Ahojte muža mám v práci a naposledy sme sa snažili 9dní pred menzesom .
Mala som aj plodné dni ale menzes som dostala.
A aj druhý menzes som dostala znova a robila som test od snaženia ubehlo52dni a test negatívny. Stalo sa niekomu že ukázalo ešte neskoršie tehotenstvo??🤰🙏
hladina HCG stupa individualne, ale vseobecne zenam, ktore maju vyssie hodnoty je test schopny zachytit pozitivitu uz nejaky 8-10den po oplodneni.,
u zien, ktore maju nizsie hodnoty HCG by to mal zachytit po 14dnoch urcite.
ak si 52 dni od mozneho oplodnenia a mas negativny test, tak tehu byt nemozes.
Plodné dni neznamenajú, že ostaneš tehotná. Je to už dlhá doba, aby si mala negatívne testy a k tomu si mala dva krát menzes. Neviem podľa čoho usudzujes, že by si mohla byť tehotná, ale fakt v tvojom prípade asi nereálne aby sú bola.
@bebotka no že vraj bábätko sa nemusí hneď usadiť ,spermie žijú v tele že vraj niekoľko dní a plus môže byť 14 dni kým sa dostane tam kam má preto som taká vpomikove ale menzes som dostala pár dní no 9dni od nechráneneho styku a potom ma napadlo že telo to ešte nemuselo zaznamenať či ?🤷 A druhú menzes som dostala tiež a taa bola ties v poriadku tak už teraz usudzujem že asi teda nepodarilo:(
Pri menzese ti odide cela vystelka maternice kde sa za normalnych okolnosti po oplodneni uhniezdi embryo. Predstav si to ako totalny reset. Ak sa v nej pred menzesom nic neuhniezdi, tak sa menstruacia spusti, kedze nedostala "hlasenie o tehotenstve".
Takze to nieje o tom ze by to telo nezaznamenalo, ale proste to tentokrat nevyslo 😔
Ano, spermie mozu “prezit” aj niekolko dni (mozno max 3-4, niekde sa uvadza aj 5), ale ak sa vajicko oplodni, tak “putuje” vajickovodoom do maternice cca 5 dni a potom sa uhniezdni do max 24 h. Cize nic take, ze 14 dni. A ak si uz mala menzes, a myslim klasicky silny menzes a nie len nejake spinenie, nie je sanca, aby si bola tehotna.
Ono aj keď berieš, že vydržia aj tie 3-4 dni, tých 5 to už je podľa mňa skôr taká rarita. Nám priamo v centre povedal lekár, že tie dva tri dni je ideálne keď vydržia. No keďže si po 9 dňoch dostala menzes, to znamená, že už si bola po plodných dňoch, lebo lutealna fáza trvá tých 14 plus mínus jeden, dva dni a ono ak by sa aj bolo oplodnilo a mala si posunutú ovuláciu, tak by sa aj menzes posunul a v prípade tehotenstva nedošiel.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Nie. Není sanca