18 mm vajíčko pred ovuláciou. Som tehotná?

kazuz
27. jún 2013

Dobrý deň chcem sa spýtať či je veľká pravdepodobnosť , že som tehotná? Na 10- 11 deň cyklu som mala nechránený pohlavný styk pričom k ejakuácii vo vnútri na 100% nedošlo. Navyše som na 13 deň bola na gynekológii , kde mi lekár našiel 18mm vajíčko a povedal, že som tesne pred ovuláciou. Som z toho nervózna

mimka11111
27. jún 2013

chrániť sa treba pred pohlavným stykom, existujú aj "kvapôčky lásky", to len na margo toho, že k ejakulácii vo vnútri 100% nedošlo 😉

bodka13
27. jún 2013

toto je citát z jedného článku :
"Spermie v ženskom tele
Ak dôjde k ejakulácii a spermie skončia v ženskom tele, sú schopné prežiť pomerne dlhý čas. Udáva sa rozpätie niekoľkých dní, konkrétne asi 3-5. V niektorých prípadoch môžu spermie vydržať vitálne aj po dobu siedmich dní, teda jeden celý týždeň.
Spermie mimo ženského tela
Napriek tomu, že spermie sa v ženskom tele dokážu udržať živé niekoľko dní, na vzduchu to tak nie je. Ak dôjde k ejakulácii mimo ženského tela, spermie v priebehu pár hodín odumierajú. Na vzduchu totiž ejakulát hustne a spermie strácajú pohyblivosť, pričom postupne odumierajú.
Oplodnenie
Aby došlo k oplodneniu, nestačí len to, že spermie žijú. Na to, aby ste dosiahli tehotenstvo, je treba splniť viac podmienok. Jednak sa spermie musia dostať dnu vo vhodnom čase (teda v čase ovulácie) alebo prežiť do času ovulácie, aby sa mohli stretnúť s vajíčkom. Potom tiež záleží na kvalite spermií a ich celkovom počte. Veľa prípadov neplodnosti alebo zníženej plodnosti je zapríčinených práve nedostatočným počtom spermií alebo ich horšou pohyblivosťou či inými deformitami. "

...takže musíš už len vydržať a potom otestovať 😉

sabina1975
27. jún 2013

Myslim ze kazda dospela zena minimalne vzdelana musi vediet xe sk ma styk 10-11 DC a na 13DC nema dozrety folikul je naozaj velmi mala sanca otehotniet urob si test a uvidis a mimochodom uz vcera ti baby radili tak naco dnes zase ta ista otazka ?!?

martinkatinka
27. jún 2013

Ak nechceš byť tehotná, nesexuj.... potom sa tu zakladá 100 nových tém....a že riziko???Čo by som ja dala za to, aby som mala aspoň to riziko otehotnenia!

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre