Ahojte, mam hlavu v smutku. Po cca 8 rokoch som minuly rok koncom septembra vysadila antikoncepciu. Hned prva MS ok, druha neprisla, tak som isla na vyvolavacku. Dostala som slabunku 2 dnovu MS. Ocakavala som, ze dalsi mesiac budem OK, ale MS nikde. Isla som do kliniky Tradicnej cinskej mediciny, pila som odvary a do 7 dni mi prisla MS. Ozajstna, taka, aku som poznala este pred uzivanim antikoncepcie. Nic ma nebolelo, citila som sa super. Tak som si myslela, ze tentoraz po normalne MS bez umelych hormonov bude vsetko OK, alebo budeme tehu. Dnes som v 33DC. 31 DC som si rano robila test - bol tam duch, po hodine bol trolililinku vyraznejsi. Dnes rano som si robila zase test. Jemnulinky naznak ducha tam je zase. Robila som si este aj teraz vecer, ale nic tam nevidim. Nemam ziadne priznaky tehu, iba ma taha podbrusko uz asi tyzden a pol. Citim taky jemny tlak a tahanie. Nie ako pred MS. Prsia ma nebolia, zle mi nie je, hlava sa mi netoci a ani nemam pocit, ze by som bola unavena. Do prace nechodim, tak sa ani nemam ako unavit asi. Volala som dnes s lekarom, a povedal, ze sa mam este v pondelok otestovat, ze nebudeme riskovat, keby tam nahodou nieco bolo. Tak v pondelok idem k lekarovi na krv, nech uz to dopadne akokolvek. Chceme babatko, ale tak isto chcem mat aj cyklus v poriadku. Ja vlasne ani neviem, z coho som viac smutna, ci z toho, ze nebudem tehu, alebo z toho, ze nemam OK cyklus. Myslite, ze ak by som nebola tehu, mam zacat uzivat hormonalne lieky LUNETYL, co mi gynda predpisal uz minuly mesiac, alebo mam zase skusit tie odvary, ktore mi MS prilakaju urcite. Som zufala, poradte prosim ☹
Ja by som najskor isla za lekarom nech ta pozrie a potom zacala s Lutenylom, pripadne s tym odvarom. Mam za sebou podobnu skusenost..Tri slabucko pozitivne tehu testy sono vyzeralo nadejne a nakoniec HCG 0,5. Tak ja uz aj testy beriem s rezervou..
Ahoj, já jsem na pregnylu, takže přesně vím ovulaci. Tento měsíc je to jiné, bolí mě podbřišek, tvrdne mi břicho, zvedá se mi žaludek, bradavky bolí, únava, akné úplně všude, a včera dokonce zvracení úplně to ve mě hrká, a dnes ráno šílená bolest zad v kříži. testovat mám až v pondělí, ale test jsem si udělala včera a negativní. Do práce chodím, ale jsem tak unavená, že odpoledne už ANI NEVSTANU ZE ŽIDLE JAK MĚ TVRDNE BŘICHO. tY MÁŠ TAKY DOSTAT MENSTRUACI NĚKDY PŘÍŠTÍ TÝDEN úterý, středa.
@lanyz No ale tie tvoje priznaky su celkom fajn, nie? 🙂 to by z toho aj mohlo nieco byt 😉 ja mam len to podbrusko .. kedze po vysadeni HAK som este nemala 2 normalne MS po sebe, tak neviem, kedy presne mam dostat realnu MS. Lenze lekar mi aj s tou mojou z TCM (tradicna cinska med) vypocitali, ze 14.januara. Lenze to by mal byt idealny pripad (29dni). Bazalnu teplotu, ani ovulacne testy som si este nikdy nerobila, tak vlastne ani neviem, aku dlhu mam tu lutealnu fazu 😒 Ale ked mi teraz v pondelok potvrdi, ze nie som tehu, idem asi zase skusit tie odvary, predsalen, su to bylinky a viem, ze mi to vyvola MS do rovnakej doby, ako vyvolavacka. Lenze po tej vyvolavacke som mala iba fiktivnu MS - iba 2 dni cista riedka krv. A po odvaroch normalnu 4 dnovu, tak ako si ju pamatam. Ziadne bolesti, vsetko idealne. No a ked dostanem, rozhodla som sa brat tie kvapky femigrad. Jedna kocka odtialto mi to odporucila na ustalenie cyklu, mate s tym skusenosti?
@nikola81 ved presne, ja tym testom tiez neverim moc. Idem v pondelok na krvne testy a snad ho ukecam aj na sono, nech mi popozera aj vajecniky a vsetko. Este nikdy mi totiz nikto sono nerobil 😉 To vies, ked 8 rokov beries HAk, MS mas jak hodinky, tak riesis maximalne preventivku a odber krvi. Uprimne, ja by som sa aj MS potesila, nemusim byt hned tehu..len nech je to jedno z tych dvoch, a nie, ze ani tehu a ani MS. ☹
tak som dnes rano neodolala a zase si urobila test: slaby, ale zretelny duch, ale az po limite. Takze vysledok: streda rano - duch, piatok rano - duch, piatok vecer NIC, dnes rano - duch. a mam gulas jak hovado 🙂
je to tam trosku slabsie vidiet, ako v skutocnosti @nikola81 , taketo nejake si to mala?
@11miuska11 Ano presne...a aj si myslim ze prave tieto kazetove duchuju takze takyto uz nekupim len klasicke pasikove
@nikola81 aj ja som nasla jednu cesku stranku, kde ich predavaju. tak si na dalsi krat kupim odtial, spolu s tymi ovulacnymi pasikmi 🙂 Prave som volala s tou lekarkou z TCM. Mame si vraj dat celibat na buduci mesiac, aby to mohla dat silnymi bylinkami do poriadku uz od ovulky a urcite nesmiem byt vtedy tehotna, tak nebudeme riskovat. 🙂 A vy ste tiez v stadiu snazenia? Ako dlho, ak ano? 🙂
@11miuska11 Ja som si tiez objednala znova mamatesty ale nie kazetove...Ja sa snazim uz pomaly 8 rokov s malou prestavkou..Mam za sebou IVF, KET, mimomaternicove, potrat, a nemam jeden vajcovod koli tomu mimomaternicovemu tehu. Teraz znova hormonalna liecba, a hormonalne vyvolavanie ovulky. Mam syndrom PCO
@nikola81 a neskusala si tu tradicnu cinsku medicinu? Mas toho za sebou vela, to mi je luto ☹ Ani neviem, co vsetko su tie skratky, co si pisala, ale nevesti to nic dobre. Budem ti silno drzat palceky, nech je ta 2013-tka pre vas stastna 🙂 Ja si myslim, ze za pokus by to stalo, ist sa pozriet do nejakej kliniky tradicnej cinskej mediciny, bylinky su naozaj velmi silne a mne pomohli doteraz viac, ako napr. umelo vyvolavana MS.
@11miuska11 Z tie roky som toho skusila vela..to mi ver. Aj homeopatika aj vseliake liecitelky vsetko mi pomahalo len docasne a vzdy som bola nutena vratit sa k liekom. Teraz pijem alchemilku asi treti mesiac, beriem kyselinu listovu a este pijem aj Nosifol..to su vlastne vitaminy..Ale liekom sa ani teraz nevyhnem . Tie skratky IVF je umele oplodnenie a KET je kryoemgryotransfer..takze vklad rozmrazenych emrbrii do maternice
@nikola81 veeeelmi ti drzim prsty, nech sa vam to podari. Taki krasni ludia, ako ste vy dvaja, musia zanechat potomkov, to by tomu tam hore nepreslo 😉 Mozno ma len teraz kopu starosti, a mozno vasa ziadost iba niekam zapadla, ale on ju urcite najde 😉 a ten vas maly dorbec sa uz tesi na taku vytrvalu maminku 😉
@ivia123
@11miuska11
Dakujem baby, snad aj na nas pride rad...Nikdy som neprestala verit, hoci som vyhlasovala ze som zmierena s tym ze babo mat nebudem. Ale vo vnutry som to citila uplne inak
@nikola81 nezmieruj sa s nicim, akurat tak s tym, ze ti bude coskoro byvat zle a priberies 😉
@11miuska11 Bodaj by si mala pravdu 😉 Nicomu by som sa nebranila, ani nevolnostiam ani priberaniu... 😀
@nikola81 a toho Jonasa si tiez skusala? Vsade o nom pocuvam, ze vie vypocitat den zivotaschopneho babatka 🙂
@11miuska11 Ano skusala...ale to je davno a nechala som to tak, lebo som potom isla na IVF...Aj cvicenia podla Mojzisovej..
@nikola81 by si mohla knizku napisat 🙂 mozno by si tym vela kockam pomohla.
@11miuska11 🙂 To ano...a poznam tu vela kociek ktore su na tom rovnako...Spolu by sme vytvorili riadnu encyklopediu 😀
@nikola81 prepac že Vám skacem do debaty ale zaujíma má ako ti doky zistil syndróm PCO? Mne to povedala len sonom a pravdu povediac moc jej neverím lebo si myslím že som ovu mala. Čo mi povedala že "asi" som ju nemala. Bola jej odpoved. Ďakujem za tvoju odpoved🙂
@11miuska11 ja som mala to iste ako ty. Pozitívne testy ako ty a boli všetky s duchom ako tvoje.nepravidelne kramy ... Potom mi doky povedala že mám syndróm PCO.len dúfam že to tebe nepovie. Držím palce.
@11miuska11 máš představu, kdy asi byla ovulace? jestli trpíš na delší cykly, tak mohla být později. projevuje se určitým pícháním a bolestí kolem vaječníků, obvykle v půlce cyklu, ale klidně i později. ale jinak si myslím, že tyhle slabé čárky po víc dní asi těhu nebudou. tvůj cyklus je celkem rozházený a nepravidelný, připadá mi to jako syndrom PCO polycystických vaječníků... nepravidelná menstruace, nepravidelná ovulace. dost těžké při tomto otěhotnět. ale dá se to léčit hormony. měli by tě určitě vyšetřit. bez pravidelného cyklu se těžko otěhotní..
hcg hormon je najkoncentrovanejsi v rannom moci, ak testovat, tak rano a urcite nie kazdy den, kedze hcg sa znasobuje kazdym druhym dnom, takze zajtra netestuj, az v pondelok rano. A ozaj, nechapem, preco mas hlavu v smutku..brala si dlhodobo hak, telo sa musi nejako ocistit, cakala si, ze hned po vysadeni dostanes klasicku ms po 28dnoch ? dlhsie cykly nie su nicim vynimocne, treba este chvilu vyckat, sama hovoris, ze nevies kedy bola ovulacia, takze nevies, aky dlhy bude tento cyklus, nehovoriac o tom, ze moze byt aj anovulacny (co su zvycajne dlhsie nez bezne), test je podla mna pozitivny, urcite skus este test v pondelok rano..
@vierka0 presne, ako pises, naivne som si myslela, ze nebudem mat problem s cyklom, kedze pred HAK som mala vsetko OK. No a vsetky kocky naokolo problem po vysadeni HAK nemali. Ale neva, uvidime, snad sa mi to da do poriadku a ziadna z tych diagnoz PCO, ci co, to nebude 🙂 Citim sa zdrava a aj tie odvary zaberaju, tak to snad bude OK 🙂 To tehu si moc nepripustam, kedze nemam ziadne priznaky. Dakujem pekne za nazor, tiez dufam, ze to bude iba tym vysadenim HAK. Myslis, ze mam ist do toho lutenylu, co mi predpisal lekar?
@maximka33 ja vobec neviem, lebo som sa ani netestovala a ani nemerala BT. Ale od buduceho cyklu to idem robit, zevraj to musim, aby zistili, ci mam OVU. tak snad to zafunguje a nebudem mat to PCO.
@lienka82 nestras ma 😒 ja verim, ze to bude fakt len tym vysadenim HAK. Tebe to diagnostikovali po vysadeni HAK?
@11miuska11 pocas brania hak to nebol "ok cyklus", totiz to nebol ziadny cyklus, iba pseudokrvacanie z narasteneho endometria, nedochadzalo k ovulacii, blokovalo sa vsetko co je na cykle prirodzene. Fakt sa upokoj, tato "nepravidelnost ms" este vlastne ani nie je nepravidelnostou, vlastne sa len nastavujes na prirodzeny rezim. Osobne si myslim, ze to bude tehu, pozitivny test nie je len tak pre nic za nic, reaguje len na urcity hormon, falosne pozitivne by mohol byt tak po nejakych ovulaciu stimulujucich hormonoch, no tie si, ak som spravne pochopila, nebrala..a co sa tyka tych dalsich hormonov, to na co ti ich lekar predpisal ? ja by som ziadne nebrala
@vierka0 myslela som pred tym, nez som brala HAK, ze som mala cyklus OK. Viem, ze pocas brania to je pseudocyklus, presne ako po vyvolavacke. A nebrala som okrem HAk ziadne hormony este. Preto som potom radsej presedlala na tie odvary. Tie mi privolali MS do 7 dna a bola to doslova krasna MS. Ako z knizky 😀 Ten lutenyl ani neviem, na co mi dal, povedal len, ze to mi upravi cyklus, len som sa bala, ze to bude zase len pseudocyklus a ked mi na to zaberaju tie silne odvary z cinskej mediciny, tak som radsej stavila na prirodu. Len bohuzial, ak to teraz nebude tehu, tak musime mat najblizsi mesiac celibat, 😀 lebo to chcu so mnou na tej klinike riesit "od podlahy" a teda urcite nesmiem byt buduci mesiac tehu. Ale ta akupunktura a tie odvary mi na MS zabrali neuveritelne. tak sa asi vlozim plne do ich ruk
😉
@lienka82 Vajecnik pri syndrome PCO vyzera vyslovene ako perlovy nahrdelnik..je po svojom obvode posiaty folikulmi ktorych je vela no nedozrievaju t.j. nedochadza k ovulacii. To uz vidi aj na sone ako to tam vyzera, druhy priznak ktory potvrdi az hormonalny profiil, je zvysene mnozstvo testosteronu /muzskeho hormonu/. PCO moze sposobovat aj inzulinova rezistencia, co je problem stitnej zlazy. Vsetky vysetrenia by ti mali urobit aby urcili dalsiu liecbu. Samozrejme je mozne to liecit ale k pravidelnosti cyklu a k ovulacii bude potrebne podavat hormonalne lieky. Duphaston, na upravu cyklu a Clostilbegyt na ovulaciu...To su take najcastejsie postupy
@11miuska11 mozno by ti menstruacia prisla aj sama bez tych cajov 😉 ak teda nebudes tehu, skus aspon dva cykly uplne bez nejakych pomocok, ci hormonov, alebo cajov, nechaj telo vratit sa do normalu samo..a preco ides na "kliniku" ? mas nejake problemy ?
Po vysazení antikoncepce jsem měla velký problém s cykly. Původní záměr - nechat to ať se to srovná samo - mi udělal cyklus. 60ti denní a myslím že bez ovulace. Navštívila jsem doktora, předepsal mi Proveru a Estrofen. Za pár měsíců se mi cyklus krásně srovnal - a zůstal srovnaný i bez prášků - a já jsem prakticky hned potom otěhotněla. Přijde mi trošku zvláštní - nic proti tobě - že jsi ochotná do sebe 8 let ládovat hormony v podobě antikoncepce, ale když bys pak měla brát hormony na úpravu cyklů, řešíš to čínskou medicínou. Upřímně bych v tomhle věřila lékařům. Bohužel to vše nebude hned - nám trvalo snažení od vysazení antikoncepce 10 měsíců (první, kdy jsem antinu nebrala bylo na první pokus) a myslím že tam bylo jedno zamlklé těhotenství taky - hned na začátku. Držím palce :o)
@vierka0 to je klinika tradicnej cinskej mediciny. To sa len tak vola 🙂 nemam ziadne problemy, len k nim chodim na akupunkturu a tak som sa spytala, ci by mi vedeli aj s tymto pomoct. tak uvidime, ale ani ten tvoj napad, nechat vsetko tak, nie je zly. Ved som mlada, zdrava baba, tak snad to moje telo zvladne. Ked som vysadila HAK, robili mi hormonalny profil pre istotu a vsetko je ok 🙂 Ale mam novinu, ten test, co som vam sem odfotila, vyzeral po par hodinach neuveritelne pozitivny, normalna ciarka krasna ruzovofialova... Tak ma to trosku zmiatlo, myslis, ze to moze byt zly test ?
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Halooo...vie mi niekto poradit s tym Lutenylom? 😉