nechce...* a aku radu tu ocakava..ci si dietatko nechat, ci dat vziat?....no ja ju nikdy , aj keby to bola moja naj kamoska na potrat posielat nebudem..a ze prve dieta je zle..no nie je..je to dieta, ktore chce svoju mamu..tak ju ma mat aj 10 x za noc ked ju potrebuje..dalsie take nemusi byt..ale môze..ale toto by nemalo byt rozhodujuce..co dalej?..za mna..drzim im palce, nech sa rozhodnu spravne..v kazdom pripade..ak sa zivot hlasi , ja vzdy volim zivot 😉

zaza218
13. nov 2012

nesudte, mozno pouzivali ochranu...ja cakam tretie dieta a otehotnela som ked mal maly asi 5 mesiacov a tretie sme uz nechceli,ale stalo sa...a to sme sa bez ochrany ani nemilovali, u niekoho moze zlihat aj ochrana
a to som maleho plne dojcila, dnes nie je nic 100 percentne
cakame tretie dieta a sme stastny, kazde tehotenstvo je ine, aj porod, aj dieta

xenicka13
13. nov 2012

ja tomu akosi neverim, nech si spravi ten test

cikyta
13. nov 2012

@karamel OMYL ! Nieje pravda, že ked dojčíš, menzes nemáš ! Nieje to vždy tak a teda zväčša ani nie............. (aj ja osobne som dojčila 2,5 r. a menzes mám uplne presne hned od šestonedelia ☹)
A k teme....nech je to už ako chce, navrhni kamoške anonymný pôrod....Bude to fajn pre nich, pre to bábo aj pre adoptívnych rodičov.
@puskaruka

bulva6
13. nov 2012

toto dieta maju strasne zle....to co si napisala?ako moze byt 8 tyzdnove dieta zle???Len potrebuje mamu a snazi sa mame nieco tym povedat! ked si spravi test,tak bude mudrejsia...ak vsak je tehotna,tak nech nesie nasledky.....urcite by som neodporucala potrat...su aj ine alternativy.

maznacik007
13. nov 2012

no to su len myty ze ked dojcis neotehotnies... ja by som vedela hned min. tri pary hodit co za poslednych pat rokov maju dietatko do roka narodene...
a mam kamaratku co na kontrole po 600 nedeli zistila ze je znovu tehotna...

no co poradit tazko co oni si to musia zvazit..v kazdom pripade clovek ma pravo na zivot od pocatia tak to vnimam ja... ak vedela ze su v tazkej situacii tak sa mali lepsie zaistit
nech skusi oslovit organizacie co pomahaju pri nechcenych tehotenstvach.. aj financne... ANo pre zivot a podobne..

sisaha
13. nov 2012

k zodpovednosti za to co sa stalo sa nevyjadrujem...ale vyjadrim sa k tomu, co si napisala...dvojmesacne dieta je strasne zle???? Az sa mi nozik vo vrecku otvoril.... 🙄

acko
13. nov 2012

je to mozne. mame takyto pripad v rodine - ze jedno dieta malo 7 tyzdnov ked zena znovu otehotnela 🙂
neodsudzujte, taketo veci sa stavaju... a mame v rodine aj dalsieho clena, ktory bol pocaty vdaka prasknutemu kondomu... proste stava sa...
volba co dalej bude len a len na nich.... myslim, ze vsetko sa da zvladnut ked sa chce. pokial si babo nechaju, tak ano, bude to narocne, ale da sa zvladnut a hlavne ta zena nebude nikdy musiet v sebe a svojom svedomi riesit otazku viny ze zabila (pre mna je interupcia vrazdou - z moralneho hladiska). u nas v rodine to ta zena nakoniec zvladla sama, bez partnera a pomoci rodicov (byvali v inom meste) - uuuuplne sama... penazi malo, auto nemala, vsade musela s oboma detmi cestovat s MHD, sama... ale zvladla to, a z deti vyrastli slusni a vzdelani ludia 🙂

enya00
13. nov 2012

no ak je nech ho da radsej na adopciu nie potrat!!! Kopu mamiciek nemoze mat deti nech je rada ze jej sa to podarilo... a zle dieta?Hmm moj ma rok a este nikdy neprespal celu noc,je aj 4x hore ale nepoviem,ze je zle dieta ved kazde ma iny rezim... 🙂 Ze neotehotnies ked dojcis 😀 v kolkom storoci sme,ze tomu este niekto veri??? 😀 😀 😀

lenka.s
13. nov 2012

uff, no skoda reci 😖 , ale myslim si, ze tehotna nie je ...

dejnas
13. nov 2012

v prvom rade - nech sa otestuje a až potom nech rieši, čo ďalej... ja nejak nechápem načo dopredu "stresuje" (je jasné, že radosť by z prípadného tehotenstva nemala)... možno napokon vôbec tehotná nebude a zbytočne teraz zažíva stres 😝

a povedať na 8 týždňové bábätko, že je "strašne zlé", len kvôli tomu, že v noci sa často budí? to radšej ozaj nech s ďalším tehotenstvom počká... a dlhšiu dobu! 🙄

mircalla
13. nov 2012

Podozrenie, ze je tehu. Dufajme, ze nie je. Nemame peniazky, nemame pracu, dieta nechceme, sexujeme tesne po porode? Nepochopitelne. No ved nic sa nedeje len: 1. dame si ho zobrat 2. narodi sa do rodiny, ktora sa nevie o neho financne postarat

V oboch pripado na to doplati to male, ktore za to nemoze. Najprv myslim, potom konam....Nebudem pisat, ze uz sa stalo, treba riesit.....nemalo sa stat, ake jednoduche tomu zabranit.

Ja osobne som proti potratom, i ked rozhodnutie je na kazdeho svedomi. Takze z toho vyplyva aj odpoved

lussy23
13. nov 2012

nechápem účel založenia diskusie. Potrat je VRAžDA! je to to isté, akoby vyšla von a zabila prvého človeka, ktorý jej padne prvý do oka.
Nech ho radšej dá na adopciu, tak aspoň mu nevezme život. Bude mať šancu, že sa dostane do milujúcej rodiny.
Inak všetko sa dá zvladnuť, len treba chcieť. A tiež nevidí do budúcnosti. Čo ak si manžel nájde robotu, čo ak sa ich situácia zlepší?
Potom budú zbytočne nariekať. nesmie si to nechať zobrať.

yana.
13. nov 2012

Rozmysla o potrate? Tak nech da zabit uz to 8-tyzdnove, usetri kym sa narodi dalsie! A tak ako uz tu bolo spomenute, mala tomu zabranit. Aku radu uz jej len dat? 😒

palomka
13. nov 2012

moja kamaratka bola taky podobny pripad, hned po 600nedeli otehotnela a aj druhe babao rodila v tom istom roku ako prve, ale na rozdiel od tvojej kamosky sa na babo tesili hoci to bolo samozrejme necakane....ale co ma robit? no znasat nasledky...urcite ma niekoho blizkeho kto jej pomoze. ako som raz citala taky pribeh ako pride zena k doktorovi, ze je tehotna ale dieta uz ma tak by chcela ist na potrat presne s takymi dovodmi, ze nemaju tolko penazi na vychovu a starostlivost a tak je im to druhe dieta na pritaz a lekar jej na to povedal, ze ma napad a nech da potom to strasie prec a druhe nech si necha, ved je jedno ktore dieta zabije, nie?

noname26
13. nov 2012

ziadna rada ani hodnotenie, len poznamka - test jej moze vyjst aj falosne pozitivne - je este kratko po porode

svetllana
13. nov 2012

To tu teoretizujeme o niečom, čo ešte ani nie je potvrdené? 😅 Btw, ak by bola tehotná, tak to jedine počas šestonedelia, čo je teda dosť..no ale ok, jak si kto ustelie..... 🙄

ritusuk
13. nov 2012

Ja som minuly rok porodila dvojcata a otehotnela som par tyzdnov potom...tiez nas napadlo vselico, ale chvalabohu, rodicia ma vychovali tak, aby som si niesla nasledky za svoje ciny...takze pokial sme si to dieta spravili, tak sa on aj postaram, so vsetkym co k tomu patri...nas to tiez sokovalo, ale o tom je zivot, nikdy nevies co vsetko si schopna zvladnut...ver mi, ze horekujem ovela menej ako poniektore mamicky s jednym dietatom, lebo viem, ze sa to da a da sa ovela viac, ked clovek chce a musi...tot moja rada...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre