Určenie otcovstva a výživného na 18 mesačné dieťa

dominikafialova
30. aug 2017

Ahojte mamičky , naskytol sa mi taky problem ze živím seba a môjho 18 mesačného syna sama. Malého otec sa nezaujíma od narodenia o svoje dieťa. Nikdy nic neprispel ani nekúpil , problem je ten ze maly ho nemá ani v rodnom liste. Rozmýšľam ze to podám na sud , nech sud určí otcovstvo a taktiež vyživovaciu povinnosti. Týmto hľadám mamičku ktorá by mala podobnú skúsenost a vedela by mi poradiť. Mam viac otázok okolo toho, tak by som bola vďačia keby sa nájde mamička ktorá by mala chvíľku čas na mna. Ďakujem 😊

noni99
30. aug 2017

@dominikafialova ahoj a s ním sa nedá dohodnúť? Ja som mala to isté a som mu volala keď bol malý že ak nezačne platiť dám to na súd. Poslala som do sms číslo účtu a zacal platiť aspom 50€ . A viac som ho neriešila.

pribinak
30. aug 2017

Ale s povinnosťou platit vyzivne, získa možnosť stretavat sa s dietatom, ovplyvňovať jeho výchovu

Sud nu moze určiť vyzivne napr 45 ecok a on ti nemusi platit pravidelne, lebo je všeobecne známe, ze trestne to je az ked ti nezaplatí 3x

Treba si to dobre premyslieť, ci ti par EUR stoji potom za pripadne problemi

dominikafialova
autor
30. aug 2017

@noni99 neda sa s nim vôbec dohodnúť , sám povedal keď chcem peniaze mam to podať na sud.

dominikafialova
autor
30. aug 2017

@pribinak veď preto váham take dlhé mesiace ci to stojí vôbec zato. Ma to svoje pre a proti.

noni99
30. aug 2017

@dominikafialova ja som ho na súd nedala. Našla som si radcej robotu a vidím že som urobila dobre. Malý má už 9 rokou a nechce o ňom ani počuť .a tie peniaze nestoja zato že si necháš dieťa mýliť. A aby ti neurobil naschvál že požiada o striedavu starostlivosť že ak ho dáš na súd ako sa mne môj vyhrážal. Chlapi sú blbý tak si to veeeelmi dobre zvaz . Možno si nájdeš dobrého chlapa ako ja a ten mu bude otcom.

pribinak
30. aug 2017

@dominikafialova mozes ist skor pracovat, alebo sa kapanek uskromnit a vydrzat bez jeho penazi, na ktore sa tak ci tak asi nebude velmi dat spoľahnúť

Za rok mizes mat seriózneho partnera, ktory bude mat rad aj tvojho syna a henten ti bude robit zle
Nebude sa s dietatom stýkať, platit bude sporadicky, ale zivot ti bude ničiť a to vsetko pre par ecok

noni99
30. aug 2017

@dominikafialova presne ako píše pribinak . Ja som tiež pracovala a dokonca až v 2 robotach aby malému nič nechýbalo. A teraz mám manžela ktoreho už syn volá otcom. A môže sa stať že v robote mu šéf pomôže že akože má minimálnu mzdu a bude ti platiť 20€ mesačne. Nestojí ti to zato.

noroaja
30. aug 2017

kasli na neho...skus brigadu..a neskor si najdes partnera ktory vas bude milovat.Ak budes chciet prachy od bio otca tak to este len zacnu problemy :( bude chciet maleho..bude ti vyvolavat..ver,že aj bez jeho par centov to zvladnes 🙂 držím palce

prvosienka7
30. aug 2017

No ja mám kamarátku, ktorá má podobný problém a tiež už dlho rozmýšľa nad tým či to takto riešiť cez súd. Ona to má ale o to ľahšie, že otec je zapísaný v rodnom liste, pri tebe sa ešte bude musieť najprv preukázať, že malý je jeho syn a tak isto je pravda, že ti fakt môžu priklepnúť takú sumu, ktorá za tie ťahanice nestojí :/

dominikafialova
autor
30. aug 2017

@prvosienka7 veru, fakt neviem ci to vôbec zato stojí. Tých ťahaníc sa najviac bojím.