Ahojte mamičky , naskytol sa mi taky problem ze živím seba a môjho 18 mesačného syna sama. Malého otec sa nezaujíma od narodenia o svoje dieťa. Nikdy nic neprispel ani nekúpil , problem je ten ze maly ho nemá ani v rodnom liste. Rozmýšľam ze to podám na sud , nech sud určí otcovstvo a taktiež vyživovaciu povinnosti. Týmto hľadám mamičku ktorá by mala podobnú skúsenost a vedela by mi poradiť. Mam viac otázok okolo toho, tak by som bola vďačia keby sa nájde mamička ktorá by mala chvíľku čas na mna. Ďakujem 😊
Ale s povinnosťou platit vyzivne, získa možnosť stretavat sa s dietatom, ovplyvňovať jeho výchovu
Sud nu moze určiť vyzivne napr 45 ecok a on ti nemusi platit pravidelne, lebo je všeobecne známe, ze trestne to je az ked ti nezaplatí 3x
Treba si to dobre premyslieť, ci ti par EUR stoji potom za pripadne problemi
@noni99 neda sa s nim vôbec dohodnúť , sám povedal keď chcem peniaze mam to podať na sud.
@pribinak veď preto váham take dlhé mesiace ci to stojí vôbec zato. Ma to svoje pre a proti.
@dominikafialova ja som ho na súd nedala. Našla som si radcej robotu a vidím že som urobila dobre. Malý má už 9 rokou a nechce o ňom ani počuť .a tie peniaze nestoja zato že si necháš dieťa mýliť. A aby ti neurobil naschvál že požiada o striedavu starostlivosť že ak ho dáš na súd ako sa mne môj vyhrážal. Chlapi sú blbý tak si to veeeelmi dobre zvaz . Možno si nájdeš dobrého chlapa ako ja a ten mu bude otcom.
@dominikafialova mozes ist skor pracovat, alebo sa kapanek uskromnit a vydrzat bez jeho penazi, na ktore sa tak ci tak asi nebude velmi dat spoľahnúť
Za rok mizes mat seriózneho partnera, ktory bude mat rad aj tvojho syna a henten ti bude robit zle
Nebude sa s dietatom stýkať, platit bude sporadicky, ale zivot ti bude ničiť a to vsetko pre par ecok
@dominikafialova presne ako píše pribinak . Ja som tiež pracovala a dokonca až v 2 robotach aby malému nič nechýbalo. A teraz mám manžela ktoreho už syn volá otcom. A môže sa stať že v robote mu šéf pomôže že akože má minimálnu mzdu a bude ti platiť 20€ mesačne. Nestojí ti to zato.
kasli na neho...skus brigadu..a neskor si najdes partnera ktory vas bude milovat.Ak budes chciet prachy od bio otca tak to este len zacnu problemy :( bude chciet maleho..bude ti vyvolavat..ver,že aj bez jeho par centov to zvladnes 🙂 držím palce
No ja mám kamarátku, ktorá má podobný problém a tiež už dlho rozmýšľa nad tým či to takto riešiť cez súd. Ona to má ale o to ľahšie, že otec je zapísaný v rodnom liste, pri tebe sa ešte bude musieť najprv preukázať, že malý je jeho syn a tak isto je pravda, že ti fakt môžu priklepnúť takú sumu, ktorá za tie ťahanice nestojí :/
@prvosienka7 veru, fakt neviem ci to vôbec zato stojí. Tých ťahaníc sa najviac bojím.
@dominikafialova ahoj a s ním sa nedá dohodnúť? Ja som mala to isté a som mu volala keď bol malý že ak nezačne platiť dám to na súd. Poslala som do sms číslo účtu a zacal platiť aspom 50€ . A viac som ho neriešila.