2 čiarky na teste - môžem sa už tešiť?

daili
24. júl 2020

Ahojte mam 2x pozitívny test, stalo sa niekomu niečo že prišiel gynekológovi a nepotvrdil tehotenstvo? Idem sa v pondelok objednať nakoľko som si robila test dnes, nechcem sa tešiť popredu aby som sa nesklamala. Zároveň sa chcem spýtať co je dobre teraz jest, piť a co nie.

katarinka89
24. júl 2020

@daili bez pochýb tehotenstvo. Hcg v moči sa zvyšuje len počas tehu a to sú tie // .

bibg
24. júl 2020

Ahoj, testy su pozitívne. Dr potvrdí tehotenstvo podla toho kedy si mala poslednu ms a kedy k nemu pojdes. Cize v ktorom týždni budeš, keď budeš na prehliadke. Najlepšie ísť okolo 8 tt vtedy je vidiet už aj srdiečko. Čo sa týka jedenia a pitia. Tehotenstvo nie je choroba. Môžeš skoro všetko okrem teda alkoholo, fajčenia a podobnych latok. Ja som tehotná druhy krat a jem to načo mam chuť 🙂

brezza
24. júl 2020

@daili staci sa objednat tak najskor 8 az 9tt , aby bolo aj nieco vidno. Moja gynekologička tiez objednava az tak pokial nie su nejake problemy.

daili
autor
24. júl 2020

@brezza jasne, ja som si to aj myslela ale aspoň pre môj pokoj že naozaj som aby mi to aspoň potvrdil 😂 lebo skoro 2 roky sme sa snažili tak sa radcej chcem uistiť ešte uňho skôr aspoň z krvy 😂

daili
autor
24. júl 2020

@bibg jasne ja nepijem jedine co fajčím a neviem prečo ale posledný 7 dní si kupujem z ničoho nič slimky, takže teraz už to postupne obmedzím. 🙂

brezza
24. júl 2020

@daili keby si isla hned tak by si dosiahla uplny opak pokoja z dovodu, ze doktor by pravdepodobne este nic nevidel a ty by si stresovala ci je vsetko v poriadku. O akcii srdca ani nehovorim. Zavolaj tam v pondelok, daju ti termin a dovtedy vydrzis. Ubehne to rychlo.

sono2
24. júl 2020

@daili mala by si s fajčením prestať nie obmedzovať!

daili
autor
24. júl 2020

@brezza to máš pravdu 🙂 v pondelok ráno zavolám tam, dúfam ze bude všetko ôk lebo som mala zlu cytologiu

daili
autor
24. júl 2020

@sono2 áno, ale mala som 2 kamarátky ktoré prestali hneď a je to to najhoršie co môže byt, nie len abstak ale aj všetok bordel bude mať dopad na dieťa, kamoška prestala hneď a narodilo sa jej choré dieťa a druhej dieťa bez nechtov. Aj som čítala že není to dobre hneď. Jasne ze nevyfajcim 10 cigariet denne ale teraz tak 3 a potom zase 2 a potom už žiadnu len nemôže sa zo dňa na deň prestať úplne 🙂 ja by som pre dieťatko spravila všetko, ved 2 roky sme sa snažili. Takže viem odkiaľ pokiaľ, za to sa pýtam co môžem a co nie, ale myslela som tak co sa týka nejakého ovocia ale ale jedla, rastlín. Viem ze napríklad mäta sa nemôže a hríby..

brezza
24. júl 2020

@daili mozes jest v podstate uplne vsetko. Vynechaj len surove maso a ryby, nepasterizovane syry.

bluka2
24. júl 2020

Mätu aj hríby môžeš, ale cigarety? Nie si troll?

brezza
24. júl 2020

@daili inak ak fajcis len 3 cigarety denne, tak to mozes rovno prestat. Sa inak trochu cudujem, ze ked sa snazite 2 roky, ze si s tym uz skor neprestala.

daili
autor
24. júl 2020

@brezza no nefajčím ešte 3 denne lebo som si test robila až dnes, ale hovorím ze neseknem hneď zo dňa na deň s tým lebo to není dobre keď si prečítaš aj stránky o tom, aj gynekológovia to hovoria 🙂 a snažili sme sa len nakoľko mi zistili nejaké problémy a ten stres, tak sa nedalo. Počítala som s tým ze už si pôjdem pomaličky vybavovať umelé 😊 len posledne 2 mesiace vôbec som to neriešila lebo som stratila aj tu poslednú nádej že prirodzene sa podarí..

nini1010
24. júl 2020

Tehotna si,teraz ide iba o to aby to tehotenstvo bolo v maternici.

nini1010
24. júl 2020

@daili To s tymi cigaretami inak ja naozaj nikdy nepochopim.Viem samozrejme ze su aj take nazory ako si ty opisala ale ozaj si neviem predstavit ze by som svojmu dietatu vedome vpustala do pluc to svinstvo.Ak mas toto nastudovane tak si mala vypustat fajcenie postupne ovela skor a nie to davkovat babatku v mensom.Keby som sa tak dlho snazila davno by som sa na to vyprdla nieco este v tehotenstve fajcit.No uz ako moze byt pre to male dobre aby si prestala fajcit postupne???Blbost.To vyhovuje jedine mamickam fajciarkam.

sisa_s
24. júl 2020

@daili no ak si si vedoma toho, ze ohrozujes svoje dieta v tom najcitlivejsom obdobi, ked sa mu formuju organy, vyvija mozog,atd atd, mohla by som to donekonecna pisat 🙂 ak zena planuje otehotniet, uz vtedy ma prestat fajcit a nehladat vyhovorky... A ty si necitaj stranky a neutesuj sa, ze hentej nejakej sa narodilo zdrave dieta aj ked fajcila cele tehotenstvo... Predstav si, ze ty budes ta, ktorej sa vlastnou vinou narodi dieta s vadou...ak uz samotne babo nie je motivacia prestat, tak ja neviem uz 🙂

bluka2
24. júl 2020

@nini1010 no to dieťa ešte nemá pľúca, ale aj tak, práve keď sa programuje všetko v tých pár bunkách by som do systému toxické látky veru nevkladala dobrovoľne

nini1010
24. júl 2020

@bluka2 No dobre,ok ale prve 3 mesiace sa vyvijaju vsetky organy,to vsetky vieme tak by ma hanba fackala vtedy fajcit.Ved ok,je to zodpovednost kazdej matky len mi je luto miminka ze ono chuda nema sancu branit sa.Uz narodenemu dietatu by dym z cigariet do tvare asi sotva fukala ale plodiku ktoremu sa organy este len tvoria a rozhoduje sa v akom budu stave nie je problem.

tulipanicek
24. júl 2020

@katarinka89 V tomto nemáš pravdu. Občas môže byt falošné pozitívny test z iných príčin.

@daili Test si treba urobiť aspoň 3x a to tak, že budeš testovať rovnakým typom testu obden. Tesne po pozitívnom teste nemá veľký zmysel hneď vyšetrenie. Ideálne až v takom 6. týždni neskôr.
Vysoko pravdepodobne to tehotenstvo ale je aj napriek tomu čo som napisala pre @katarinka89 keďže to čo som napisala sa stáva výnimočne. Gratulujem

lienocka2808
25. júl 2020

@daili to je co za hovadina, ze nrmozes zo dna na den prestat? Pre dieta je to uplne najlepsie. Hlavne este teraz, ked nema spolocny krvny obeh, ked si iba teraz zistila, ze si tehotna, tak abstak budes mat jedine ty. Urcite sa tvojej znamej nenarodilo chore dieta preto, ze skoncila hned s fajcenim. To su take vyhovorky, ja tomu nechapem, 2 roky sa niekto snazi mat dieta a nie je ochotny ani prestat fajcit.

tulipanicek
25. júl 2020

Myslím že baby toho napísali dosť k fajčeniu. To je ozaj len utešovanie že to nie je vhodne z dňa na deň prestať a že veď väčšine sa narodilo aj rak zdravé dieťa. Často sa tie deti rodia maličké, majú problémy v neskoršom veku atd. Radšej sa nejdem vyjadrovať a už si sa pýtala na názor svojho gynekológa? Neverím že ti povie že je to v poriadku. Takého ja nepoznám

nikusiak9
25. júl 2020

pri 3 hladko mozes prestat zo dna na den. to sa mysli pri takej krabicke-2 ze mas postupne ale to sa tiez mysli ze stale klesat o 1 kazdym dnom. akurat mu znicis pluca hned
,stres ta caka cele tehotenstvo z vysetreni a vsetkeho mozneho co moze nastat takze musis riesit inak ako cigaretami.

daili
autor
25. júl 2020

@nikusiak9 no ved ja som fajčila krabičku, cely modrý koník tu ide domna. Hovorím o tom ze chcem to teraz z krabičky obmedziť na 3 cigarety a postupne na 2 az žiadnu. Ja určite nechcem chodiť potom z bruchom a kupovať si cigarety.. Tak ako si to asi oni tu predstavujú.

sono2
25. júl 2020

@daili obhajuješ, len aby si si mohla zapáliť no hnus. Čo čo za hlúposti mi tu píšeš? To sú poruchy za ktoré cigarety určite nemohli.
Mám pár kamarátok ktoré prestali okamžite žiadne choré dieťa neporodili, jednej dokonca museli pichať výživu lebo bola dlhoročná fajčiarka a keď povedala dr že fajčila, tak koľke pred tehu fajčia, on je veľký znalec, veru sa s ňou nebavil veľmi milo.
Neskutočne čo všetko ženy zo seba vypustia aby mohli pokračovať vo fajčení. Ty vieš aké všetky karcinogeny obsahuje cigareta? Nemusíš mi odpovedať. Chúďatko dieťa!

sono2
25. júl 2020

A načo chceš jesť zdravo keď pritom chceš fajčiť? Veď to je nenormálne! Aj vitamíny sú umelé v podstate oničom pretože to načo vplýva kyselina liptova sa tvorí, keď ešte ani riadne nevieš že si tehu okolo 5 tt a ty keďže si fajčiar ti chýba kopec vitamínov ktoré cigarety zabíjajú. Sa snažíte dva roky a stále si húlila. A teraz nechceš jesť huby a neviem čo ešte. Si smiešna

katarinka89
28. júl 2020

@tulipanicek 🤦 v jednom komentári tehotenstvo aj potvrdis aj spochybnis

tulipanicek
29. júl 2020

@katarinka89 Áno lebo taká je realita. Vysvetľovala som jednej babe že nemá pravdu a súčasne že sj tak je to najpravdepodobnejsie. Neviem čo je na tom nepochopiteľne

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre