19. deň cyklu - únava, slabosť a točenie hlavy

zuzka1090
16. sep 2020

Ahojte. Prosím, neodpovedajte mi tie, ktorým to lezie na nervy.
Som 19ty deň cyklu, ale už asi týždeň pociťujem neuveriteľnú únavu, slabosť, točí sa mi hlava. Najhlavnejšie ale, cítim dáke divne pocity v bruchu. Neviem to prirovnať. Príde to raz, dvakrát za deň. Zvyčajne ráno a večer, dnes som si už aj pregrcla. Viem, na tehotenstvo skoro mat príznaky, ale aj tak. Mam pocit, že už si nič neobleciem, rifle len len zapnem, som naduta a ten pocit v bruchu je hlavne v podbrušku pod pupkom a cítim ho aj v krížoch. Test si zatiaľ nerobím, keďže o 9 dní ma prísť menzes. Ale niekedy to s tým pocitom už nezvládam, aj sa na to budím. Dúfam, že nejde o žiaden problém.

ikaros332
16. sep 2020

@zuzka1090 to by mohlo byt tehotenstvo, ale naisto ti povie len doktor, Ja som sa tiež prvé týždne budila na nevoľnosti v brušku, ale s tým, že som musela utekať na veľkú 😂,

zuzka1090
autor
16. sep 2020

@ikaros332 ja mam zase opačný problém. Zápcha, večne malatna, len sa mi chce spať a aj v práci som mimo úplne.

dzulli1980
16. sep 2020

Tak si ten test urob ... s takýmito stavmi by Ti už tehotenstvo ukázal ... ak vyjde negatívny, treba to riešiť, hľadať príčinu inde.
@zuzka1090

zuzka1090
autor
16. sep 2020

@dzulli1980 toho sa bojím. Čo iné. Najradšej by som bola za tehotenstvo, bojím sa, aby to nebol problém nejaký. Ale áno, asi ten test pôjdem predsa len kúpiť

majamat
16. sep 2020

@zuzka1090 kludne to mozu byt hormonalne vykyvy, su uplne bezne, obcas sa nam hormony zblaznia. no ale to by mohol overit len dr., ci to nie ej nic ine.

zuzka1090
autor
17. sep 2020

@majamat dúfam, už som si párkrát aj pregrcla. Hádam to nebude dáky zdravotný problém

ckatka
17. sep 2020

19ty deň cyklu...hm...to co cítiš (v prípade že je z HCG), môže byť teoreticky ešte z minulého cyklu. Je málo pravdepodobné ze ho máš v krvi už toľko aby ti spôsobovalo nevoľnosti alebo tehotenské priznaky.
Logika:
Ak máš príznaky spôsobené hcg = musí ho tam v krvi byt už toľko že desiatkovy test niečo ukáže.
Ak ti test nič neukáže = s veľkou pravdepodobnosťou sú tie príznaky príznaky niečoho iného. Kľudne aj ovulácie alebo hormonálnej zmeny v druhej polovici cyklu. Ak chceš otehotnieť...ja by som to večer poistila pohárikom vína a dobrým sexom...(V prípade že je to posunuta ovulacia).
Možné je samozrejme aj to ze už tehotná si, z tohto cyklu, ale to v krvi ešte hcg nemáš (alebo minimálne množstvo, pokiaľ už došlo k uhniezdeniu, čo zrejme ešte nie).

Keď chce žena dieťa...pozoruje sa a všetky príznaky vyhodnocuje ako potenciálne tehotenské...poznáme to...
Ja som nakoniec po rokoch snaženia sa...otehotnela v cykle kde som vôbec nevedela ako mi cyklus ide a necítila som nič navyše som bola.chora. Ani som nevedela ze už mám dostať menštruáciu. Až keď mi bolo dva dni zima (a vonku 25 stupňov), tak som začala počítať kedyze som to.mala.naposledy. A celý cyklus nič. Ani ťuk. Žiaden náznak že to vyšlo ale zároveň ani náznak menštruácie. Jediný príznak bolo ze moja obľúbená predmenštruačna čokoláda...sa mi znechutila a dokázala som si ju nekúpiť 😂to bolo na 29dc (a teda zima vkuse).
A poobede už boli dve čiarky na teste (žiaden duch). A na 32dc u lekára hcg 630 a gestacny vacok...

zuzka1090
autor
17. sep 2020

@ckatka máš pravdu, ano pozorujem sa, nevylučujem to. Minulý mesiac som mala pozitívny tehotenský test, ale menštruácia došla po 7 dňoch meškania, tak som to neriešila, si vravím, že nič z toho. Moja menštruácia trvala 3 dni a bola slabá (inokedy mam menštruáciu 7 dni), potom som mala taký výtok len, nezapachal ani nič, normálka. Nechala som to tak, až teraz co mi je zle a aj grciam môjmu priateľovi napadlo, či to nemôže byť ono. Po piatich rokoch vzťahu by sme sa tomu potešili 🙂 ale tak to nezistím inak ako testom a čakaním na MS opäť.
Veľmi by som si to želala.

ckatka
17. sep 2020

@zuzka1090 presne ako vravím...možno to nebola menštruácia..možno už si tehotná od minulého cyklu...sprav si test a podla.vysledku sa objednaj k lekárovi.

keithy
17. sep 2020

@zuzka1090 vzhľadom na to, ako krátko trvala MS minulý mesiac, si myslím, že to už je tehotenstvo. A minimálne 7-8 tt, už máš aj nevoľnosti. Okamžite si chod kúpiť test ☺️

zuzka1090
autor
17. sep 2020

@keithy priateľa som poslala 😀 ja som v práci, bojím sa len toho výsledku. Chcem II... 😀 Ak nebudú, nevadí, budeme sa snažiť a teda budem svoj stav riešiť s lekárom. Ale keby boli, asi od šťastia nezaspím

millky
17. sep 2020

@zuzka1090 no čo ako 😂 akonáhle som prečítala o tom minulom cykle hneď si vravím: veď ty si tehotná 😀😀 držím prsty!!!!!

keithy
17. sep 2020

@zuzka1090 držím palce, verím tomu ❤️❤️❤️ daj vedieť potom 🙏🏼

zuzka1090
autor
17. sep 2020

@keithy jasne, hneď ako budem mať výsledok testu, píšem

zuzka1090
autor
17. sep 2020

@keithy a ďakujem 😉

majamat
17. sep 2020

@zuzka1090 och, no to som zvedava. a drzim palce. z predchadzajuceho cyklu veru tehu byt mozes.

zuzka1090
autor
17. sep 2020

@majamat dnes testujem, uvidíme. Mam obavy.

zuzka1090
autor
17. sep 2020

@millky žienky, no asi nič z toho. Spravila som si test, ale najprv sa tam objavila druhá čiarka taka slabšia, tak som sa trosku potešila, pozriem sa o pár sekúnd a čiarka tam nie je. 😔

keithy
17. sep 2020

@zuzka1090 a nemáš foto?

zuzka1090
autor
17. sep 2020

@keithy môžem spraviť, ale je čisto biely ako ľalia 😔 druhá čiarka tam bola asi len minútu, potom ako to bledlo, z nej neostalo nič, ani náznak, ani duch ako to niektoré nazývajú

millky
17. sep 2020

@zuzka1090 sprav si zajtra ráno. Moč môže byť aj málo koncentrovaný po celom dni.

keithy
17. sep 2020

@zuzka1090 to ma mrzí, uvidíš teda či dostaneš MS alebo nie. A ak máš test, skús ešte zajtra ráno spraviť 🙂

sarissky78
Autor odpoveď zmazal
Zobraz

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre